Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Milý film, ale ne moc uvěřitelný. Myslím, že autisti jsou mnohem méně přizpůsobiví a opravdu se s nimi velmi těžko komunikuje. Navíc procento těch opravdu geniálních je velmi malé. Velmi dobře je ale zachycena matka Sally Hawkins, která trpělivě snáší všechny podivnosti svého syna, protože ho má ráda, což tedy rozhodně moc běžné není. V matematických příkladech jsem se samozřejmě neorientovala ani omylem. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku jsem očekával poutavý film plný matematických rébusů zakončený výhrou v mezinárodní soutěží pomocí vyluštění nějakého extra hardcore zadání, po půlce filmu se to však zvrhlo spíše na romantické rodinné drama. Za to dávám jednu hvězdu dolů, druhá hvězda dolů je za ten nepovedený, nedotažený konec, který nebyl podle mých představ. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na počty geniální, ale společensky až zaostalý "skoroautista" se kvalifikuje do britského týmu matematických olympioniků a v kroužku podobně postižených vrstevníků ostýchavě poznává pocity, které nedokáže popsat sebesložitějšími vzorečky. Skvěle zachycené (a atraktivně natočené) břímě vyloučeného života (nejenom něho samotného, ale i jeho rodiny - matky) s velikým nadáním (= darem i prokletím) se bohužel v závěru zjednoduší do slaďoučké teen romantiky, navádějící hlavní postavu do bezpečné zóny konformních, uvědomělých citů. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pekný filmový príbeh o nadanom chlapcovi, ktorý od mala mal rád vzory a vzorce. Tak trocha autista a introvert. Ktorý si nevedel matematicky vysvetliť ľudské city a cítenie. Až na konci filmu - na matematickej olympiáde. Herec Asa podal zaujímavý výkon. Naviac ku koncu bola krásna pesnička, čo dala u mňa filmu bod naviac. Jo a označenie v záhlaví filmu ako "komedia" nie je správne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jistá podobnost s Čistou duší se nezapře, ale přesto je film dostatečně rozdílný a hlavní postava řeší trochu jiné problémy. Příběh vtáhne, emoce jsou takové čisté a velmi dobře zahrané, k tomu líbivá hudba i vizuál. V závěru však trochu předvídatelné a naivní. Navíc, dějová linka s učitelem mi přišla trochu nedořečená, což je jednoznačně škoda. Jeho postava by si rozhodně zasloužila rozvést. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama