Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené drama zasazené do nedaleké (a až děsivě reálné) budoucnosti. Chvílemi dlouhý klip od Björk (All is Full of Love), chvílemi Univerzální voják a Borgové ze StarTreku. Po většinu času ale příběh o snaze zachránit, co se očividně zachránit nedá. Nechybí mentorování na téma lepšího lidstva a evoluce... Namodralý šerosvit s kovovým nádechem a hudba připomínající Vangelise (Blade Runner) dodávají patřičně tísnivou atmosféru. A samozřejmě vojenská mašinerie jak vystřižená z amerických protiválečných filmů. Co všechno je člověk schopen obětovat pro lásku ke své dceři? Všechno... Celkově jsem spokojen. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé sci-fi. Je fajn zase vidět něco o umělé inteligenci a o tom, kde je hranice mezi vytvořeným a získaným. Může mít umělá inteligence vlastní vědomí, vlastní emoce, vlastní myšlenky? Není to až tak originální, je to místy docela nudné, ale rozhodně se na to dá dívat. Možná kdyby byl trochu větší rozpočet na zajímavější trikovou stránku. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama