foto

Sylvester McCoy

  • nar. 20.8.1943 (73 let)
    Dunoon, Strathclyde, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sylvester McCoy, pravým jménem Percy James Patrick Kent Smith se narodil 20.8.1943 ve skotském městě Dunoon. Jeho matka byla Irka a otec Angličan, který zahynul při druhé světové válce těsně před narozením Sylvestera. Původně studoval katolickou školu, ale v pozdějším věku přestoupil na Dunoonské gymnázium. Po dokončení studií se přestěhoval do Londýna, kde pět let pracoval jako zaměstnanec pojišťovny. Svou první hereckou roli získal ve snímku Dracula (1979). Jeho další rolí, kterou se zviditelnil, byla postava sedmého doktora v seriálu Doctor Who (1987), v němž hrál až do roku 1989. Dále si zahrál v několika filmech s tématikou Doctor Who a nadaboval postavu ve stejnojmenné hře. Jeho zřejmě nejznámější rolí je ztvárnění filmové postavy v trilogii Hobit od Petera Jacksona. Zde sehrál úlohu Radegasta, jednoho ze tří čarodějů po boku Gandalfa. (Ian McKellen)

Jan "Will_X" Šafr

Herecká filmografie

When the Devil Rides Out
2015 The Candy House
2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film) - a.z.
Hobit: Šmakova dračí poušť
Christmas Candle, The
The Five(ish) Doctors Reboot (TV film)
2012 Eldorado
Hobit: Neočekávaná cesta
2011 Pointless Celebrities (TV seriál)
2010 Punk Strut: The Movie
2009 Al Murrayova vícenásobná porucha osobnosti (TV seriál)
2008 King Lear (TV film)
2006 Mayo (TV seriál)
2002 Shieling of the One Night, The
Still Game (TV seriál)
2001 Do You Have a License to Save This Planet
2000 Doctors (TV seriál)
Někdo musí z kola ven
1999 See It Saw It (TV seriál)
1997 Beyond Fear (TV film)
The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)
1996 Bidding Adieu
Boj s časem (TV film)
Spellbreaker: Secret of the Leprechauns
1995 Hollyoaks (TV seriál)
Leapin' Leprechauns
1994 Zero Imperative, The
1993 Airzone Solution, The
Doctor Who: Dimensions in Time (TV film)
Frank Stubbs (TV seriál)
1991 Thrill Kill Video Club
1988 Noel Edmonds Saturday Roadshow, The (TV seriál)
Rab C. Nesbitt (TV seriál)
What's Your Story? (TV seriál)
1987 Tři stupně horka
1986 Casualty (TV seriál)
1985 Nejvzdálenější místo na Zemi (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1983 Dramarama (TV seriál)
1981 Eureka (TV seriál)
1979 All the Fun of the Fair
Big Jim and the Figaro Club (TV seriál)
Drákula
Jigsaw (TV seriál)
1977 For the Love of Albert (TV seriál)
1973 BBC2 Playhouse (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)

TV pořady

2001 100 Greatest Kids TV Shows, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1997 Space Cadets (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)
1974 Tiswas (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)
1965 Jackanory (TV pořad)
Vision On (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace