Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (146)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po první sérii převládalo absolutní nadšení. Říkal jsem si ale, že než to tady ohodnotím, počkám a shlédnu ještě zbylé dvě série, abych si mohl udělat ucelený obrázek. A ještě, že jsem dobře udělal, protože to čím první série vládne, druhá série absolutně zazdí. První série totiž vytvořilo perfektní detektivku z anglického vymyšleného maloměsta Broadchurch ležícího u moře, poblíž útesů a tak, pokud máte podobné prostředí rádi, budete si chrochtat blahem. Také vyšetřovatelé v podobě Davida Tennanta a Olivie Colman jsou skvělí. Tvůrci si navíc dali práci i se všemi postavičkami obce a tak tu každý je svým způsobem zajímavý..a hlavně každý může být vrah. To je na celém námětu asi to nejlepší. Navíc tu bylo pár vedlejších postav, které se mi svým životním příběhem okamžitě vryli pod kůži a jsou v ní zarytí do teď. Druhá série pak všechno vyvrací a v rámci soudního procesu jsem měl co dělat, abych se vysloveně nenasral. Pořád jsou tam stejní herci, stejní tvůrci, takže jisté kvality druhá série má, ale já měl co dělat, abych to se seriálem nevzdal. Scénáristky pro mě osobně totální průser. No a třetí série, ta se drží v duchu nového případu, jen ta atmosféra maloměsta se rázem změnila tak, že mám pocit, jak kdyby s kamerou objížděli celý jih Anglie, a celé to přitom situovali právě v Broadchurch. Už ta obec není tak celistvá, jako v první sérii. To, že se v průběhu všech tří sérií prolíná život lidí v obci, to nemusím ani dodávat. I to je jeden z bodů, který drží celou sérii na hladině. Celkově vzato jsem ale měl co dělat, abych seriál celkově zhodnotil. První série by byla za absolutní 5*, druhá série jen tak tak za 3* a třetí série za 4*. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Nejlepší britský detektivní seriál který jsem kdy viděl a jeden z nejlepších vůbec. Napětí, nefalšovanost postav a ještě k tomu to nádherné prostředí. Zvláště pak mě nadchla originalita, protože jsem se ani jeden z 8 dílů nenudil no a ten závěr byl opravdu šokující, ale svým způsobem nádherný. Nemůžu se dočkat 2. série. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna britska kriminalka. Prva a tretia seria sa mi zdali o cosi vydarenejsie ako unervovana a prekombinovana druha. Zvlastny vztah detektiva (Tennant - bohovy skotsky prizvuk, ktory mi ho pripomenul z mnohych britskych show) a ludskej (miestami az precitlivelej) policajtky mensieho pobrezneho mestecka je preplietany, zvlast v prvych dvoch seriach, tragediou miestnej rodiny. Tretia seria je uz inym kriminalnym pripadom, ale po tej druhej vitanym odlahcenim a atraktivnou detektivnou zapletkou s novymi tvarami. Odporucam. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct,že kdybych seriál hodnotil jako kriminálku,vyšel by mi slabší průměr,ale jako psychologické drama funguje výborně.Až mě zarazilo,jakou parádně hustou atmosféru se podařilo vybudovat na dokonale zvládnuté psychologii jednotlivých postav.Navíc se podařilo zajímavě obsadit vyšetřovatelský tandem,zvlášť David Tennant podává přesvědčivý výkon a po většinu času se daří držet na uzdě i přehnanou hru na city,až v samotném závěru se tvůrcům situace vymkne z rukou,jednu chvíli jsem se lekl,že se Sauron opět rozhodl k útoku na Minas Tirith.Druhá série mě příjemně překvapila,čekal jsem,že se budou řešit další vraždy a vznikne tak konkurence k Midsomeru,namísto toho se příběh dělí do dvou rovin,první se zabývá soudním řízením s vrahem Dannyho a druhá konečně vysvětluje,co se stalo v Sandbrooku.Druhá řada mi připadá lépe zvládnutá než řada první,více prostoru dostává i postava Ellie Miller,což rozhodně není na škodu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná záležitost plná úžasných hereckých výkonů, obzvlášť v posledním díle. Ten konec jsem mimochodem opravdu nečekal, naprosto skvělé zakončení fantastického dramatu, kterému nějaký "Zločin" nesahá ani po kotníky, i když i ten je geniální. Fantastická atmosféra, plno zvratů, úžasné prostředí a ty herci si sedí tak, jako by se opravdu znali léta. Ten konec byl opravdu dramatická záležitost, napětí se stupňuje každým dílem a vše spěje k závěru, který jsem alespoň já nečekal. A navíc, kdy se vám poštěstí spatřit Desátého Doktora se společníkem Doktora Jedenáctého s pánem, který hrál nejen Filche, ale i v epizodě s Jedenáctým Doktorem a pána, který hrál Doktora Prvního, v jednom seriálu? (EDIT: A aby toho nebylo málo, ve velice významné a velké roli je tady taky třináctá Doctor, Jodie Whittaker). Pro mě se Broadchurch stal jedním z nejlepších seriálů, jaké jsem kdy viděl a považuji ho za vrchol současné britské detektivní tvorby. Takhle má vypadat detektivka, napínavá, dramatická, místy i vtipná, nepředvídatelná a nakonec vás ve spoustě postav, které si oblíbíte, zklame. 100%. Těším se na druhou sezónu jako na máloco. A Tennant je fakt skvělej, kdybych byl holka, miluju ho! ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)
  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama