Reklama

Reklama

Cirkus řvoucích motorů a vůně benzínu dodnes přitahuje milióny příznivců. Nebylo tomu jinak ani ve zlatém věku Formule 1, kdy největší a nejslavnější závodníci byli zahrnuti takovou přízní a poctami, že se prakticky vyrovnali nejoblíbenějším rockovým hvězdám. Náš film s pomocí málokdy promítaných archívních záběrů přenese diváky do této průkopnické minulosti, o které nám povypráví nejen Bernie Ecclestone a Max Mosley, ale také dvanáct, ano, čtete dobře, dvanáct někdejších světových šampionů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (84)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Dokument zmáknutý za ef jedna. Formulovo nespriaznená duša dostane adekvátne množstvo spestrených informácií. Presne toľko a ešte presnejšie mierené, aby gloriola a humbuk okolo kráľovnej motošportu dávala zmysel aj pre fanúšikov cyklistiky, krasokorčuľovanie nevynímajúc. Ortodoxná časť publika ťažko oželie viaceré nemenej podstatné míľniky na okruhoch bezpečnosti, ale v tom prípade by preteky v pozeraní trvali vytrvalostných 1111 minút. 4 a 1/2* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednička v názvu značí umístění, jak vysoko v osobních zálibách mají tvůrci nejslavnější motorový sport. Chtějí nám totiž o něm říct všechno - nebo alespoň od všeho něco. Výsledek pak nutně dopadá poněkud roztříštěně co se týče celkové historie formulí, ale všechno mažou silné momenty, obzvlášť pro nás, kteří jsme onu smrtící dobu nezažili. Crowder s Monroem staví ve dvou hodinách monumentální pomník všem, kteří za svou lásku k sešlápnutí pedálu zaplatili daň nejvyšší a právě v rozpolcených i emotivních vzpomínkách dávných soupeřů, přátel či milenek je dokument silný až bolestivě moc. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Konečne dokument o F1, ktorý má hlavu a pätu, skvelý strih, a epický hlas Fassbendera. Dokument nás sprevádza od roku 1929 až do 2012, a vyberá tie najklúčovejšie momenty a zvraty histórie letiaceho cirkusu. Detailnejšie pojatie vyžaduje aspoň základú orientáciu v tomto športe, ale i pre laikov to môže byť nadpriemerný zážitok. Pre mňa, ako fanušíka, výnimočná záležitosť, ktorá mi vedela odkryť pár ďalších lahôdok z F1, a nešetrila ani emotívnimi pasážami. 99% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Paráda! Dokument má na první pohled přemrštěnou délku, ale skvělá hudba a střih mě držely celou dobu v pozornosti. A rozhodně to stálo za to – poslechl jsem si několik zajímavejch rozhovorů a objevil spoustu záběrů, které jsem dosud neviděl. "1" se zapíše zlatým písmem do seznamu dokumentů o F1, klidně po boku neméně dobrého filmu o Sennovi. ()

Tomyš 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film pro fandy ne motorsportu, ale F1. Zaměřen na poselství ve vztahu k zajištění toho, aby během víkendů Grand Prix neumírali lidé. A jelikož jich v minulosti umřelo dost, je na čem stavět. Mraky pasáží s umě sestříhanými záběry se někdy mohou srovnávat s hollywoodskými trháky. Tenhle film uvidí malinkatý počet lidí, ale právě pro ně je určen. Motto: "Aerodynamická křídla jsou pro ty, kdo nedokáží postavit dobrý motor." Mít tři filmy o F1 (Senna, Rivalové, 1) za poslední dva roky, z toho jeden mainstreamový, tak to tu nikdy nebylo. Fanda F1 nadšen. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • V dokumentu autoři uvádějí, že od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 se už nestala žádná fatální nehoda. To už bohužel není pravda. 5. října 2014 zahynul na okruhu v Suzuce závodník týmu Marrusia Jules Bianchi. (p3tris)
  • Na konci dokumentu hraje „Open Your Eyes“ od Snow Patrol. (Duoscop)
  • Na začátku dokumentu jsou použity záběry bojujících letadel z krátkometrážního filmu The German (2008). (p3tris)

Reklama

Reklama