Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začíná to vcelku fádně. Parta správňáckých dělňasů ve flanelkách paří v jakémsi country pubu, hází do sebe panáky a sype ze sebe chlapácké fórky, nazítří oblečou montérky, přiberou k sobě jednu študovanou ale taky správňáckou prsatici a hurá dolů do dolu. Ovšem ženská nenosí smůlu jen na lodi, ale taky v dole, takže pracovní den našich horníků proběhne kapánek jinak, než hoši čekali... No, když je venku čtyřicet a doma třicet, člověk flegmaticky a bez protestů zkoukne cokoliv, říkal jsem si. Ale nakonec jsem byl nadprůměrně spokojený, záživnější děj než jsem čekal, pár dobrých lekaček a pointa nejasná, což mám rád. I když oproti geniálnímu The Descent je tohle jenom slabý kafe, vo tom žádná. Nejlepším a nejnezapomenutelnějším okamžikem filmu je pak titulkový hillbilly gospel 'The Lost Soul' od Watsonovic rodinky, kvůli němuž zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Beneath je nejlepší klaustrofobický survival za poslední léta, který je slušně krvavý, perfektně natočený s úžasné děsivým prostředím, pekelně stísněnou atmosférou, že se vám bude těžce dýchat podobně jako horníkům a 2x jsem se lekl tak moc, že jsem spadl z postele a narazil si pravou ruku + to vše dle pravdivých události. Podobně infarktový stav a nepříjemný pocit po zhlédnutí jsem naposledy zažíval při Stáhni mě do pekla. Kombinace lekaček a gore scén funguje skvěle, škoda, že na to nepřišel nikdo dříve. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, o tomto videohorore som doteraz nepočul absolútne nič, a napokon sa z toho vykľulo jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Skupinka baníkov ostane uväznená po tom, čo sa im to tam všetko pekne zosype, míňa sa im vzduch, začne im pekne švitoriť a začne boj o život. Pekne nakrútený, atmosferický, klaustrofobický podzemný survival, ktorý ma bavil stále viac a viac. Je to inšpirované skutočnosťou, hm... prečo nie? Pôsobilo to na mňa dostatočne reálnym dojmom. Hororové momenty však nechýbajú, a nešlo len o pár pekných krvavých mordov, ale keď hlavným hrdinom dochádzal vzduch, párkrát vyskočili pekne desivé vízie a dalo sem tam aj zľaknúť. Sadli mi aj postavy, nikto ma vyložene neotravoval a v danej situácii sa s nimi dalo súcitiť. Samozrejme z toho nemohol vzniknúť ďalší Descent, ale kto má rád napínavé podzemné horory, smelo do toho. Ja osobne tlieskam, výborne odvedená práca vo všetkých smeroch. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní filmová klaustrofobie. Skupina horníků, společně s hrdinkou, je zasypána v uhelném dole. Ti, co přežijou, však nebudou bojovat jen s ubývajícím množstvím kyslíku, ale i s něčím/někým jiným... Je vidět, že když se Ketai nevěnuje znásilňování skvělých upířin, dokáže si najít látku, která mu sedne. A i když nemá jeho novinka zrovna originální námět, dokáže jí prodat v jiných ohledech. Třeba v primárním udržování napětí a stísněné atmosféry. Gore taky skvěle zvládnuto. A koneckonců je fajn i obsazení, protože, kromě sympatické hrdinky a jejího tatíka ve Faheyho podání, neurazí ani mladík "víš, co myslim" z Millerových na tripu. Vedle obou dílů The Descent tu nemáme mnoho lepších podzemních hororů, tudíž už tohle jest dostatečný důvod, aby jste Beneath neminuli. Uvidíme, s čím ještě přijde As Above, So Below. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama