Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (287)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě totální dějové překvápko. Čekal jsem podle traileru ujetou komedii s mluvícíma zvířatama ala dr. Dolittle, ale že to půjde touhle schizofrenní killing cestou, to mě opravdu zaskočilo a to v dobrém slova smyslu. Výsledek proto hodnotím velmi dobře. Bavilo mě to strašně a když se nad tím zamyslím, tak tohle je vlastně naprosto reálná věc. Upřete Schizoušovi léky a takhle to dopadne. Realizace je potom dost hravá na to, aby i přes neobjevný, ale přesto kvalitně napsaný scénář, zaujala svojí bizardností, komediálními vsuvkami a hlavně rozvrácenou Jerryho osobností, kterou ventiluje do svých domácích mazlíčků. Takže jo, je to opradu atraktivní a nevídaný kousek :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, jakým absurdním způsobem (ale rozhodně účinným) se dá spojit rozverně černá komedie s mrazivě psychologickou drámou. Tohle nesourodé spojení má však své logické opodstatnění; zatímco hrdinův vnitřní svět je plný barviček, poletujících motýlků a puntičkářsky uklizeným bytem i za stavu brutálního porcování mrtvol, realita je samozřejmě jiná - smrdutější, prohnilejší a o to více smutná. Reynoldsův schizofrenní hrdina tak z temného thrilleru vlastně dělá božínkovsky ňuňu roztomilou komedii s mluvícími zvířátky jako bonus. Jen s tím detailem, že jeho pes je dobrák, kdežto kocour drzá svině s vražednými pohnutky. Že by hrdinovo dobré a zlé Já? Dost možná. Že vám to celé zní jako přehnaně bizarní úlet? Rozhodně. A to jste, prosím, ještě neviděli závěrečné titulky s absolutně ujetým Happy songem! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejdivnější film roku 2015. Čekal jsem skoro všechno, ale tohle fakt ne. Zvířecí "detektiv" v podání rozkošného Ryana má svoje nezaměnitelné kouzlo a tak se ani nedivím, že mu "podlehne" skoro každá z jeho kolegyň. Úplně se vším všudy. Možná to časem zvednu, ale zatím zůstanu na lepší trojce. Jinak fakt nářez! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nakouknutí pod kůži absolutního psychouše, které nám uvařila slečna/paní z Íránu. Jen co je pravda. Na každém kroku nás provází lehce přičmoudlý humor a pár nechtěných vraždiček, které řádně rozpohybují děj. Vůbec to nejlepší na celém snímku je rozdílně vidění skutečnosti v podání hlavního hrdiny vs. vnímání skutečné skutečnosti všemi ostatními. Moc pěkný a vtipný kontrast. Z mé strany převládala spokojenost. Děj má spád a trofeje se v lednici hromadí. Viděl bych to na pěkné 3 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Odľahčený pohľad do vražednej mysle magora, ktorý je neohrabaný ťuňťa a ktorého totálne válcuje jeho kocúr (hlavná hviezda celého filmu). Ak sa malo jednať o krvavú oddychovku/romanťárnu, tak tam bolo dosť málo krvi. Ak sa malo jednať o vtipnú verziu Dextra, tak znova málo krvi a aj vtipu. Boli tu dobré momenty, nápady vzbudzujúce dojem, že konečne príde vyšší level zábavy, ale žiadne TADÁ neprišlo. Keď už ujetý film, tak poriadne a nie takýto tichý prd. Teším sa na film, kde konečne naplno zažiari Anna Kendrick. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Pan Whiskers, jehož nadaboval Ryan Reynolds, mluví se skotským přízvukem a zní jako Craig Ferguson. Reynoldse inspiroval jeho skotský kamarád, kterého zná už 20 let. (Zdroj: bustle.com) (Maulincio)
  • Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) se zmíní o Luciferovi, který je antagonistou básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona, po němž je pojmenováno průmyslové město – čítající 4 504 obyvatel –, ve kterém se odehrává děj filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama