Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Musel bych být hodně sentimentální, abych uvěřil tak naivní osudové shodě. Ale zase uznávám, že nejde o klasickou totální nudu s ambicema na sošky díky hereckým výkonům. V tomto atributu je kvalita zaručena, což bude v kombinaci s docela pesimistickým rodinným dramatem poplatné spíše starší divácké generaci. Soudní síň dodává napětí, historie dodává smích ale i solí dlouho otevřené rány, takže výsledný koktejl je i přes přes dvouhodinovou stopáž docela chutný. Když ten slátaný příběh vezmu s nadhledem, tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 73% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Robert Downey není pouze Iron Man, ale také prvotřídní právník. Obě polohy mu totiž věříte..ačkoliv teda na nějakou náročnější roli bych to neviděl, opět z půlky hraje sám sebe. Judge rozhodně není špatný kousek, rozhodně se jedná minimálně o vyšší nadprůměr, kde samotný začátek zachraňuje Robertovo charisma, přičemž jakmile se děj posune trochu dále, jsme již svědky nekompromisního soudního dramatu, do něhož se plynule prolíná i silná osobní linka mezi otcem a ztraceným synem. Nedokážu si přesně vysvětlit, proč mě film nepohltil tak, jak bych si asi představoval a jak je zpracován, ovšem bohužel se tak nestalo, ačkoliv z několika emočně vypjatých scén jsem měl husinu. Za rok si však na něj zkrátka jen tak nevzpomenu a následně se z mé paměti vytratí nadobro, jelikož se nejedná o nic s přesahem, nýbrž pouze o bezchybnou standardní filmařinu. PS : Robert Duvall si tu nominaci bezpochybně zasloužil...60% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což hodně kvituji. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Celkově bych dal silné 3 hvězdy, fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo převážně ve státech Massachusetts a Indiana. Interiéry byly nafilmovány ve studiích Warner Brothers v Kalifornii. (ČSFD)
  • Keď Hank (Robert Downey Jr.) raňajkuje v reštaurácii pred odchodom na matkin pohreb, na mieste fúzov má strnisko. O pár minút neskôr na cintoríne vidíme Hanka hladko oholeného. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama