Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná paráda a ukázková oldschool space opera se všema kladama a "záporama" které k tomu patří. Nejen, že se opravdu povedlo znovuoživit Harlockovský svět galaktického expresu včetně jeho metafyzických přesahů, ale povedlo se udržet i nekompromisní styl, který sere na to jestli vše dává logický smysl, nezajímá ho divák který se ptá: A proč jako......? Né né - tady se jede po myšlenkách, poselstvích a atmosféře.. Chvilkama mi to svou uvolněností, svobodou, nekompromisním přístupem a chytlavostí hodně připomínalo Jodorowského(v komiksu). Vizuálně je to do detailů prokreslená perla, ve které divák může vidět každý šroubek na laserovém děle uprostřed epické galaktické bitvy, aniž by to pusobilo něják přeplácaně a rušivě................ No prostě, co vám budu povídat.. Super práce a scifíčko přesně podle mého gusta! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojoj, ten scénář! Technicky i vizuálně brilantní anime, zařazující se mezi špičku realistické počítačové animace. Jenže mne vůbec nebral složitý megalomanský příběh, který toho míchá strašně moc, ani nevěrohodně vykreslený svět s nudně rozpolcenými charaktery, co chvíli měnícími postoje. Navíc zdaleka nejde o akční jízdu, a protože snahu zničením vesmíru vrátit čas a odčinit fatální chyby jsem úplně nepochopil, připadne mi neschopnost tvůrců srozumitelně zadaptovat starou mangu / seriál do moderního filmu při třicetimilionovém rozpočtu jednoduše trestuhodná. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale v poslednej dobe je veľmi obľúbené miešať pirátsku tematiku s veľkolepými vesmírnymi dobrodružstvami, a tento zaujímavý trend má skutočne obrovskú popularitu. Niet sa preto čomu diviť, že sa Japonci rozhodli oživiť legendu menom Space Captain Harlock, ktorá má svoju tradíciu, fanúšikov a celé ohromné univerzum. A to je práve najväčší problém filmu - aj pri orgastickom vizuále, atmosférickom hudobnom podkrese a bravúrnej akcii pôsobí len ako jeden z mnohých malých príbehom Harlockovho sveta. Celá hlavná dejová línia je veľmi jednoduchá a priamočiara, takže osloví najmä nenáročného diváka; to však neznamená, že nemá čo ponúknuť, len netreba očakávať veľa (i keď niektorým aj toto bude viac než dosť - predsa len je to pravá dobrodružná zábava, ktorá zákonite musí osloviť každého hltača sci-fi, ako aj japonských animovaných projektov). Horšie je to, že i keď je dej preplnený efektnými veľkými bitkami, súbojmi a prestrelkami, autori doň pre západného diváka museli pridať aj za hrsť lacného moralizovania a ešte lacnejšieho sentimentu (byť tu Subjektiv, ten by vám ukázal "zač je toho loket", a ešte by sa môjmu hodnoteniu vysmial) s mojim "obľúbeným" dodatkom v podobe veľkohubého pátosu. Odpúšťam však mnohé v prospech špičkovej animácie (zabudnite na Final Fantasy, toto je niekde úplne inde), ktorá sa síce nevyvaruje nedostatku všetkých realistických animovaných filmov, teda nedokonalostiam čo sa niektorých pohybov a emočných výrazov v tvári týka, ale načo trepať do vetra, keď má tak famózne prostredie, explozívne scény a perfektné spomaľovačky? Nebyť toho, že má príbeh spomínané nedostatky (a zbytočné prídavky), idem istotne na 4*. Takto zostanem u mierne nerozhodnej klasiky. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keby Jim Cameron nevýchválil tento film, tak si to ani nepozriem. Námet nieje zlý a taktiež som zhltol aj brilantnú animáciu s perfektnou hudbou, no hlavná postava mi prišla hmm "divná ?". Keby to bolo o niečo kratšie možno by to bolo aj lepšie, lebo takto mi okrem hlavnej postavy aj príbeh prišiel nemastný neslaný. Škoda, inak fakt brilantá prácička čo sa týka animácie a interiérov vesmírnych lodí. Obľúbený soundtrack : Captain Harlock Main Theme. 80% - 4* ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Ulítlá šílenost ve stylu punk-space-pirate-military. Děj se v podstatě skládá jen z ultracool scének, proložených nějakými těmi existencionálně-filosofickými bláboly, a dosahuje takového levelu nesmyslnosti, že už je možno chápat ho jako sofistikovanou dadaistickou parodii. Něco jako japonská Princezna nevěsta, sice bez princezny, ale zato s fetišisticky ztvárněnými vesmírnými bitvami a souboji. Vizuálně je to docela atraktivní, takže pokud to sledujete ve stavu částečné intoxikace alkoholem nebo lehkými drogami, může se vám to i líbit. ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama