Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníci období americké prohibice povinnost. První polovina filmu má tempo, dává smysl a divák tomu gansterovi a jeho lásce opravdu fandí. Pak se něco stane a film nabere úplně nový směr, začneme objevovat Tampu a její okolí, dobové problémy barevných a venkovského života. Závěr jen podtrhuje určitou rozpolcenost filmu. Škoda, že to celé nepůsobí víc uceleněji, protože závěr se prodlužuje, odkládá a postavy nedostávají tolik prostoru. Přesto tenhle film má tvář a odvahu vrátit se o hodně let dozadu a natočit film, který jako by do dnešní doby nepatřil. A já zrovna tyhle filmy mám moc rád. Slabší 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiež by mi pripadalo že žijem v nebi, práve teraz a tu, mať okolo seba takto naaranžovanú Siennu, Saldanu a Ellen. Afflecka akoby tu ešte viac než samotní gangstri, bavilo kúzlo krásnych žien. Ich postavy sníma s toľkým džentlmenstvom, že mu odpustíte všetko to navôkol. Čím je pokus o ambicióznu retro drámu, ktorá si toho nabrala na ramená viacej, než s koľkým zvláda dramaturgicky pracovať. Menej by bolo viacej. Rozprávať o tom môže napríklad Mendesova Road to Perdition, ktorá mala menej postáv, ale jasný cieľ. A šla doň s presnosťou a sebaistotou. Affleck v Live by Night miestami oboje ztráca a výsledok síce baví a dobre sa naň pozerá, ale pri spomienke obzvlášť na jeho perfektné Argo zanecháva dojem tvorcovského zlyhania. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další mafiánskou klasiku se nepovedlo natočit. Affleck poprvé vyloženě režisérsky zklamal a popravdě nepodává kdovíjak přesvědčivý výkon ani před kamerou. Spíše bych řekl že znuděný, jakoby mu studio uložilo, že tenhle film musí natočit a musí si v něm i zahrát. Ať se potom tedy nediví že film neuspěl. Zoe Saldana by se na podobné role měla už vykašlat. Kdysi jí to slušelo určitě více. Závěrečné zúčtování není vůbec špatné, ale přichází na scénu příliš pozdě. Snadno zapomenutelný film. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mám ve velké oblibě, obzvláště jsou-li naroubovány na divoká dvacátá léta, kdy organizovaný zločin zažíval svůj největší rozmach. Live by Night se právě v tomto období odehrává, avšak pod krásnou obrazovou kompozicí a dobovým soundtrackem se skrývá zkratkovitý a mnohdy zmatený film, u kterého je i stopáž 129 minut málo na dokonalé rozvedení všech užitých proměnných. Tento atribut je sice vyvážen výbornými akčními scénami, avšak i přesto se ve skrytu duše neubráníte pocitu, že si Ben Affleck tentokrát ve scénáristické rovině ukousl až moc velké sousto. „You realize to be free in this life, breaking the rules meant nothing. You have to be strong enough to make your own.“ ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní pokus Bena Afflecka o stylovou gangsterku nejvíce doplácí na dějovou roztříštěnost a rozpačitou nevyhraněnost scénáře. Je to mafiánský příběh z období prohibice nebo romantická multikulturní vata, na které je vystavěna linie s gangsterskou historkou? Tenhle rušivý element naštěstí částešně zachraňuje skvělá atmostéra dvacátých let a esteticky nesmírně líbivá režie (procházka po molu, zapadající slunce…). Určitě jsem se nenudil, ale od Afflecka jsem čekal přece jen trošku více. Možná by pro příště udělal lépe, kdyby se soustředil jen na režii a do hlavní role namísto sebe obsadil někoho s větším charismatem. Takhle je to celkově jen průměrná podívaná, v rámci Affleckovy režijní filmografie dokonce spíš podprůměrná. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Massachusetts, Kalifornia a Georgia. (MikaelSVK)
  • So snímkom Mesto hriechu (2010) rovnako od režiséra Bena Afflecka existujú isté paralely. Tou prvou je meno postavy Coughlin akú v Meste stvárnil Jeremy Renner, v snímku Pod rúškom noci rovnomennú postavu hrá Ben Affleck. Druhou je mestečko Charlestowne, kde hlavná postava v snímku Pod rúškom noci trávi čas vo väzení. V tejto istej lokalite sa pohybujú postavy aj v snímku Mesto hriechu. (Zdroj: IMDB)
  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno