Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (250)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když nic jinýho tak tenhle film alespoň odpoví na otázku zda je Ben lepší scénarista a nebo režisér. Výsledek zápasu je rozdíl třídy ve prospěch režie. Milostnej prvek je totiž ve filmu neskutečně přepálenej a velmi brzo začne nudit až otravovat. Gangsterský scény a to jak po herecký, dialogový, zvukový i obrazový stránce jsou výborný o víc je škoda ty cukrový vaty, protože jinak by se jednalo o hodně solidní gangsterku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napriek nepriaznivým ohlasom ma po všetkých smeroch Live by night dosť bavil. Americké veľkomestá vystriedal atmosférický juh Floridy a popri drsnému násiliu nechýbajú ani vydarené humorné vložky. Affleck mi v hlavnej úlohe nevadil, ale asi by sa dal vybrať lepší predstaviteľ hajzlíka s dobrým srdcom, pretože tie jeho dobrácke oči a výraz "som kamoš Matta Damona" sa na úlohy gangstrov dvakrát nehodia. Lenže potom tu máme určité kontroverzie, ktoré sa ukazujú ako problémy väčšie ako malé. Ako sa mám identifikovať s brutálnym vrahom, ktorý je zároveň človek so cťou a milujúci otec rodiny? Aká je vlastne jeho skutočná morálka? No a scenár je síce brutálne zhustený, čiže sa nie je kedy nudiť, pretože zvrat nasleduje zvrat, ale ak sa rozohrá nejaká zápletka, ktorá by vystačila na celovečerák a je ukončená po 20 minútach a že je tu podobných prípadov viac, cítim rozčarovanie, pretože si nedokážem poriadne vyskladať fabulu príbehu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Live by Night trvá 129 minút, no mnohí sa azda po videní zhodnú, že adaptovaný materiál by si zaslúžil aj o polhodinku viac. Zbesilé tempo prvého aktu slúži ako skvelé intro pre zoznámenie sa i spoznanie hlavnej postavy. Miešajú sa v ňom viaceré charakteristické črty, Affleck ho hrá klasicky tlmene, netreba čakať veľké emočné výbuchy, čo je to pravé orechové a jeho postava vyzerá chladne ako sa na pravého mafiána patrí. O to pestrejšie vyznejú všetci v jeho okolí, osudová negerská femme fatale, skvelý kamoš či mafiáni, pre ktorých sa odhodlá pracovať. Niektorým sa môže zdať, že dianie sa sústredí iba na jednu osobu a nie je také výrazné ako v iných eposoch, no nedajte sa zmiasť. Ben Affleck parádne zvládol s produkciou aj finesy ako výprava, kamera, kostýmy i zvuk - originálne prostredie vedie k nezameniteľnej atmosfére, ktorou sa dá ľahko opantať. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Při odchodu ze sálu jsem zaslechl hodnocení pubertální sedmačky, kterou vzali rodiče do kina pravděpodobně v rámci příprav na opravdový život: "Jako na začátku dobrý, pak teda jako nic moc úplně, no ale konec zase docela dobrej, no." Tohle kostrbatě rozvité souvětí mi dává větší smysl, než mnohé recenze Spáčilové. Hranatej Affleck točit umí a kdyby ze sebe ve scénáři neudělal historicky největšího alfa samce s kompletní obrnou obličejových nervů anebo kdyby to alespoň zkrátil tak, abych býval stihnul poslední metro, mohlo to být stejně tak příjemné, jako vidět po dlouhé době Saldánovou v jiném barevném provedení než v modrém nebo zeleném. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníci období americké prohibice povinnost. První polovina filmu má tempo, dává smysl a divák tomu gansterovi a jeho lásce opravdu fandí. Pak se něco stane a film nabere úplně nový směr, začneme objevovat Tampu a její okolí, dobové problémy barevných a venkovského života. Závěr jen podtrhuje určitou rozpolcenost filmu. Škoda, že to celé nepůsobí víc uceleněji, protože závěr se prodlužuje, odkládá a postavy nedostávají tolik prostoru. Přesto tenhle film má tvář a odvahu vrátit se o hodně let dozadu a natočit film, který jako by do dnešní doby nepatřil. A já zrovna tyhle filmy mám moc rád. Slabší 4*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama