Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na můj vkus velmi hezky (americky)...Kamera, nálada, situace, mi dávali pocit naděje...Co se týká obsahu, vnímám, že filmy s křesťanskou tématikou nejsou tak ani o tom přesvědčovat o křesťanské víře nevěřící, ale spíše o povzbuzení ostatních křesťanů...A tento film k nim také patří...Drama, které dává hodně otázek a málo odpovědí...V nebe věřím a věřím také v to, že někteří lidé měli tu možnost (stejně jako tento chlapec) zakusit něco, co mohu přijímat pouze vírou...Škoda, že takovou možnost nemá každý z nás...Možná trochu spoiler, ale silná scéna, kdy kluk říká mamince, že se v nebi potkal se svoji sestrou, která zemřela ještě před porodem, mi v mé situaci opravdu dává naději...A o tom nebe je: o naději a o víře... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím myšlienku, nejdem sa púšťať do debát o (ne)existencii neba, to do komentáru o filme nepatrí. V úvode veľmi dobré, asi až do operácie ako záchytného bodu, od ktorého to, paradoxne, šlo dolu vodou. Hovoril som si, že celý film vlastne príjemne plynie a v závere to naplno rozbalí. Nevravím, že záverečný "speech" bol "failom" (toľko anglicizmov :D ), určite bol na zamyslenie veľmi hodnotný, no zo všeobecného hľadiska ma nijako extra nenadchol. Ako (v globále) celý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s náboženskou tématikou, ale zase všetkého treba s mierou. A toto tu už bolo cez hranicu únosnosti a ďaleko na území lacnej kresťanskej agitky. Inak vonkoncom som nepochopil, prečo bol pre tých kostolníkov taký problém uveriť, že nebo existuje (dokonca chceli vyhodiť aj reverenda), veď predsa viera v nebo a Ježiša je nedeliteľná a hlavná časť viery, alebo sa mýlim? Tak potom načo chodili do kostola? Tie reči o Bohu, mŕtvom synovi tej nesympatickej babizne a nenarodenom dieťati na lepšom dojme tiež nepridali. Hrozne patetické a podliezavé citové vydieranie.... Podpriemer. 40/100 ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Ďalší do radu filmov, ktoré nás majú poučiť o kresťanských pravdách i vzbudiť isté emócie. Akosi som na americký štýl podania i rozprávania v tejto téme zanevrel. Entuziazmus medzi hercami mi neprišiel pravdivý, taktiež akokoľvek sa Kinnear snaží, rola pastora i otca bola nad jeho sily a záverečná premena jeho postavy málo uveriteľná. Európania toto amíkom nezožerú. Ich zápal pre nakrútenie niečoho aktuálneho, v tomto prípade bestselleru v istom čase dejín, je im vlastný a asi to tak má i zostať. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama