Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednáva o jednej z najväčších hokejových legiend všetkých čias, Gordie Howovi. Zachytáva obdobie od jeho prvého ukončenia kariéry až po koniec prvej sezóny vo WHA.
Gordie Howe si užíva zaslúžený odpočinok a stále vysokú popularitu. Vnútorne ho to však ďalej tiahne k hokeji. Zlom nastane, keď jeho synovia podpíšu zmluvy s Houstonon z WHA, konkurenčnej ligy NHL. Gordie sa rozhodne, že Houston nezíska dvoch, ale troch Howov. Zvládne 45-ročný Howe návrat k hokeju? Ako to ovplyvní jeho rodinu? A nebudú to predstavitelia NHL a materského Detroitu považovať za zradu?
Gordieho Howa si zahral Michael Shanks, jeho ženu Colleen stvárnila Kathleen Robertson a v úlohe Howových synov sa predstavili málo známi herci Andrew Herr a Dylan Playfair. (ywo666)

(více)

Recenze (33)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrych filmu o hokeji je jako safranu, tohle je jeden z nich. Nejde o klasicky zivotopis, vetsinu filmu se venuje priblizne jednomu roku zivota Gordieho, ale dozvime se o nem a jeho rodine opravdu hodne, stejne jako o tehdejsi situaci na hokejove scene. Zaver filmu je velmi silny diky pouziti skutecnych zaberu a pomyslneho predani zezla. Kdo nema rad hokej, at si strhne libovolny pocet hvezd. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Další velmi povedený film z hokejové prostředí. Dlouho jsem si ho šetřil, protože jsem se bál toho, že prostě nedostojí mého očekávání. Gordie Howe je totiž obrovská hokejová legenda a jeho kariéra by vydala na několik filmů. A i když je škoda, že jeho NHL kariéra je vlastně ignorována, tak myslím, že se podařilo tvůrcům zvolit tu nejlepší možnou etapu. Sezónu, kdy se vrátil do WHA, aby si zahrál se svými syny. I na emoce došlo, hlavně záběry ze skutečnosti. Bavilo mě a doufám, že se brzy dočkáme dalšího hokejové příběhu. Ještě jich je na vyprávění spousta. Povedený přírůstek do kategorie, i když filmy Miracle a Maurice Richard řadím ještě o něco výš. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono točit film o Gordiem Howeovi není jen tak. On nebyl žádný kluk z chudé rodiny, kterému někdo házel klacky pod nohy, ani se v jeho životě neobjevily žádné kontroverze. Byl to zkrátka chlap, který byl "jen" nejlepší v tom, co dělal. A proto si museli tvůrci jako stěžejní bod vybrat chvíli, kdy se Howe po konci kariéry v NHL upsal Hartfordu z konkurenční WHA. Že to šéfy Národní hokejové namíchlo film celkem věrně ukazuje. Ale mě se asi nejvíc líbil ten náhled do Howeova soukromí a zejména vykreslení jeho manželky Colleen, u které mě překvapilo, jak moc velký vliv na Howea a jeho syny měla. Nechci podceňovat roli sportovních manželek, ale tady mi to přišlo trošku přes čáru. Fajn bylo ztvárnění zápasů a popasování se s faktem, že měl Gordie v týmu své dva syny, což třeba při bitkách či ostrých zákrocích nedělalo dobrotu. Celkově se jedná o moc hezky natočený hokejový film, který je Howeovi poctou a asi není náhoda, že to natočil někdo s příjmením Mikita. Konečný výborný dojem podtrhla závěrečná scéna.Kdo při ní neměl na krajíčku, jakoby neměl srdce. 85% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto obrovského fanouška NHL vynikající film, který nevynechal nic z první sezony ve WHA rodiny Howeových. Bohužel ale vynechal vše ostatní, další sezony, návrat do NHL onu sezonu v 52 letech. A to je obrovská škoda. Pro lidi nepolíbené hokejem nemá film vypovídající hodnotu. Pro mě obrovskou. Byť řadu věcí z úžasné kariéry GH vynechal. Bylo pěkné vidět Shankse i v jiné roli než ve StarGate. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem při sledování životopisných filmů skeptický a často se potvrdilo, že si autoři nemohli pomoct a "poladili si to" po svém. Málokdo je ochoten zveřejnit svůj životní příběh bez cenzury a když přidáte smutný fakt, že téměř nikdo není ochoten natočit pouhou pravdu, nemůžete čekat nic jiného, než "silně tendenční drama" o někom známém. Tento film by mohl posloužit jako šablona. Možná byl Howe opravdu nejen skvělý hokejista, ale i otec, manžel a vůbec člověk...nechci mu křivdit, ale oni byli úžasní a skvělí také jeho synové, manželka, přítelkyně jeho syna, možná i jejich zahradník... . Dokonce i postavy, které nebyly líčeny v hezkém světle, neměly vliv na to, že podle tohoto filmu Howe prožil nádherný život bez mráčků. Rozumím tomu...měla to být pocta, poděkování...ale jako divák čekám trošinku víc. Tohle bylo jako dívat se do vitríny plné medailí a pohárů. Mám hokej rád, sportovní filmy taky, ale Mr. Hockey: The Gordie Howe Story je na můj vkus jen vyvoněný úryvek o tom, jak se chrabrý veterán Gordie nenechal bídným pohlavárem NHL zastrašit a zahrál si se synky v konkurenční lize. Nicméně víc teď chápu Jágra. Ale o něm nejspíš takový film nikdo nenatočí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V sezóne, ktorá je predstavená vo filme, nazbieral Gordie Howe 100 bodov. (ywo666)
  • Vďaka kombinácií sily, tvrdosti a produktivity sa dosiahnutie gólu, prihrávky a bitky v zápase nazýva "Gordie Howe Hattrick". Štatisticky vedú túto neoficiálnu kategóriu Brenden Shanahan (17), Rich Tocchet a z aktívnych hráčov vedie Jarome Iginla (9). Paradoxne sám Howe získal iba dva takéto hattricky. (ywo666)
  • Gordie Howe odohral najviac zápasov zo všetkých hráčov v histórií NHL (1767). Tento fakt umocňujú skutočnosti, že v jeho ére sa hrávalo o 12 zápasov menej za sezónu ako teraz. Navyše sa do tohto čísla nezapočítava 419 zápasov z WHA. V historických tabuľkách NHL skončil na treťom mieste v produktivite (1850), na druhom v počte gólov (801) a na ôsmom v počte asistencií (1049). (ywo666)

Reklama

Reklama