Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podnapilém stavu se jedná o docela koukatelnou záležitost. Bohužel, během filmu určitě vystřízlivíte. Absolutně vymizela hororová stránka a máme tu docela svěží komedii, což jsem rozhodně uvítal. V mnoha ohledech i lehoulince orginální komedii. Marně vzpomínám, kde jinde je k vidění sex s hrozně krásnou zombií. Podobných kousků je ve filmu více. Bohužel, děj už tolik poutavý není a má hromadu nudných míst, takže převažovala spíše zívačka, která byla čas od času přetavena v mírné pousmání se. Tohle do červených čísel nepatří a je jen otázkou času, než z nich film zmizí. Rozhodně mnohem lepší než první sračkoidní díl, ale kdovíjaká paráda to taky nebyla. Zřejmě jsem nebyl pro tento film vhodně naladěn. Velmi pěkné 2 *. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2009 přišel Tommy Wirkola s prvním (Dead Snow), získal si jeho snímek mé sympatie a to i přesto, že zombie tématika mi moc blízká není. Odstupem času jsem byl však nucen uznat, že jsem jej tehdy ve své recenzi zbytečně moc nadhodnotil, protože po několika dalších shlédnutí se mi tahle ulítlá komedie už zas tolik nelíbila. I proto jsem do druhého dílu šel více skeptický, jak se ukázalo docela po právu. Tentokrát jsem se už ani moc nebavil a asi nejvíce mi vadila změna prostředí. Zasněžené hory a horská chata měli prostě větší kouzlo než „venkov“. Lhal bych, ovšem kdybych tvrdil, že tu není k vidění i několik opravdu povedených gore scén. Wirkola dal opět průchod svým ujetým představám a divákům naservíroval nejednu povedenou lahůdku za druhou. Leč na druhou stranu se nechal unést až moc a to, co v jedničce fungovalo (tedy alespoň u mě), tady až moc překombinoval. Schopnost oživovat zombie, byla dobrá leda tak k závěrečné scéně (souboji ruských a německých zombíků). Teprve při čtení závěrečných titulků jsem zjistil, že ona „Martinova zombie“ je ve skutečnosti známý severský herec Kristoffer Joner. Osobně si však myslím, že ti kteří nadávali již na první díl, tak by od tohoto splatteru měli dát ruce pryč už úplně. Film dělající si legraci sám ze sebe, z jiných filmů a dokonce i z diváků samotných není opravdu pro každého. Zvláště pak pro ty, kterým vadí „násilí“ na ženách, dětech či postižených. Černý humor tu místy opravdu zacházel do extrému, ovšem mnohdy i do prachobyčejné trapnosti. Dala by se zde nalézt docela pěkná řádka pasáží (potažmo scén), které bych bez mrknutí oka z filmu vystřihl. Tím by byla docílena kratší a určitě i zábavnější stopáž. 50% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia ako remeň. Oproti jednotke sa pridalo na vtipe, gore aj akcii. Wirkola sa tu nezastaví vôbec pred ničím, mastí jedno cez druhé, je fuk, či pod tankom skončí zombík alebo deti na pieskovisku. Hrozná vec, ale podaná tak, že to človeku v prvom momente nedôjde. Aj masaker je to teda riadny, toľko poletujúcich končatín a vnútorností som už dávno vo filme nevidel. Zároveň je dejová linka tak stupídna, tak iracionálna, až sa to celé premení na jeden veľký úlet, ktorým vás prevedie špecializovaný, špičkovo vytrénovaný zombie zabijácky tím. :) Asi takto nejak si predstavujem prvotriednu hororovú komédiu, podľa mňa sa to vyrovná Tucker & Dale vs. Evil (2010), dokonca v niektorých ohľadoch je to ešte lepšie. Plný zásah som nedal iba kvôli tým deťom. 85/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, kdy první polovina filmu byla neskutečně nudná, se ve dvojce tvůrci pořádně rozšoupli a už od začátku servírují divákovi jednu vtipnou nebo masakrózní scénu za druhou... Ušetřeni před, s ničím se neseroucími se, zombie nacisty nejsou ani malé děti na pískovišti, ani invalidé na vozíčcích, ani maminky s miminky v kočárcích... Prostě nikdo (a tak to má být)... Gorefest je to výborný, komediální scény, až na pár trapných a podbízejících se scének fungují na jedničku, hluchých mít je opravdu pomálu... Za mě tedy spokojenost a po shlédnutí závěrečné scénky po titulcích, doufám, že vznikne třetí díl... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Všechno začalo tak nějak nevinně. Vyrazili jsem si s partou na chatu do hor. Chlast tekl proudem, smáli jsme se..prostě bavili. A dokud, a to kurva nežertuju, se neprobudili fašounský zombie. Vím, že to zní jako nějvětší klišé, ale vážně se to stalo. '' --------------- Když jsem před lety viděl Dead Snow byl jsem zklamán. Źánrově film všelijak balancoval a i když tam sem tam byl náznak srandy, spíše se to celé tvářilo vážně. Jenže horor to nebyl a tak nějak to působilo celé spíše směšně, byť námět s rozmrzlými mrtvými nácky z einsatzgrupe z půdy věčně zmrzlého Norska tu ještě nebyl. Proto jsem byl velmi zvědav na druhý díl. Těm co neviděli jedničku filmaři udělali na začátku krátké shrnutí aby neznalý divák věděl kdo a proč přežil jedničku, což je velmi důležité pro začátek pokračování. Po krátké rekapitulaci, z níž jsem si dovolil odcitovat pár úvodních vět začne z ostra Dead Snow 2. A když říkám z ostra, tak z ostra! :-) Hned v úvodu jsem pochopil, že tady autorům už nešlo o žádné artovní dílo, nebo snad horor, ale že jde o čistokrevnou zábavu a nebojím se říci - prdel ! Já se tedy bavil královsky. Nebýt těch chlístanců krve, vytahaných střev, rozbitých hlav a já nevím čeho všeho ještě protože ve filmu je na co si vzpomenete, mohla by komediální zápletky filmu závidět leckterá komedie. Já osobně jsem se tak dobře nezasmál už zatraceně dlouho a proto nehodlám šetřit s hodnocením! Miluji černý humor a tady se mi ho dostalo zhusta v porcích nevídaných (a to nejen díky černým uniformám SS :-). Už jsem viděl pár vtipných zombie filmů, které podobně jako zde si ze sebe dělaly prču - vzpomeňme třeba Juan de los Muertos 2011 nebo Cockneys vs Zombies 2012, ale tohle zatím aspiruje na zlatou medaili! Pátou hvězdu dávám za konec, protože ten mně po těch 95 minutách fakt už dorazil ! :-) Dávám tedy za 3 kladiva a dva rýče! A kdyby byla trojka... jdu do ní. Norskem se proháněli i britští Commandos a ne vždy se jim všem po nezdařených misísch podařilo přejet na lyžích do ,,neutrálního'' Švédska! :-)))) Třeba by také příště pomohli.. * * * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Reklama

Reklama