Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že po prvý krát som bol v nesprávnom rozpoložení a množstvo fórikov a narážok na žánrové rozprávkové klišé mi uniklo. Tak som si Princeznú pozrel po rokoch znovu a páčila sa mi zhruba rovnako. Tento nepochybne milý, príjemný filmík je ale stále iba solídny priemer, čo sa týka žánru paródií a taký Shrek sa do podobnej tématiky striafal a striafa podstatne trefnejšie. Najviac poteší účasť Petera Falka. Možno by pomohlo pôvodné znenie, ale asi to už nechám tak raz a navždy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked si predstavim, kolko krajsich a lepsich americkych rozpravok alebo fantasy filmov sa natocilo v 80-tych rokoch a nedostali sa do TOP 250-tky IMDb najlepsich filmov vsetkych cias, tak ma velmi prekvapuje, ako sa tento priemerny film mohol dostat na 175 miesto. Zdalo sa mi to byt take umele, chvilami nudne, ale nasli sa aj chvile, ked ma film bavil, ale staci mi to na jedno pozretie. V malej ulohe sa objavil aj na nepoznanie zamaskovany Billy Crystal :-) Reziser Rob Reiner ma skor potesil psychothrillerom MISERY NECHCE ZOMRIET (1990) alebo z vojenskeho a pravnickeho prostredia filmom PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992)... 23.04.2009 ___ Cary Elwes - (Westley) +++ Robin Wright Penn - (Buttercup / Princezna Nevesta) +++ Chris Sarandon - (Princ Humperdinck) +++ Mandy Montoya - (Inigo Montoya) +++ Christopher Guest - (Gróf Tyrone Rugen) +++ Fred Savage - (Vnuk) +++ Peter Falk - (Starý otec) +++ Billy Crystal - (Zázracný Max) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Mark Knopfler +++ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero útlaky a devatero nezdravými fixacemi na pomstu, žil, nežil, žil, nežil a nakonec žil... S parodií koketující pohádková fraška. V podivných kulisách, s krasoňem Elwesem a humorem pod úrovní očekávání a možného (s jednou crystalickou výjimkou). Takový Princ a pruďas s nasazeným pásem cudnosti. Vnuk paní Columbové se bavil, já moc ne. Možná to bylo Reinerem na místě předčítače.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty položíš ten kámen, já svůj meč a zabijeme se jako civilizovaní lidé?" Četba pohádek mi nikdy nečinila zvláštní potěšení, patrně z důvodu depresivnosti domácích autorů, ale kdyby mi libovolný z rodičů někdy přečetl podobnou hovadinu, jakou je Princezna nevěsta, tak by mi ji musel číst každý večer. Tohle je totiž naprosto pohodová ztřeštěnost, které vévodí skvělý cynismus mrtvého Westleyho, šermířská elegance Inigo Montoyi, smysl po fair play obra Fezzika a vychytralá zbabělost prince Humperdincka. Za normálních okolností bych určitě zmínil i něco o mírách samotné nevěsty, ale v tomto příběhu skutečně nejsou důležité. Tady jde jen a jen o zábavu, které bych bez přemýšlení napálil pět hvězd, kdyby neobsahovala tak přímočaré útoky na logiku, že jsem si jich i mezi záchvaty smíchu dokázal všimnout. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Naše pohádky jsou trochu jiné, méně akční, méně vypracovanější, méně vulgární; na duši pohladí víc. Princeznu Nevěstu jsem viděl jako mladší a u toho mělo asi zůstat. Příběh trochu pokulhává, vlastně se to sestává jen z akcí nabitých scének. Jako rušivý element vidím i zbytečné přerušování žvatláním dědy a vnuka. Tahle vzpomínka nebude špatná, ale rozhodně nebudu toužit vidět film znovu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Během takzvaného souboje důvtipu vše, co řekne Vizzini (Wallace Shawn), dává smysl, paradoxně ho ale nenapadlo, že by mohly být otrávené oba poháry. V určitý moment, kdy zmíní, že Westley (Cary Elwes) zdolal Fezzika (André René Roussimoff), tudíž je mimořádně silný, si můžeme všimnout, že Westleymu ztuhnul úsměv, ale když Vizzini opět začal mluvit, tentokrát o souboji s Inigem (Mandy Patinkin), Westleymu došlo, že Vizzini prostě plácá a nemá ponětí, který pohár je otrávený, a opět se na něj usmál. (Nick321)
  • Legraci si herci užili i při natáčení. Při vystoupení Billyho Crystala (k nepoznání změněného do masky kouzelníka Maxe) musel režisér Reiner odcházet ze scény, protože svým smíchem několikrát zkazil záběr. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy únosci i s princeznou vyšplhají po laně až nahoru, jeden z únosců lano přesekne a lano spadne ze srázu dolů. Únosci se rychle jdou podívat ze srázu dolů. Při příchodu k hraně srázu oba postupně šlápnou na stejné místo. A zde je evidentní, že to je kulisa. To místo se totiž pod tíhou nohou prohne a po uvolnění zase vrátí zpět. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama