Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Způsobit hromadnou otravu je tak snadné. Kdo vyhrožuje velké firmě? Mandle v obálce, kterou dostalo ředitelství velkých čokoládoven, znamená ohrožení pro celé město. Kdo stál za jedním z velkých vyděračských případů uplynulých let? (Česká televize)

Recenze (32)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Buďto to psal nějakej totální amatér nebo naopak nějakej chytrej vyděrač." Tak to se nám to pátrání pěkně zúžilo na totální amatéry a absolutní profesionály, přičemž souboj o polapení se odehrává mezi splašeným ÚOOZ a rozvážným majorem Plíškem. Od začátku je samozřejmě jasné, jak to dopadne, nicméně nedokázat s patnácti vozidly zajistit oblast s jedinou příjezdovou komunikací je mimořádné umění. Je-li to skutečně případ ze života, tak si asi našetřím na šablonu pro technické kreslení a trochu si zavydírám, protože mi to prostě musí projít. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panečku, to byl díl! Naprosto úžasný. Nešlo tu o žádné nebezpečné terno, ale venkonce docela vtipný příběh vyděrače amatéra, který je svou obětí zatlačen do úzkých, přesto se mu podaří získat peníze a policajty oblafnout. Jenže ne všechny. To by tu nesměl být protřelý skoro důchodce Plíšek, který svou starou metodou přijde na totožnost i motiv pachatele a pak už si pro něj jen v klidu počká. Spousta scén je tu milých a dokonce i velmi vtipných. Nesmírně podařený a hlavně totálně pohodový díl. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade je epizóda o konfrontácii dvoch prístupov k riešeniu pracovných problémov. Prvý, dnes preferovaný vychádza z manažérskych príručiek a je zameraný na dokonalý imidž, mladistvý výzor a hŕ hŕ veľa a hlavne rýchlo niečo urobiť, len aby sa robilo. Druhý vychádza zo sedliackeho rozumu, vyžadujúceho často zastavenie a popremýšľanie, vyzerajúce miestami ako ospanlivá starecká lenivosť, zastarané metódy hlivenia a ničnerobene. Nemá ten správny okamžitý efekt a nevyzerá to veľmi workoholicky. Vychádza sa zo širšie spektrálneho poznania, nie dnes preferovanej úzkej špecializácie. Nutne neznamená, že prvý z prístupov (workoholicko-manažérsko-riadiaci) neprináša vždy lepšie výsledky, to nie. Len je až príliš jednostranne preferovaný. Sladký vydierač drukuje straosvetskému prístupu, čo je len dobre, aspoň vo virtuálnej tv realite raz zvíťazilo niečo, čo sa tak rado odsúva v realite do úzadia. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víťa Sršeň se představí do telefonu jako Zeman (po spatření fotografie Miloše Zemana na titulní straně novin). Paní na druhé straně reaguje: Vy jste od pana Drahoše, že? Sršeň alias Zeman s tím souhlasí. Tvůrci seriálu nemohli tušit, že jistý pan Drahoš se o několik let později postaví do voleb právě proti Zemanovi. Tato náhoda mě celkem pobavila. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Rozhodně jeden z těch slabších dílů. Jednak nebylo dostatečně atraktivní téma samotného vydírání. A jednak mě extrémně sral zcela nevěrohodný herecký výkon Reginy Rázlové, která na mě působila absolutně klidným dojmem a nelíbil se mi ani výkon samotného pachatele, ale ten naštěstí, na rozdíl od první zmíněné, moc prostoru nedostal. Taktéž bylo vyústění celé situace nesmírně průhledné a od počátku epizody bylo jasné, že za vydíráním bude stát buď ukřivděný člen rodiny, nebo bývalý zaměstnanec. [40 %] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Kriminalista Plíšek (Boleslav Polívka) vysloví o podezřelém Honzákovi (Petr Lněnička) informaci, že má deset let starého Seata. Honzák vlastní automobil Seat Ibiza druhé generace, který se vyráběl v letech 1993-1999 a v době, ve které se seriál odehrává, tedy v roce 2014, tedy muselo být autu již nejméně patnáct let. (Martin_L)
  • Pension, u kterého dojde k předání výkupného, je ten samý pension, kam přijede František Vedral (Ondřej Vetchý) předávat instrukce členům podsvětí ve filmu Příběh kmotra (2013). Když v seriálu k pensionu dorazí první policejní hlídka, je tvořena mj. majorem Kozákem, kterého shodou okolností hraje opět Vetchý. (Šéfik)
  • Jeden z podezřelých jede černým vozem Škoda Octavia druhé generace po faceliftu s RZ 3A9 8654. Tento typ auta se v této podobě vyráběl v letech 2008-2013, ale RZ série 3A9 byly přidělovány v létě 2004 a na tomto voze tedy být nemohou. Navíc originální značky s tímto číslem nemají modrý pruh, v seriálu však ano. (Martin_L)

Reklama

Reklama