Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zo srdca nenávidím buď vo filme alebo ako to je v tomto prípade v seriáli, keď niekde niekoho zachraňuje zviera. Komisár Rex je seriál tak prepáleného kalibru a ešte s tak otravnými dialógmi, že tu končí hocaká sranda. Hlavný herci sa zvíjajú v ukrutných kŕčoch a divákovi servírujú iba žalostný štvrtinový výkon. A hlavné psisko po prvom dieli otrávené a neskutočne hrdinský vyremixované. Utekaj si radšej nájsť solidnejšiu prácu pán Rex! 10% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte ve světě, kde zákon nemá ruku, ale čtyři nohy. Komisař je sice trochu studený čumák, zato má ale vždy dokonale vyfénovaný sestřih a neodolatelný pohled profesionálního lamače srdcí. K pacce má partičku neschopných policistů, kteří by bez něj byli nahraní jak kazety, jsou ale kvalifikovanými nosiči vody, doručovateli obložených housek, příležitostnými šoféry a vytrvalým publikem, neúnavně tleskajícím vůdci smečky. Chlupatý vyšetřovatel levou zadní řeší desítky případů, které jsou si podobné jako granule granuli a plavným krokem šelmy si razí cestu jednou prostoduchou sérií za druhou. Psi by sledovali Rexe. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se pes nechová jako pes a policisté se chovají jako idioti. Oblibu zajištuje hlavně smečka roztomilých chlupáčů značky Rex a alfasamec v hlavní roli. Zbytek týmu funguje jako jakési pozadí (zřejmě, aby měl komu krást Rexík housky?) Knížka Ajax ve městě od Rudolfa Szamose se četla velmi příjemně, zřejmě čerpali tvůrci z této předlohy. Pravdou je, že se na čtyřnohého sympaťáka i dvounožce v kulisách krásné Vídně kouká dobře, což dokládá velká obliba tohoto dnes už retro seriálu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Limonádu s kriminální příchutí 119krát přinese ovčák Rex. 1)  Tím nejzajímavějším jsou extrémně naivní až dětinské hrátky se psy a zapojení dvou pohledných ovčáků do akce (občas i vtipné)._____ 2)  Od kriminálních případů celkem nic nečekejte, jsou jen lehounce načrtnuté a jejich vypovídající (nebo snad zábavná) role se blíží nule._____ 3)  Charismatický 35letý Tobias Moretti (komisař Moser) je na mě příliš podsaditý a málo sexy. Vystupoval v 45 dílech._____ 4)  V pátém díle čtvrté řady nastupuje jeho následovník, tentokrát přitažlivý 29letý Gedeon Burkhard (komisař Alex Brandtner). Zahraje si rovněž ve 45 dílech._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k čase jejich uvedení v seriálu._____ 6)  Vzhledem k povaze díla nepřekvapí, že Morettiho následovníka z asi čtyřiceti uchazečů vybral osobně Rex ve službě. Asi mu příjemně voněl._____ 7)  Stručný, ale přesný přehled Rexových schopností výstižně uvádí komentátor Fallstar (hodnotil odpad). ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • Seriál Komisař Rex byl původně plánovaný jen na třináct epizod s pilotním filmem. (Stocki)

Reklama

Reklama