Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 6

Recenze (180)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Animovaná Popelka z roku 1950 od Disneyho nikdy nebyla můj oblíbený film. Jako klukovi v dětských letech mě byly nějaké princezny ukradené a to, že fakticky Popelka není princezna, mi bylo šumák. Stále řešila jen šaty, ples a pořád se tam zpívalo. :-) Jako odrostlejšímu divákovi se mi pak daleko lépe trefil do vkusu náš film Tři oříšky pro Popelku a to z mnoha důvodů, které sem není potřeba vypisovat. Nedávnou jsem se na animovanou Popelku z roku 1950 podíval znovu… s dcerkou. Jí se to samo líbilo a já se opět utvrdil, že to není nic pro mě. Nezachránily to ani vedlejší postavy a zvířata. Ukřičené myši mi k srdci nepřirostly a všemožná poletující ptáčci (v botech?) mě taky neobměkčili. Z mého dříve klučičího, teď dospělého a lehce cynického pohledu, by to bylo tak na dvě hvězdy, ale přivřu oči, vezmu v úvahu stáří filmu a úspěch u cílového publika (dcerka) a přihodím i tu třetí malou hvězdu. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Další z Disneyovských klasik, která je vhodná nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Známý příběh, povedené animace, perfektní scénář plný vtipů, ale i vypjatých momentů, to je jen několik z vlastností, kterými tento snímek oplývá. Vše doplňuje nádherná hudba a roztomilé myši, které skvěle sekundují svým lidským kolegům. Plný počet nedávám jen proto, že mám Popelku spojenu hlavně s českým filmem Tři oříšky pro Popelku. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12. celovečerní Disney Přes všechna přepálená klišé a nastupující návrat k siluetě biedermeieru je tu stále platná a půvabná disneyovka. Kombinace dramatu, komedie, grotesky a romance. Příjemně dojemné, dojemně pohádkové. Žádná extra aktualizace, ačkoli srovnání s Fleischerovic Popelkou je také nasnadě a několik pěkných hlášek jakoby z venku se najde zejména před očekáváním námluv. Zkrátka dobré. Samozřejmě doporučuju povšechně u Disneye láskyplně připravené DVD extras. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

úplna klasika...videla som ju nespočetne veľa ráz...taktiež možno jediná disneyovka, kde mi nevadili tie spevavé pasáže...myšky boli výborné, nie tak otravne dabované ako iné ukecané zvieratká...tekvičkový song je nezabudnuteľný....jednoducho krásna rozprávka, vždy ju budem mať rada...len ten princ mohol dostať viac priestoru:D ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, že ruční a placatá (bez třetího D) animace má své kouzlo a dokáže uchvátit. Popelka je vtipná, ale nepřekračuje mez trapnosti, napínavá, milá a velice dobře nadabovaná. Popelka není žádná fňukna, ale má také svou hrdost a není hloupá. Škoda, že princ má tak málo prostoru, ale bonusem je, že není modrooký blonďák. :) (Tohle už je čistě subjektivní) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Walt Disney nasadil na tvorbu piesní tím z Tin Pan Alley – Ala Hoffmana, Macka Davida a Jerryho Livingstona – ktorí mali zaručiť ich úspech. A to sa im podarilo s tromi: "A Dream Is a Wish Your Heart Makes", "Bibbidi-Bobbidi-Boo" a s "The Work Song". Okrem tejto trojice autorov pracovali na filme aj iní hudobníci ako Oliver Wallace, Paul Smith alebo Joseph Dubin. Film bol nominovaný na Oscara za najlepšiu pieseň a filmovú hudbu a všetky komponenty zvuku, čo boli na soundtracku, boli nominované na Cenu Akadémie. Predalo sa trištvrte milióna kópií a piesne sa udržali na prvom mieste v rebríčku po celý rok. (Fleur6)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama