Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad excelentní a dost scén opravdu výborných a zábavných. Vše je však zabaleno až do muzikálovitě fraškovitého hávu, který jsem dost dlouho snášel a bral ho jako jednu velkou parodii na romantické srágorky. Bohužel tohle všechno film ve své poslední půlhodině popře, kdy skončí přesně v duchu oněch romantických komedií, ze kterých so původně utahoval. Tímto krokem moje pachuť k oné muzikálovité fraškovitosti opět vystoupla a vrhla stín i na první půlku, která mě víceméně hodně bavila. Takže já říkám zatracená škoda - z tématu šla vytěžit krásná absurdní, místy třeba i mírně načernalá komedie, ale tvůrci nejspíš dostali strach, aby se jim film zaplatil.... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, poněkud křečovité zpracování. 1) Crazy komedie upachtěně tlačí na pilu, což je místy až nudné. Kromě toho hlavní klad filmu, jeho vizuál roku 1962, pro mne není příliš důležitý._____ 2) Ale svižné to bylo, to ano._____ 3) Komentátor Oskar**** přesně uvádí, proč mě film příliš neoslovuje. Vyžaduje totiž "důvěrnou znalost parodovaného subjektu", tedy vztahových komedií z 50. a 60. let. Protože takových filmů znám málo, neumím ocenit ani jejich parodie._____ 4) Přitažlivý 32letý Ewan McGregor (svůdce Catcher Block) a příjemný 44letý homosexuál David Hyde Pierce (Peter MacMannus) taky udělají své a tak nakonec the ultimate catch has met his match. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu tohle není v pravém slova smyslu romantická komedie, ale to já beru jako nesporný bod k dobru. Renée je jako emancipovaná spisovatelka úžasně stylizovaná a Ewan je prostě výborný jeko vždycky :-) Děj sice nepřináší žádná zásadní překvapení, ale z druhé strany ani nesklouzává ke všem klišé žánru. Prostě příjemná oddychovka... ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie (spíš úsměvná než, že by jste se u toho trhali smíchy) na odreagování, která pobaví a čas vám při sledování příjemně uteče, ale za pár dní si na ní už nejspíš nevzpomenete. Dobře zvládnuté kostýmy i obsazení, oba hlavní hrdinové působí příjemně a na Ewana McGregora je ještě k tomu velmi pěkný pohled (i když ani jeden z nich nepředvádí své herecké maximum). Celkově tak 3.5 hvězdičky ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)
  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)
  • Nejen, že se film odehrává v roce 1962, byl natočen tak, aby vypadal, jakože byl natočen v roce 1962. Všechny postupy, dialogy, oblečení, a chování by mělo vypadat přesně jako v roce 62. (Amplifier)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama