Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze uživatele joker.george k tomuto seriálu (5)

Osmý smysl (2015) 

1. série Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Rozšiřování fiktivního světa mi zpočátku nesedělo, nemusím všechno vidět explicitně a některé zvraty trochu drhly. Vypsat všechna negativa bylo rychlejší a snazší, než vypisovat to, co se mi líbí, obdivuji a schraňuji. Jsem rád, že mé obavy byly nesprávné, a to natolik že druhou sérii řadím na stejnou úroveň jako první. A pokud bych měl nějakému zrušenému seriálu dopřát obnovení a další řadu, byl by to tento. (Netflix) ()

Série 1 (2015) (S01) 

Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) ()

Série 2 (2016) (S02) 

Rozšiřování fiktivního světa mi zpočátku nesedělo, nemusím všechno vidět explicitně a některé zvraty trochu drhly. Vypsat všechna negativa bylo rychlejší a snazší, než vypisovat to, co se mi líbí, obdivuji a schraňuji. Jsem rád, že mé obavy byly nesprávné, a to natolik že druhou sérii řadím na stejnou úroveň jako první. A pokud bych měl nějakému zrušenému seriálu dopřát obnovení a další řadu, byl by to tento. (Netflix) ()

Happy F*cking New Year (2016) (S02E01) 

Bylo fajn se znovu vidět s většinou starých známých. Vzhledem k tomu, že se jedná především o výplň mezi dvěma sériemi, tak není moc prostoru, ve kterém by se dalo posouvat. Přesto se však v ohraničených mantinelech daří zdárně pohybovat, mytologie se rozvíjí a já se těším, až dokoukám druhou sérii. A snad se strachuji zbytečně a forma nad obsahem nakonec nezvítězí. Výběr písniček, které spojují scény a proplouvají jimi, je výborný. (Netflix) ()

Amor Vincit Omnia (2018) (S02E12) 

Podivoval jsem se, jak důstojně se podařilo seriál zakončit, ale stejně jsem musel zamáčknout slzu, když jsem si uvědomil, jak by to vypadalo, kdyby došlo na celou sérii. Veškeré chyby totiž pramení z omezené časové dotace. Musí se skákat z místa na místo, děj je zkratkovitý a některé postavy dostanou minimální prostor. Ale to, co jsem měl rád, zůstalo a já bych se tu znovu rozplýval nad tím, čím mě Sense8 tolik uhranulo. Přestože jsem si poslední oslavnou půlhodina užil, tak bych ji raději ještě věnoval vyprávění. Jako poděkování fanouškovi mi totiž bohatě stačily závěrečné titulky, kde jsem mohl vzpomínat. (Netflix) ()

Reklama

Reklama