Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal skvěle, lákal také na slušné herecké obsazení, přičemž celý projekt svým jménem zaštítil TEN Ridley Scott. Co by se asi tak mohlo pokazit? Po zhlédnutí snímku musím konstatovat, že úplně všechno. Předvídatelný děj, ubíjející konverzační linie a fakt, že se postavy chovají jako naprostí šílenci. Tohle všechno dělá z filmu Morgan, na kterém je pěkná pouze vizuální stránka, další tupou "vyvražďovačku", která po čase zcela zapadne. PS: Kate Mara je Terminátor? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si spokojeně mlaskal a chrochtal, jaké to prvotřídní a podceněné scífko jsem si to zase pustil. A dokonce přišla i Michelle Yeoh a vypadala pořád zatraceně pěkně. A když pak do sebe šly dvě "androidky" loktama a kung-fu kopačkama, byl jsem ve svém béčkovém blahu (to je prosím taková moje existenciálně silná euforie, kterou zažívám u povedených filmových béček). No ale samotný závěr mě zamrzel, přál jsem si totiž, aby se obě holky nakonec skámošily, třeba by se do sebe mohly i lesbicky zamilovat, a aby pak spolu uprchly, podnikly spanilou jízdu po Státech a na potkání kráglovaly všechny hnusný lidáky, kteří by se jim připletli do cesty. Ach, to by byla krááása. Ovšem scénárista to chtěl bohužel jinak. I tak bych dal eventuelně pět, ale to by musela v roli Kate hrát její mladší ségra Rooney (kterou myluju), a Michelle by musela taky předvést nějakou tu kung-fu kopačku jako za mlada. Ale aspoň mě napadla jedna zajímavá paralela s naší realitou: Stejně jako byl ve filmu novější model L-5 podřadnější staršího modelu L-4, ve světě mobilních telefonů svrchovaně kraluje stará dobrá (a moje) LG G4 nad nedomrlým kočkopsem zvaným LG G5. A kdyby mi za tuhle reklamu chtěl někdo od LG poslat nějakou škváru, tak ať se mi určitě ozve s nabídkou do pošty, dík. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že mladý Scott, od otce nějaké to filmařské umění zdědil a nebo pochytil, ona Morgan neni vůbec špatná. Neni to sice vyloženě horor a od poloviny, je znát uspěchanost, což bylo naprosto zbytečné, vyvražďované mohlo být věnováno, posledních patnáct minut. Díky uspěchané druhé polovině, to budování charakterů a atmosféry v první polovině, ztrácí význam, což je škoda. Ale, násilí celkem ujde a v čem mně film upřímně překvapil, je akční stránka a to se týka hlavně bitek. Ano čte dobře, ve filmu sou celkem tři bitky a mají hodně dobrou choreografii a sou dobře natočené, v tomhle ohledu mně film příjemně překvapil. A co se týče herečky Kate Mara, ta by mohla s přehledem, zahrát roli agenta čtyřicet sedm, ta role zabijáka ji prostě sedla. Škoda že Holbrook, nedostal víc prostoru, sympaťák a sem zvědavý jak v Loganovi zvládne roli psychopatického mutantního terminátora. Sou to sice tři hvězdy, ale celkem pozitivnější tři, s tím že sem zvědavý, jak se mladému Scottovi povede, ten kluk to v sobě má. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že kto neuhádne pointu od prvých minút, ako keby (obrazne povedané) pozeral Terminátora a nevedel, že je robot. A logike povedzte báj-báj: Morgan na vás vytasí karate jak Bruce Lee, za volantom je lepšia než Colin McRae, a to pritom od narodenia hnije 5 rokov v cele. Pekne sa na to pozerá, ale zlátanina zostane zlátaninou. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože takovéhle divné filmy mají asi dost málo diváků, jsem rád, že se pořád točí. To téma budí docela dost otázek. Vyvinete geneticky zdokonalenou bytost schopnou dospět za pět let. Jenže tam chybí ten čas předávání rodičovských zkušeností, hodnot, sbírání pádů a odřených kolen. Nová bytost pak v těžkých chvílích vyhodnocuje špatně hraniční situace. Dojde i incidentu. Vědci, kteří ji vychovali, investovali nemálo času a citů, těžko mohou objektivně vyhodnotit míru rizik. Na místo přijíždí specialistka. To už ale jinde jsme, už tu nejde o ideály, ale o peníze. Poctivě a nápaditě natočené, jinak ale nijak strhující a dost čitelné. Nešlo o překvapení, jen o takovou zfilmovanou povídku. 65% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama