Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh....a když si člověk uvědomí, že ti horníci přežili to, co by normální člověk nepřežil, a ještě nedostali žádné odškodnění...tak to je opravdu ubohé. Kdo někdy pracoval v těžkém průmyslu a každý den více méně riskuje život...soucítí s těmi dělníky a nejradši by promluvil do duše těm politikům...super film. 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma výborná, mohol to byť katastrofický film jak vyšitý. V podstate film zlyháva najmä v druhej polovici, kde som často tápal, čo je realita, čo sú len predstavy. Nevyužitie skľúčenosti baníkov bolo zjavné. Namiesto toho vidíme zopárkrát situáciu, kde sa bavia o ničom, o ženách, o blbostiach. Ale od takého filmu čakáte, že to bude vypätejšie. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH, KTERÝ SE STAL - což je deviza, která mu dodává punc ryzosti ... jako když se vám otevře srdce hory. Mohl se přidržet reality - nebo se jí vzdálit ... mohl zkrotit své emoce - nebo je zdůraznit ... mohl se vydat napřímo - nebo oklikou. Nemám zdání, co a jak udělal - důležité je, že zůstal věrný sám sobě. Jeho základ je nezpochybnitelný ... a stačí k tomu, aby vás pohltil - aby vás přiměl k cestě hluboko do podzemí, kde budete spolu s jeho hrdiny vydáni na milost rozmarům neklidné hory ... a odkázáni na dobrou vůli, finanční prostředky (!) a technické možnosti svých potencionálních zachránců. Zachránců, kteří netuší, zdali jste ještě naživu. A možná se přitom dozvíte, kolik životů musí být v sázce, aby o vás projevila zájem i chilská vláda. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět napsaný životem, schopný režisér a poměrně slušný film o záchraně 33 horníků je na světě. Navíc pokud neznáte skutečnosti, které se chilským horníkům přihodily v roce 2010, tak zůstanete v napětí skoro do konce filmu. Stejně jako já. Zlaté ruce režiséra, jak při zpracování námětu, který je řemeslně na úrovni, tak při výběru hereckého ansámblu. Gradace filmu ústí do jediného momentu na konci, který mi připadal už trošku více sentimentální a patetický, ale vzhledem k vzniklým událostem si režisér ani nemohl dovolit jinak. Jeden z posledních počinů hudebního mistra Jamese Hornera velice decentní, ale příjemný. Závěr? Nadstandardně zpracované drama o lidské katastrofě 800 metrů pod zemí. Respekt. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....tak dve hodiny čumieť do katastroficko-historickej-životopisnej drámy (tak to má film v popise) ,ktorá je vtastne happyendová ....tak aké dráma,aké napätie,keď viem,že to dobre skončí....v reálnom živote som rád,že to dobre skončilo,ale tiež v reálnom živote nikdy nepochopím prečo sa takéto filmy natáčajú - všetko je jasné len niekto to natočí,že vraj takto to údajne bolo.... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno