Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi jednoduše vyrazil dech - lidské drama silné, jak jenom film s tématikou "lidského defektu" a rodinné tragédie může být ! Vypadá to, že nám roste další mladý herec, který má na to stát se opravdovou celebritou. Asa Butterfield zde kluka s autismem zahrál zcela uvěřitelně, na to, kolik mu je let, nemá problémy s celkovou stylizací se do osoby,jež nutně nemusí mít u ostatních pochopení. Opravu nádherná sonda do života nesmírně talentovaných mladých lidí, pro které se jejich obrovský talent může stát bohužel překážkou v životě.......................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená romance mezi mladistvými. Skvěle vybraní herci, i do dospělých rolí, zajímavé téma a zajímavé postavy. I když ke konci už mi to nějak převratné nepřišlo, do té doby mě to bavilo. S poslední scénou jsem ale neměl pocit naplnění. No jo, já se víc těšil na tu soutěž a na to, jak to dopadne. A to moc nedopadlo. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Film o matematikoch, ktorému by neuškodil nejaký ten vzorec. Akýkoľvek. To máte hlavného autistu, jeho matku, jeho fotra, profesora matematiky, ďalšieho profesora matematiky, jednu malú femme fatale, druhú malú femme fatale, jedného malého nerda, druhého, tretieho... A títo všetci majú medzi sebou rôzne interakcie, až je toho na 100 minút veľa. Chlapec rieši mŕtveho otca, spomienky a traumy, autizmus, zložitý vzťah s matkou, s profesorom, matematiku, dievčatá... A matka rieši syna a profesora. A nerdi sa riešia medzi sebou, a tak ďalej a tak ďalej, kým príde koniec a vám dojde, že nič z toho neporiešili dostatočne. Takže si počkáte do konca filmu nato, že hlavná téma boli životné priority, a predsa len šlo o x plus y, namiesto krátenia celej abecedy. Nebolo to zlé. 65% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na počty geniální, ale společensky až zaostalý "skoroautista" se kvalifikuje do britského týmu matematických olympioniků a v kroužku podobně postižených vrstevníků ostýchavě poznává pocity, které nedokáže popsat sebesložitějšími vzorečky. Skvěle zachycené (a atraktivně natočené) břímě vyloučeného života (nejenom něho samotného, ale i jeho rodiny - matky) s velikým nadáním (= darem i prokletím) se bohužel v závěru zjednoduší do slaďoučké teen romantiky, navádějící hlavní postavu do bezpečné zóny konformních, uvědomělých citů. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Z tohodle prcka se jednoujistojistě stane obrovská herecká ikona. Ch.Bale taky začínal takle zamlada a podívej se kde je teď. Tenhle prevít dokáže zahrát snad každou postavu. Tady se zhostil role autisty, jehož jediná zábava je matika (wau, to má někdo veselej život, co? :o) ). No a jak to tak na Světě bývá, tak pookřálo i autistovo srdce, respektive ho mladá rákoska nasměrovala krapet jiným směrem než jen matematickým. A tím směrem nebyla nic jiného nežli mocná čarodějka (pro jelita - láska :o) ). Průměrný dráma, ve kterým se toho moc nestane, ale kvůli tomu prckovi stojí za to vidět jednou za život. Jakej asi měli potom život? On - autista a matematickej mág, Ona - rákoska a matematická magička :o). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)

Reklama

Reklama