Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (1 286)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Asi nejnadanější herec současnosti Eddie Redmayne v roli čaroděje Scamandera ( v češtině přeloženo jako Mlok - Salamander ) byl středobodem filmu. Nevím jestli jste si všimli,ale když hraje v posledních letech, tak má stejný kukuč. Tím se odlišuje od ostatních herců. I přesto ho ale prostě žeru a nerozumím dodnes že si neodnesl sošku i za Dánskou dívku. Ale zpět k tomuto trošku až příliš zamotaného snímku. Akce byly na můj vkus až zbytečně "velkolepé" a někdy jsem si připadal, že jsem spíše na snímku Transpotter než v kouzelnickém světě. Dále nevím jestli to byl záměr, ale všichni kouzelníci i lidi mi přišli jsou naprosto bez duše a emocí. Jediná, která emoce neskrývala byla čarodějka Queenie Goldstein ( Alison Sudol ) a nečar - Jacob Kowalski ( Dan Foglar ) a tito dva byli pro mě nesvětlejším bodem filmu společně s tajemným světem Mlokova kufru alias Pokemon Go - chyťte je všechny. Film mě nezklamal ani úplně nenadchnul, každopádně zpříjemnil jeden večer v kině - 7/10. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho poměrně skepticky, ale o to víc mě to (příjemně) překvapilo. Sice se mi zdálo, že v první půlce trochu pokulhával děj a šlo jen o to, představit co nejvíce zvířat, ale to mi ve výsledku vůbec nevadilo. Vizuálně to bylo naprosto úchvatné, vnitřek Mlokova kufru bych chtěla prozkoumat ještě detailněji! Druhá půlka byla pak dějově bohatší a co se mi zdánlivě zdálo, že spolu nesouvisí se propojilo a vygradovalo to docela zajímavě (pro mě i částečně nečekaně). Moc se mi líbilo, jak bylo ukázáno na odlišnosti kultur, všichni jsme zvyklý na to, jak to funguje v Británii a líbilo se mi, že v Americe to vlastně funguje podobně, ale o dost jinak. Postavy, až na výjimky (ano, koukám na tebe Tino), byly fajn. Nejvíc sympatií ode mě dostává nečar Jacob a hlavně hrabák, který mohl dostat i víc prostoru! 4* ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že jednoho dne vznikne blockbuster, jehož hlavní hrdina je dojemně nesobecký - byť v kontaktu s lidmi trochu neobratný - kouzelnický přírodovědec, který zasvětil svůj život poznávání a ochraně mimolidských živých tvorů. Jen houšť podobně dobrotivých a soucitných postav, jen houšť podobně velkodušných (velko)filmů! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ono to je od oné paní, co se tak oužasně vyzná v klecových, síťových a jiných lůžkách a proto si tedy z titulu své geniality může dovolit radit našim psychiatrům, jak na to? A tvrdí, že je lepší z duševně načatých dětí dělat vyfetlou brokolici, neboť tak je milým zvykem na Blitských ostrovech? Tak to jsem nevěděl. Kdybych to byl býval věděl, tak bych to býval byl nestahoval. Nu co už. Došlo mi to ve chvíli, kdy rozvrkočený jinamkoukal vytasí hůlku a místo, aby si ji vyleštil nad nějakou Ňjůjorčankou, co vypadá trošku lépe, než v jeho domovině běžné vylité křivozubé oduliny s pihami velikosti mexických dolarů po celém sýrovitém a varhánkovitém tělese, narvaném v šusťákovce..... s ní začal mávat na tlusťocha. Nebudu to natahovat, příběh pitomoučký jako všechny její bradavičnaté excesy je malinko pozvednut skrze svůj křečovitý ekologický podkres. A trikově výborné, bohužel. Proto to nemohu sesekat tak, jak bych rád. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata a proč na ně zajít? Protože jsou fakt fantastická, roztomilá a vsadím se, že nebudu jediná, kdo by chtěl mít některá z nich doma. Dalším dost dobrým důvodem, proč film vidět je Eddie. Pro mě je on sám nadpřirozenou postavou, takže sem zapadl naprosto neskutečně. Sice nechci porovnávat s Harrym, ale ono to nejde, protože při sledování se prostě ten onen božský pocit dostavil. Šimrání v břiše, husí kůže, slzy nadšení... vždyť to beztak znáte. Rowling nezklamala a já chci žít v její hlavě. :)) ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • J. K. Rowlingová napsala literární předlohu „Fantastická zvířata a kde je najít“ v roce 2001 a velkou část finančního výtěžku věnovala charitě. Knihu vydalo britské nakladatelství Bloomsbury Publishing. (MikeCool)
  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal jako uznání za své služby při studiu kouzelných zvířat. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama