Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Obstojný kraťas. Dokonce lepší než celé třetí pokračování. Jenom charaktery postav by už konečně mohly začít někam směřovat. Shrek dělá pořád ty samé chyby, aby je vzápětí napravil (a v dalším díle je udělal zase). Oslík už začíná být MÍRNĚ otravný. Pár výborných vtipů, ve kterých září především Kocour a Perníček, však ze Shrekoledy dělá příjemný oddychový zážitek na vánoční večer. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Oslík: - "Vánoce jsou už za 150 dní." & Shrek: - "Vánoce. Co to vlastně je?" & (Po rozmluvě se Shrekem a Fionou na toaletě.) Fiona: - "Radši se vrátím do domu." Shrek: - "Divím se, že ještě vůbec stojí." Fiona: - "Tak jdeš už?" Shrek: - "Uh, už se nemůžu dočkat." ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dejte perníčkovi vetší prostor už konečne. Dyt jedine on ma vždy nej sceny. Probuh osel opět otravný, Shrek tupý a to bych mohl pokračovat. Dětem se to bude libit, jsou tam jejich oblibeny postavičky. Dospělí si mezi tím dají panáka a budou hnát děti rychle ke stromečku! Jen at nejsou Shrekovy velikonoce, Shrekuv Halloween a pod. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Pár podařených vtípků (''I've shamed myself''), animace na úrovni a kopec moralitek o Vánocích k tomu. Oslík si celkem oprávněně zaslouží nálepku 'otravného zvířete ve skupině', protože hranici únosnosti překročil už ve třetím díle. A co se to stalo se Shrekem? Zdá se mi to, nebo je z něj naprostý podpantoflák? Dokonale průměrný a zbytečný kraťas. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak od stejných autorů film Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise se mi nelíbil tak jako právě Vánoce Shreka. Takže přesně naopak, jak to dle hodnocení vypadá zde. Ono to bude i tím, že ke Shrekovi jsem měl vždycky blíž něž k Madagaskaru nebo tučňákům. Na Shrekově příběhu se odráží americká kultura, kdy se o Vánocích většinou opravdu sejde celá rodina. Zatímco v Česku se slaví v úzkém kruhu rodinném a teprve o dalších svátečních dnech přicházejí na řadu návštěvy. Na druhé straně se tu mluví o Santovi a vedle toho kaprovi...to si český dabing měl rozhodnout lépe. Každopádně filmeček za mě pokračuje přesně ve stylu humoru nastolenému od prvního dílu a vtipné to rozhodně je. Společně se slavnými melodiemi a právě českým dabingem, který krom první výtky jinak zachoval vtipnost pro české publikum tak, aby daný vtípek byl ještě vtipnější, se mi to jeví jako docela povedený filmeček o Vánocích. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama