Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Hned jak se hlavní hrdina dostal do Země Nezemě, napadlo mě srovnání s prvními Letopisy Narnie (2005), Alenkou v Říši divů (2010) nebo s Mocným vládcem Oz (2013). Opět "epická" fantasy plná barevných drahých efektů (že se v jejich záplavě člověk ztrácí), s pěknou hudbou (od Powella jsem ani nic jiného nečekala), kterou jsem si ale v záplavě výbuchů a zbytečného blábolení neužila, a ani příběh není příliš zajímavý - hlavní hrdina se dostane do bájné říše, je vyvolený, jeho návrat byl předurčen, s podivnými přáteli má svrhnout tyrana...). Nebylo těžké uhodnout, jaký zvrat přijde a jak to skončí, a ani nepřišlo nějaké překvapení, nic navíc. A taky je ten film hrozně krátký, jako by to všichni chtěli mít rychle za sebou. Nejlepší věcí na filmu bylo obsazení, bohužel trestuhodně nevyužité. 5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Země Nezemě na dalších způsob. Tentokrát jde o osobitou verzi předcházející notoricky známému příběhu (Hook má ještě obě ruce, Peter nikdy nebyl mimo Anglii, ...) a Joe Wright se chvílemi opravdu odvázal. Ať už první unešení chlapců, "zastavená" letadla schazující bombu až po propíraný cover Smells Like Teen Spirit (která mimochodem obsahem nedává vůči filmu příliš smysl, navíc, tohle není Moulin rouge;-)). Tahle vize má odvahu, ale bohužel i přes schopnost vtáhnout do děje a obrovské množství efektů je velice chladná a nelogická (o scénáři raději nic). Přestože by prequel měl vyprávět "nový" příběh, nedochází ve filmu prakticky k žádnému překvapení... Kromě až bizardní míchanice popkultury s (temně) barevným světem, bych ještě dodal, že se podle mě těžce nepovedl casting. Garrett Hedlund jako (budoucí) Hook přehrává na 200 % až se na to nedá koukat ani poslouchat, Rooney Mara je chladná víc než krásná a Hugh Jackman se tak nějak ztrácí pod tou maškarádou, která mu ani nedá prostor vyniknout. Odvážná vize, slabý film. PS(spoilery): a co vlastně dělá Blackbeard v Zeminezemi? Jak se můžou malou mezerou ve skále protáhnout dvě lodě? Proč se víly schovávají, když jsou pak tak silné? Cara Delevingne je krásná, ale její mořské víly mají hlubší smysl? PPS: film stál 150 milionů, vydělal celosvětově necelých 120, Joe Wrighta výsledek stál místo režisra filmu Emperor o Cesarovi ... Wright prostě nepotřebuje a ani by neměl mít tolik peněz na film, je to k jeho škodě a na filmu to je velice znát. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Já jsem vlastně nikdy Petra Pana neviděl ani nečetl, takže tohle bylo mé první setkání s ním. A opravdu se mi to líbilo, tvůrci to natočili moderně, tak aby se to líbilo jak dětem, tak i dospělým. Moderní byl i soundtrack filmu, který se krásně poslouchal. Nejvíce se mi líbila postava Jamese Hooka, kterou ztvárnil Garrett Hedlund. Hrozně mi připomínal Jensena Acklesa ze Supernaturalu. Jinak Hugh Jackman byl teda pořádně zamaskovaný jako Černovous, protože jsem ho v té roli vůbec nepoznal. Abych to shrnul, Pan je skvělá fantasy podívaná a nevěřte zdějšímu nízkému hodnocení, film se opravdu povedl. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jako každého člověka, který ještě neokoral až na dřeň, mě roztomilý exemplář lidského mláděte, když mu začnou téct slzičky a touží po mamince, dokáže dojmout. Odvážné použití červených očních stínů si rovněž zaslouží ocenění. Jinak je to slátanina obsazená poměrně pohlednými lidmi a přehlcená triky a efekty. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Petr Pan se mi jako pohádka nikdy dvakrát nelíbila, rozhodla jsem se tady tomu dát šanci, protože, no proč ne? A akorát mě to utvrdilo v tom, že Petr Pan se mi asi nikdy líbit nebude. Začátek mě ničím neoslovil, ale tak jsem to přetrpěla s tím, že snad se to rozjede, jakmile se dostaneme do Neverlandu, jenže se to nerozjelo. Vůbec mě to nechytlo a zdálo se mi to hrozně dlouhé. Cast mě pak taky moc nenadchnul, sice jsem se těšila na Garretta v roli Hooka, ale to bylo něco otřesného. Dobře se na něj dívá, ale hrát teda fakt neumí, strašně přehrával a mluvil (s prominutím) jako dement, vůbec jsem nepochopila o co se pokoušel (asi jsem holt zvyklá na kvalitnějšího Kapitána). 2* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno