Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (506)

cvutak 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise nikdy nehrál v pokračování kromě série Mission Impossible, tentokrát udělal výjimku pro své pravidlo a dopadlo to propadákem. Tom ve svém věku odvádí skvělé výkony, ale vše kromě jeho je ve filmu špatně. Cobie Smulders mi neseděla v Avengers a v Jacku Reacherovi, aneb Jak jsem poznal majora Turnerovou, to nebylo o moc lepší...55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První Jack Reacher mě nijak neoslnil, ačkoliv akce to byla nejluxusnější za posledních několik měsíců. Druhý díl jsem tak zkusil, abych zjistil, jestli se náhodou něco nezlepšilo. A nezlepšilo. Naopak. Akce je míň a Jack Reacher je pořád stejně nepřístupnej chlápek a nejhorší postava Toma Cruise, kterou kdy snad ztvárnil. A to i přesto, že scénárista si pro něj vymyslel domnělou dceru a snažil se druhý díl udělat trošku osobnější. Neudělal a bylo to popravdě horší, než jsem si myslel. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel dětskej faktor opět zničil co mohl. Jack Reacher byl pro mě chlap, který se objevil odnikud, byl kurevsky dobrej a pak zase zmizel neznámo kam a po něm zbylo hodně mrtvol a příjemná old school vůně. Bohužel tady půlku filmu sleduju jak řeší nějaký tatínskovský záležitosti, vede řeči jak z osudového rodinného dramatu, to už zničilo i McClana, když uprostřed přestřelky řešil se svým synem jestli se o něj staral v dětství nebo ne. Jasně, tady se to nakonci nějak pojalo, ale to nic nezměnilo na faktu, že pokud film opouští akci je neskutečně táhlej a nudnej. Pokud jde o to nej, tedy o akční složky, ty jsou hodně dobrý. Edward není tak referovaný jméno v oblasti akčních filmů, ale ten chlap fakt válí, závěrečná náháněčka je hodně adrenalinová, jen zamrzí zminimalizovaný čas pro záverečný fight padouch versus hrdina. Některé dialogy popapali kaši, jiné (ty "rodinné" )bych nejradši vzal a dal je sežrat kajmanovi. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ono isteže faktor otec-dcéra filmu v očiach množstva divákov čosi ubral, s čím môžem viac menej súhlasiť, ale stále sa jednalo o pozerateľnú akciu. Nie je to síce Mission Impossible (hlavne nie v porovnaní s poslednou časťou, ktorej som s radosťou udelil plný počet), no i tak Reacherovi nemožno uprieť, že v správnych množstvách dávkuje kopu napätia a na jedno zhliadnutie určite nenarobí žiadnu škodu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před čtyřmi lety jsem si pokračování vlastně i přál. Producenti museli být spokojení, takže asi nebyl důvod, proč se na další výlet nevydat. Tom „všechno měním ve zlato“ Cruise mezitím natočil tři veleúspěšné pecky (dvě sci-fi a pokračování osudů Ethana Hunta) a hned z úvodu nám nedává příliš vydechnout. Jeho už ne tak neznámý samotář se špičkovým výcvikem se záhy dostává k vyšetřování jisté majorky, která je ve vězení kvůli špionáži. Dosud to byla jeho „holka přes telefon“, brzy má však ležet na podlaze cely coby nepohodlná figurka v rozsáhlé armádní špinavosti. Jenže je tu právě Reacher, který ji z vězení dostane, do toho zjistí, že má být otcem dospívající holky, a že jsou mu v patách dost ostří hoši. A samozřejmě vždy ví, co udělat, kde koho hledat, do jaké ulice zahnout. Hlavně u toho nepřemýšlejte. Na začátku stál britský spisovatel Lee Child, jehož Reacher je hrdinou hned několika bestsellerů. Edward Zwick má vojenské uniformy rád, v jeho starších kouscích se všichni tvářili zatraceně vážně a samotný rutinér si často jen plnil, co měl. Vždy mu šli spíš výpravné kousky, na jedničku, která představovala nesmírně trpělivý oldschoolový kriminální thriller postavený na sympatické postavě a příjemném vnitřním napětí, nemá. Akce je nicméně znovu příjemná, místy nekompromisní. Cobie Smulders se stárnoucím Cruisem drží krok, chemie mohlo být víc a jedna z promenád v županu mohla skončit něčím víc. Pro mě poctivý kus, škoda otravné blondýny, jinak je Reacher skoro tím typicky dobráckým sousedem (jen nezve lidi na grilování), který v případě nouze přispěchá na pomoc. Jen by to příště chtělo vychytat těch pár nešvarů. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Mimo série Mission Impossible sa jedná o prvé pokračovanie, v ktorom hrá Tom Cruise. (figliar)
  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama