Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 23
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 23

Recenze (1 286)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že jednoho dne vznikne blockbuster, jehož hlavní hrdina je dojemně nesobecký - byť v kontaktu s lidmi trochu neobratný - kouzelnický přírodovědec, který zasvětil svůj život poznávání a ochraně mimolidských živých tvorů. Jen houšť podobně dobrotivých a soucitných postav, jen houšť podobně velkodušných (velko)filmů! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Spolupráce Yates a Rowlingová dopadla opět parádně. Film má s Harry Potterem společné spíše jen detaily ( úvodní soundtrack, skřeti, noviny s videem, názvy kouzel a magický efekt po střetu hůlkami), každopádně jde z filmu cítit podobná atmosféra mini odkazů jak to bylo u Hobita. Redmayne je opravdu třída, zpočátku mi jeho projev přišel zvláštní, přesto ukazuje, že své herecké kvality má, potěšily i dvě roztomilé sestřičky a vtipná vložka filmu Dan Fogler. Líbil se mi celý koncept chytání monster do kufru v celém New Yorku, zajímá mě či v dalším díle bude jiné město. Potvory jsou natočeny bravůrně a je se na co koukat. Farrel v roli záporáka také slušný. Po druhé projekci s titulky možná i zvýším. Story 8/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.Jsem rád,že se zde opět klube náběh na slušnou sérii, všechny dobré už skončily.85% ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

První shlédnutí bylo ovlivněno mrazením po HP a nadšení bylo také mnohem větší. Na druhý pokus už se film přeci jen místy táhne, ale hlavně Goldie s Jacobem stále dokonalí. Nelogičnosti se po pochopení světa téměř nevyskytují. Detekovaní tvorové: Třaskavec, polovid, rotulice, hrabák, kůrolez, měsíčník, tlustobřich, okamie, bouřňák, obskuriál, pastelníček, nundu (o tom mám vzhledem k jeho nebezpečnosti pochybnost, zda se opravdu jedná o něj), pětinoh/akromantule, ďasovec, swooping evil (klouzající zlo), mečoroh a hrboun. Hovnivála neznám :D ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ono to je od oné paní, co se tak oužasně vyzná v klecových, síťových a jiných lůžkách a proto si tedy z titulu své geniality může dovolit radit našim psychiatrům, jak na to? A tvrdí, že je lepší z duševně načatých dětí dělat vyfetlou brokolici, neboť tak je milým zvykem na Blitských ostrovech? Tak to jsem nevěděl. Kdybych to byl býval věděl, tak bych to býval byl nestahoval. Nu co už. Došlo mi to ve chvíli, kdy rozvrkočený jinamkoukal vytasí hůlku a místo, aby si ji vyleštil nad nějakou Ňjůjorčankou, co vypadá trošku lépe, než v jeho domovině běžné vylité křivozubé oduliny s pihami velikosti mexických dolarů po celém sýrovitém a varhánkovitém tělese, narvaném v šusťákovce..... s ní začal mávat na tlusťocha. Nebudu to natahovat, příběh pitomoučký jako všechny její bradavičnaté excesy je malinko pozvednut skrze svůj křečovitý ekologický podkres. A trikově výborné, bohužel. Proto to nemohu sesekat tak, jak bych rád. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání se nenaplnila. Tak nějak mi u tohodle filmu nebylo dobře, asi to bylo tím, že jsem cítil, že tvůrci chtěli jen vytřískat další peníze ze značky Harry Potter a tady jakoby se vytratilo to kouzlo čar a kouzel. Příběh mě také neoslovil, jakoby neměl duši a byl příliš pesimistický a temný a na můj vkus to bylo moc přeefektované a po chvíli mě už docela štvaly ty neustálé spirálovité skoky postav na různá místa... Škoda, že se hraje víc na peníze, než na to, aby dílo za něco stálo. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Eddie Redmayne (Mlok Scamander) sa dosť natrápil so správnym pohybom čarovného prútika. Páčilo sa mu, s akou ľahkosťou to robila Emma Watson (Hermiona) v sérii filmov o čarodejníkovi menom Harry Potter. Dva týždne strávil pozeraním príslušných scén a následným napodobňovaním. (krasomama)
  • Maguáři Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) se jmenují Hopsal, Neposeda a Vztekloun. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama