Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavražděná dívka v přízemním bytě nájemního domu. Operativci pražského 1. oddělení pátrají, který z mužů v jejím okolí má na její smrti podíl. (Česká televize)

Recenze (26)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Trošku předvídatelná, ale rozhodně dobrá zápletka s vraždou na objednávku přes několik prostředníků řadí tento díl k těm povedenějším. Tedy až na ten pohádkový závěr, ve kterém přiměli podezřelého k doznání, ten mi přišel hodně nepravděpodobný a divný. Ani se mi nechce uvěřit, že to takhle ve skutečnosti skutečně bylo. Tam cítím významnou dramatizaci. [70 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečná trojice pachatelů – (Zdenek Bruthans, Martin Rež, Pavel Kapoun) dostali nakonec shodně 15 let, nicméně touto dobou už jsou na svobodě – život mrtvé ženy jen kvůli tomu, že si chtěl z jejího bytu udělat kancelář…Ač e to smutné, tenhle seriál se mi „líbí“ čím dál víc a musím uznat, že se tvůrcům povedl. Většina případů jsou hrůzostrašné, co se hereckých výkonů týče – jsou dobré – pobavila Aneta Krejčíková a pomluvení staré Sršňové u cestovek. Přesto už tu byli zajímavější díly a proto ač nerad dávám průměrné ohodnocení… ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto diele je zaujímavý časový odstup a s ním spojené hodnotenie. Bezprostredne po pozretí som nadelil štyri hviezdičky. S odstupom času si na celú epizódu len sťažka spomeniem. S pomocou spolukomentátorov si predsa len v hlave dej akosi vybavím. Avšak už sa mi zďaleka nezdá tak príťažlivý ako po jeho ukončení. Skôr sa to približuje tuctovej, štandardne dobre zvládnutej, no nijako výnimočnej epizóde krimiseriálu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nech ho v tom vycachtat, vole. Zaslouží si to, hajzl." Policajti se snad nikdy nenaučí mluvit slušně a to ani ti elitní s tituly před i za jmény. Ale to nevadí, protože z toho je právě cítit ta autentičnost. Další pravdou je, ředitel chce vždycky výsledky a nenechá lidi pod sebou dělat pořádně svou práci. To je taky fajn. A ještě je dobré poučení, že pečlivost, schovávání účtenek a šetřivost nejsou v případě vraždy tím nejlepším alibi. Jenom mi trochu vadí, že se do toho musel opět obout rybařící major Plíšek, kterého na dovolené rozčílil novinový titulek. Myslím si, že tu analytiku by zvládl i kdokoli jiný. Třeba Víťa Sršeň z Baham. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi jasný, že Víťa tu má bejt takovej outsider a otloukánek, ale v tomhle díle mě docela štvalo, jak si z něj bezdůvodně dělaj srandu. Takhle podělaná dovolená by mě docela naštvala....Samotný případ za mě patřil k těm slabším. Každopádně to ulíznití vlasů, to bylo dokonalý :) Přesně to vystihlo ten charakter pachatele. "Domrhal jste, pane Mrha" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Vrahovi v této epizodě dali scenáristé jméno Libor Kohout. Udělali si tak jako v dalších případech legraci ze skutečného pachatelova jména – jmenoval se Pavel Kapoun a kapoun je vykastrovaný kohout chovaný na výkrm. (melica)
  • Podezřelý Mrha (Michal Gulyáš) má v pracovně totožný obraz, jako má v pokoji na zdi zavražděná Monika Čiháková z 9. dílu Totožnost. (Šéfik)
  • Skutečný objednavatel vraždy, Zdeněk Bruthans (v seriálu jako Mrha), byl v roce 2009 (po deseti letech trestu) podmínečně propuštěn z vězení. Dodnes veřejně svůj podíl viny odmítá. (Gaspaccho)

Reklama

Reklama