Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

July 

všechny recenze uživatele

Docela hezká komedie, ale když došlo na Barbařinu "vysvětlovací" scénu, myslela jsem, že si to na místě vymýšlí... to bylo příliš přitažené za vlasy. Ale to k tomu filmu asi patří. Jinak se mi líbil. A Ewan McGregor je pro dvojrole a převlekové role jako stvořený: jinak se učeše, nasadí si brýle a jiný výraz - a hned vypadá úplně jinak než předtím! Poznali byste v brýlatém "Zipovi" na první pohled třeba Obi-Wana Kenobiho? :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Down with Love sa odohráva v 60. rokoch a v štýle romantických komédií tej doby je tiež snímka natočená. Roztomilá zápletka, pôvabné dialógy, čarovne gýčovité kulisy, veľa jemného situačného humoru a nakoniec aj skvelé herecké výkony. Ewan McGregor v úlohe neodolateľného a sebavedomého novinára, si každú komickú scénu vyložene vychutnáva. Renée Zellweger, pre ktorú nie je žáner romantickej komédie žiadnou neznámou, dokáže očariť okrem krásy aj dialógovými scénami (za zmienku stojí hlavne jej trojminútový monológ ku koncu filmu bez jediného strihu). Kostými sú dokonalé, ba až prehnané, ale tak sa skutočne obliekalo v 60.rokoch minulého storočia. I keď je to romantická komédia, film som nebral ani ako romantický, ani ako komédiu (i keď vtipný je), ale užíval som si zápletku a krásne kulisy, kostými, automobily, hercov a ďalšie oku lahodiace veci. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je hlavně o stylu. Odpustíte-li mi lacinou slovní hříčku, před sledováním byste si měli říct "Kašlu na příběh" - a pak už se jen bavit salvou hlášek, výtvarných fórků, dokonalých dialogů a skvělých herců. A nesmím zapomenout na tu nádhernou hudbu a - no,ještě na něco - ále, kašlu na to! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu tohle není v pravém slova smyslu romantická komedie, ale to já beru jako nesporný bod k dobru. Renée je jako emancipovaná spisovatelka úžasně stylizovaná a Ewan je prostě výborný jeko vždycky :-) Děj sice nepřináší žádná zásadní překvapení, ale z druhé strany ani nesklouzává ke všem klišé žánru. Prostě příjemná oddychovka... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Vynikající Ewan McGregor v přeplácané retrokomedii, kde všichni tak důkladně kašlou na lásku, až nakonec skončí spolu a těsně před svatbou. Ne zcela věrohodně dějové a charakterové zvraty, ale budiž. Obraz při telefonátech je velmi vtipně vyřešen. I když fakt nemám ráda růžovou, kterou byl celý film doslova zaplaven, a nemusím Renée Zellwager, stálo to zato. Ale vracet se k tomu rozhodně nebudu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama