Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Mijagi 

všechny recenze uživatele

John Snow z Hry o trůny v hlavní roli špionážního thrilleru? Trochu jsem se obával, že ho budu mít při sledování v hlavě zaškatulkovaného, jak nabalený v kožešinách mlátí mečem mrtvé za Zdí a ejhle, ono mu to ve filmu ze současnosti docela sedí a nehraje špatně. Děj má logické mouchy, o kterých by se dalo polemizovat, ale celkově mi tohle nehollywoodské zpracování tématu Hollywoodem oblíbeného bylo sympatické. A hlavně: Má to myšlenku. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

John Snow je tady šíleně nezajímavý. Žádná z postav nezaujme, což je chyba scénáře. Vůbec se totiž nevěnoval prokreslení charakterů. Když na konci hrdina odhalí zrádce, divák ani pořádně není, kdo to je. Druhá hvězdička je ale za smrt zrádce, aspoň jeden fajn nápad. Ale i ta scéna jako by herce nezajímala a předvedli ji jen z donucení ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl první minuty tohohle filmu, hned jsem si dokázal představit jak se bude tento snímek odvíjet i dál. Taková nemastná, neslaná špionážní taškařice! Mě se u tohohle zalíbila ta ponurá atmosféra , která byla opravdu skvělá a měl by ji mít každý takovíto film , ovšem celkově byl film dosti průměrný a v horších scénách naprosto nezáživný. Dále mi zde přišli dosti nesympatičtí herci. Závěr: Průměr . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice solidně natočený špionážní film, s pár hluchými místy (a pár nelogičnostmi, nad nimiž raději nepřemýšlet - třeba ta s tím bezmyšlenkovitým a bezproblémovým naklusáním do jámy lvové), ale celkově to drží tempo (pomalejší, zamyšlenější, neakční), příběh, postavy se nechovají jako idioti. Trochu mi to chvílemi připomnělo seriál Blacklist. Nějaká akce tu je, není jí moc, ale je dobře natočena, žádná zmatená kamera a zběsilý střih. Člověk navíc skutečně netuší, která bije, i když je jasné, že nevraživost mezi MI5 a CIA je zde na pořadu dne, a překvapivě ani atentátník není tentokrát vykreslen zcela negativně (když nemusí, civilisty nezabíjí, jeho výtka, že Amerika a Británie se mu taky s.e.rou do jeho země a zabíjejí tam, vyznívá oprávněně). Vlastně je nakonec tím smyslem a vyzněním ten film nekorektně oslavou národních hodnot proti vlezlému americkému čumáku v Evropě. Btw, díky verbalovi za tip na tento film, bez něho bych na něj nepřišel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Jamese Bonda, tak mi přijde, že Angláni ze špionů ve filmech dělají nudný a nezajímavý postavičky se suchým humorem. MI-5: Vyšší dobro je ale jiná jízda, podobná právě Bondovi. Akce jak se patří, která od začátku do konce nenudí. Zároveň obsahuje neokoukané herce a s těmi suprově hraje mariáš a tak čekáte, co se s jakou postavou každou chvílí stane. Nečekal jsem to, ale dočkal jsem se opravdu výborné akce. Jakto, že zrovna právě takový film tady má od hodnotících celkově slabých 60 procent? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama