Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (181)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první setkání s Ozonem a pocity smíšené.Očekával jsem něco co půjde víc do hloubky,ale v reálu Jeune a Jolie spíš klouže po povrchu a když má dojít na pravé emoce,se mnou to neudělalo nic.Je viditelné,že Ozon má ženy rád a moc hezky se na film kouká,ale jinak je to jedno z těch typických francouzský dramat,které člověk brzo zapomene...60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Můj miláček Ozon mě zase jednou potěšil a přesně se mi trefil do melancholické nálady, protože Jeune & jolie je snímek vyloženě zahalený do melancholie a zádumčivosti. Proto opět nemohl vybravit pro hudební podkres nikoho jiného než Francoise Hardy a její niterné písně. Spousta scén by se skvěle vyjímala jako obrazy zachycující pomíjivou krásu okamžiku. Marine Vacth je opravdu nádherná a její postava přesně potvrzuje ono známé a otřepané rčení, že to krásné ženy vůbec nemají v životě tak jednoduché, jak si všichni kolem myslí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já v tom nic hlubokomyslného neviděl a ani jsem se to hledat nesnažil. Prostě jen příběh holky, která objeví svou sexualitu a rozhodne se jí zpeněžit. A baví jí to. Přijdou sice komplikace, které pramení z její neplnoletosti, ale i přes dočasné utlumení své činnosti si děvče pořád jede na té samé vlně. Potěšilo mě, že se Ozon nesnažil nějak moralizovat a pochopitelně i já se přidám k zástupu obdivovatelů Marine Vacth. Ale že by film na mě udělal nějaký výraznější dojem, to říct nemůžu. 55% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Melissa P., Třináctky, Klip... Aneb takovejch už bylo, a stejně zůstaly ploché. François Ozon a jeho rozbor nerozbor dospívající dívky, hledající dobrodružství skrze nebezpečného ale dobře vynášejícího koníčka. Marine Vacth předvádí tolik, až divák vypne mozek a hltá jen její svlečené tělo. Více v externí recenzi pro kult na konci listopadu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Charlotte Ramplingová má ve filmu štěk. Část podzim je pokusem o instantní porno s velkou dávkou emulgátorů. Zima se snaží o dramatickou vyhrocenost a jaro o náznak psychologického dramatu. Jenže jarní podíl na snímku je příliš nepatrný, Ozonovi se nepodařilo rozehrát naznačené tóny, které mohly za něco stát. Film zůstává zajímavým pokoukáním pro milovníky lolitkovské krásy. Ostatním nemá co nabídnout. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od června do srpna roku 2012. (Cheeker)
  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama