Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl byl pěkný veletoč emocí a výborně zrežírován. A ač byl případ tajímavý a výborně vystavěn a opět ukázána práce kriminálky, tak jistě každého zajímal jiný případ a to, kdo je udavač. A autoři nás krásně natahovali kdo jím je. Stejně tak, jak to dopadne s krizovou manažerkou. No a Anděl vs Korejs mě na konci taky dostali. A ještě k případu. Dnes se mluvilo o rčení Plíška, že když nevíš, tak si spis přečti ještě jednou. Jenže když jsem zjistil, kdo je vrah, tak jsem si uvědomil, že kruh s prvním dílem první série se uzavřel ještě jedním rčením Plíška: Co oznamovatel, to pachatel. No a dcera a závěr? To už si klidně mohli autoři odpustit. Ale na druhou stranu to bylo milé. ()

Ironhead

všechny recenze uživatele

Jak mě celá třetí série bavila a přišla mi nejlepší ze všech, tak poslední díl byl dost podprůměrný. Chápu, že potřebovali nějak uzavřít linky většiny postav, ale bylo takové malinko krkolomné a někdy až dějově naivní. Třeba odkopaný a zrazený Korejs, to nebyla ta samá postava z předchozích dvanácti epizod. Linka Kozákovi dcery taka taková... hmmmm... aby to jakože za každou cenu dojalo. Ale nejvíce to v této epizodě odnesl případ, o který tady ale asi až tak moc nešlo, vrah to hrál opravdu amatérsky (nevím jestli záměrně nebo špatný herec). Prostě po skvělé sérii bylo její zakončení pro mě celkem zklamáním. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ha! Zcela zbytečně jsem si v komentáři / recenzi  k desáté epizodě sypal popel na hlavu. Podceňoval jsem se sice, ale ukázalo se, že jsem pořád bystrouš. Musím ale uznat, že to tvůrci dokonale zamlžili a pěkně si mě povodili. Závěrečné vyšetřování se mi zdálo být mnohem zajímavější než to předchozí, ale jeho zásadním nedostatkem bylo to, že jsem hned v úvodu správně určil pachatele. Ale to nic, za to tvůrci asi nemohou, vždyť už přece všichni víme, jak jsem předvídavý, že jo? S případem a s jeho vyšetřováním jsem byl tedy spokojen, zakončení dějových linií jednotlivých postav mě ale příliš nenadchla. Přišla mi trochu zkratkovitá a málo uvěřitelná, v jednom případě jsem cítil dokonce silné znepokojení, když jsem si uvědomil, kde může skončit člověk, který v životě ve všem selhal. / "Počítám s vámi do čela nově vytvářeného týmu." "A kolik v něm bude lidí?" "Na to stačíte sám." / Poučení: Doživotí nemusíš dostat jen u soudu. ()

callix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to super, celá třetí řada. Pomáhat a chránit, jsi spravedlivá a když se do něčeho dáš, tak to děláš naplno, tyhle dvě nápovědy, kudy se bude ubírat kariéra Majdy, mě prostě nedošly. Až když jsem viděl nové policejní tváře v řadě, tak mi to došlo a hledal jsem mezi sedícími Kozáka :) Anděl jako nový vedoucí dobrý, ale já tam čekal spíš Pražáka. Jinak případ ušel, nevěřil jsem, že to udělal oznamovatel. Těším se na Docenta! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Korejsem se to až příliš nabízelo, tam bych ocenil, kdyby to přece jen bylo jinak. Nicméně pak ta scéna v kanceláři s Andělem, to bylo vygradované dokonale. Napřed ruka, pak Korejs, pak zvrat. Andělova studia přece musela mít pro děj význam, no ne? A ředitelka konečně dostala ťafku. Pyšný a dojatý otec Kozák na konci, oko zaslzelo. Případ smutný, když přítel přítele... No a co teď? Prvotřídní krimi (a vůbec prvotřídní seriál) nám asi zase na roky odumře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Prvního přísahajícího nového člena policejního sboru (v závěru tohoto dílu) ztvárnil Mgr. Radek Galaš, policista, historik, kurátor, publicista specializující se na historii českého četnictva a kriminalistiky a v době vysílání epizody také ředitel Muzea policie ČR. (a-ja)
  • Ve chvíli, kdy spolu Kozák (Ondřej Vetchý) a Plíšek (Boleslav Polívka) chytají ryby, říká Plíšek, že policista by se neměl vracet na místa svých případů. V té chvíli sedí u Orlické přehrady pod Žďákovským mostem – místem, kde se tzv. orličtí vrazi zbavovali těl svých obětí. (HonzaR.)

Reklama

Reklama