Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (95)

West 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají celkem oříšek a kolikrát se to dost nepovede, protože je hlavní představitel buď nesympatický, nebo naprosto nesrovnatelný od originálu. A občas bývá příběh daleko od pravdy , hodně poupravený aby byl zajímavější a snesitelnější. James Brown byl legenda.. Osobně jsem na něm byl 2x v Praze a naposled nekolik měsíců po jeho koncerte zemřel, ale v 73 letech to na parketě rozjížděl v takovým stylu , že mi běhal mráz po zádech. A tak jsem dlouho čekal co z toho vzejde. No a ono to nakonec bylo víc než jen dobré. Chadwick Boseman tady prostě předvádí úchvaten hereckej výkon. Příběh se snaží být dost odlišný od těch které známe. Jede se totiž na střídačku - Back in time (Budoucnost - Minulost) Hudba je na jedničku a zpracování též. Jen tam přece něco chybělo. Ray měl například víc k realitě -vnitřní démony alkoholu a drog. U Browna to nebylo tolik ukázáno a nebudem si lhát, ten na tom jel daleko víc než samotnej Charles. Vyobrazení jeho temné stránky není v tomto filmu tak objektivní a zaměřuje se spíše na tu hudbu a jeho charakter. Přece se mi zdá, že je to tu hrozně podhodnocené. Tohle je totiž velice kvalitní snímek a zaslouží si být v červené. 79% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,703,100Tržby Celosvetovo $33,448,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,346,333 //počet predaných kusov 36,165Tržby za predaj DVD v USA $3,366,101 //počet predaných kusov 135,810║ určite zaujímavý film s dobrými hereckými výkonmi, režisérsky opäť dobrá práca, len mi to príde moc nahustené s tými udalosťami potom z toho miestami vzniká zbytočný guláš /60%/ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Záhadně upozaděné hudební drama (jen 67%?!) s velmi sympatickým hop-sem-hop-tam střihem povyšujícím jindy šablonovité curriculum vitae, jak otloukánek z chatrče ke slávě přišel, na téměř adrenalinovou jízdu, zvlášť když tam James Brown kopne funky, nestačíte sledovat nohy skvělého Chadwicka Bosemana. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

I pres nadmernou stopaz film nezacne nudit ani na chvilku. Je to hlavne diky obsazeni titulni role, Chadwick Boseman se role Jamese Browna zhostil vice nez dobre, castemu stridani casovych rovin a hlavne skvele hudbe, ktere je ve filmu dostatecne mnozstvi. Trosku skoda je, ze prace s kamerou neprinesou nejaky vetsi moment prekvapeni, film o funku by si zaslouzil svezejsi rezii. Takle dostavame "jen" standardne kvalitni zivotopis, ktery kvuli absenci vetsi kontroverzi spojene s postavou Jamese Browna funguje spise jako film o funku. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že mi film připomínal jízdu v trakaři po dlažebních kostkách. Chvílemi jsem měla hoňky s tím kam jsem se zrovna v ději dokodrcala. Trochu mě to ze začátku i štvalo, ale později jsem na zpracování přistoupila. Nakonec spokojenost - v celku dobré herecké výkony, skvělá muzika a něco jsem se i Brownovi dozvěděla. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)
  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)

Reklama

Reklama