Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 1

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (491)

nash. 

všechny recenze uživatele

"Vyrůstání není problém, problém je zapomínání." Jako kluk jsem Malého prince nechápal, to kouzlo se objevilo až později. Od té doby je knihou, která ve mě umí i po stém čtení vyvolat mnoho pocitů, často zcela protichůdných. A tohle byla nečekaně milá varianta, která to vše pojala zcela nově a přitom si dokázala uchovat kouzlo knihy. Nádherné vizuálně s prolínáním dvou rovin vyprávění pomocí odlišné animace, kde přechody od klasické k digitální animaci a zpět (bez ohledu na to, jestli ta klasická byla taky digitální nebo ne) nepůsobí rušivě. Film který měl duši, byl zábavný i dojemný, film který dokázal rozeznít tu strunu, ukrytou kdesi hluboko. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já tomu musím napálit prostě pět hvězd. Není to dokonalé, předlohy se to drží jen v základech, ale ten duch knihy se podařilo promítnout na plátno prostě a jednoduše bez jediného zaváhání. Malý princ se dá považovat za jednu z nejlepších knih, co se týče pohádkového obsahu a hlavně té hlavní myšlenky. Ten samotný kontrast dětství - dospělost je základním kamenem Exupéryho novely, tudíž jsem byl tak trochu na vážkách, jak bude vypadat finální produkt. Povedlo se. Nápad s dvěma rovinami příběhu, tedy tou pohádkovou s úžasnou jednoduchou animací, a tou druhou odehrávající se v dnešním ukvapeném světě, která se zase chlubí moderní animací, se mi zamlouval. I zakomponování starého pilota plného ideálů do nynějšího světa se vydařilo. Samozřejmě scény využité z této alegorické pohádky mě chytly nejvíce, těch pár knižních poselství člověka nutí až k zamyšlení (scény promluv Princ - liška a Princ - pilot nabídly to nejlepší). Ačkoliv jsem to tolik nečekal, tak film chvilkami zkusil hrát na vážnější notu, při které došlo i na emoce. Konec fakticky excelentní, neumím si představit povedenější zakončení. Film si získá každého, tedy každého z těch, u nichž se pořád v nitru duše jednou za čas projeví Malý princ svým dětským smíchem. Za mě dávám 88 % ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli tento animák o Malém Princi mohl dopadnout lépe. Přesto podle komentářů cítím velké rozpory, ale z mého pohledu je vše natočeno v pořádku. Do příběhu jsem se snadno vžil, emoce se střídají po celou dobu, chvilku úsměv, potom zase slzy. Snímek dokonale vystihuje říši snů, dále nahodí myšlenku, co se stane, když zapomínáme. Vidím několik přirovnání s dnešní uspěchanou dobou, kde každý chce rychle dospět a po sléze se žene za penězi a čas, který má trávit důležitějšími věcmi najednou není. V celém snímku je hromada věcí k zamyšlení a i Exupéryho vidím. I když jsem čekal možná něco jiného, tak nemohu být spokojenější. Knihu čtenář v každém věku chápe jinak a každým přečtením dostaneme jiný zážitek, a proto má tento snímek velmi těžké se zavděčit všem. V mých očích velmi silné 4* a druhé zhlédnutí bude rozhodně potřeba .. 8/10 = 89% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ASI SI MYSLÍTE, ŽE JE TO KLOBOUK, ALE NENÍ…“ /// Test, jestli ještě dokážu cejtit tu dětskou (lidskou) radost z objevování a jestli moje fantasie není mrtvá. Navíc jsem si vyzkoušel, co všechno mně ještě dokáže udělat radost. A nezapomeňte, že to nejdůležitější není vidět! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 1943 napsal Antoine de Saint-Exupéry, číst nebudu. 2.) Když se podívám na hvězdy, vidím jeho smích. 3.) Thx za titule „UniCorn“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš depresivní dílko. Knižní předlohu mám ze srdce ráda, ale takhle špatně jsem se u ní nikdy necítila. Nejsem si jistá, jestli mám zájem, zkusit tenhle počin znovu. Navíc, jak už tu bylo mnohokrát řečeno, druhá půlka tomu vůbec nepomohla. Tak hlavně, že zrovna nemám periodu...to bych se asi šla zabít. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Název Werthova akademie (Werth Academy) ve filmu, je odkazem na spisovatele Léona Wertha, kterému Antoine de Saint-Exupéry věnoval knihu „Malý princ“. (ČSFD)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama