Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavražděná dívka v přízemním bytě nájemního domu. Operativci pražského 1. oddělení pátrají, který z mužů v jejím okolí má na její smrti podíl. (Česká televize)

Recenze (26)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Trošku předvídatelná, ale rozhodně dobrá zápletka s vraždou na objednávku přes několik prostředníků řadí tento díl k těm povedenějším. Tedy až na ten pohádkový závěr, ve kterém přiměli podezřelého k doznání, ten mi přišel hodně nepravděpodobný a divný. Ani se mi nechce uvěřit, že to takhle ve skutečnosti skutečně bylo. Tam cítím významnou dramatizaci. [70 %] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nech ho v tom vycachtat, vole. Zaslouží si to, hajzl." Policajti se snad nikdy nenaučí mluvit slušně a to ani ti elitní s tituly před i za jmény. Ale to nevadí, protože z toho je právě cítit ta autentičnost. Další pravdou je, ředitel chce vždycky výsledky a nenechá lidi pod sebou dělat pořádně svou práci. To je taky fajn. A ještě je dobré poučení, že pečlivost, schovávání účtenek a šetřivost nejsou v případě vraždy tím nejlepším alibi. Jenom mi trochu vadí, že se do toho musel opět obout rybařící major Plíšek, kterého na dovolené rozčílil novinový titulek. Myslím si, že tu analytiku by zvládl i kdokoli jiný. Třeba Víťa Sršeň z Baham. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Domrhal jste, pane Mrha, už jste domrhal." Je až mrazivý, jak je to pravdivý v tom, jak ten nahoře nemá absolutně šajn, jak to funguje dole. A tak je úplně jedno, že tahle kriminalistická pohádka, bez ohledu na to, jak je nebo není založená na skutečným případu, jindy pokulhává. V roce 2013 jsem ještě prd věděl, ale dneska si tu pohádku o to víc užiju. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl plný vyšetřování vraždy mladé dívky, která je nalezena v činžáku a detektiv Martin má od začátku svého "favorita". Cesta k němu bude trnitá, ale i za pomoci do důchodu se chystajícího Václava se podaří odhalit nejen vraha, ale dokonce i zadavatele vraždy. Další z řady parádně detektivních dílů, kde akce nehraje roli a přesto je o napětí postaráno. PS: paní Sršňové bude také potřeba hodně vysvětlovat:-) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi jasný, že Víťa tu má bejt takovej outsider a otloukánek, ale v tomhle díle mě docela štvalo, jak si z něj bezdůvodně dělaj srandu. Takhle podělaná dovolená by mě docela naštvala....Samotný případ za mě patřil k těm slabším. Každopádně to ulíznití vlasů, to bylo dokonalý :) Přesně to vystihlo ten charakter pachatele. "Domrhal jste, pane Mrha" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Skutečný objednavatel vraždy, Zdeněk Bruthans (v seriálu jako Mrha), byl v roce 2009 (po deseti letech trestu) podmínečně propuštěn z vězení. Dodnes veřejně svůj podíl viny odmítá. (Gaspaccho)
  • Při prohledávání kanálu, kde jsou odhozné předměty doličné, jeden z techniků položí víko od kanálu na obrubník, ze kterého částečně sklouzne. V dalším záběru už je ale víko položené celé na obrubníku. (Jirka_Globus)
  • Vrahovi v této epizodě dali scenáristé jméno Libor Kohout. Udělali si tak jako v dalších případech legraci ze skutečného pachatelova jména – jmenoval se Pavel Kapoun a kapoun je vykastrovaný kohout chovaný na výkrm. (melica)

Reklama

Reklama