Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joo, druhá série Farga je vskutku parádní podívaná. Líbivá retro stylizace, oku lahodící vizuál, úctyhodně rozsáhlá sbírka zajímavých postav a velice solidní tempo, často podpořené skvěle vybranou hudbou. Vlastně to mohlo být dokonalé, nebýt ne zcela uspokojivé předposlední epizody, v níž se díry v logice násilně zaplácávají narací Martina Freemana. Poslední epizoda je spíš takový epilog, takže ta nejslabší část je vlastně vyvrcholení celého příběhu - a to je trochu problém. UFO mi mimochodem ani nijak zvlášť nevadilo, i když nevypadalo nejlíp. Všechny ostatní epizody se mi ale líbily natolik, že jako celek nemůžu tuto sérii hodnotit hůř, než slabšími 10/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno dle seriálu, tak u mne v sympatiích vyhrává Minnesota na nad Jižní a Severní Dakotou, vlastně i nad Missouri. A proč? Díky Lou Solversonovi a jeho tchánovi Hanku Larssonovi. Zatímco hlavně Severní Dakotu reprezentuje mafiánská rodina Gerhardtů. Kronika o zločinu a intrikách na tuto sérii tady sedí. Ze seriálů Fargo jsem druhou sérii viděl jako první. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka byla první řadou nasazena ukrutně vysoko, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. Za mě se ctí, pořád je to nadprůměrná záležitost, ale už se našlo pár věcí, které mi úplně nesedly. V první řadě výběr hudby, která byla až nepříjemná, pak hrátky s děleným obrazem, no a první dvě epizody byly docela slabé. Přitom jsou použity stejné ingredience, tzn. charismatický záporák, který filosofuje, nekompromisní zabijáci, odhodlaní policajti, omáčka kolem jejich rodiny a samozřejmě původně bezúhonní občané, kteří svou chybou úsudku, nebo morálním selháním, spustí události, které vyústí v lavinu násilí. Tvůrci nás šupli v čase zpět, aby nám povyprávěli o masakru v Sioux Falls, o němž se v první řadě zmiňovali jeho pamětníci. Takže s některými postavami se potkáme...víme že přežijí...což není úplně ideální. V první řadě to vše fungovalo dokonale a hlavně jsem si užíval tu "Cohenovskou poetiku". Dvojka je ale o level...ne snad vysloveně níž, ale tak nějak vedle, vzdálenější dokonalosti jedničky. Rozpaky a mírné rozladění. Nicméně samozřejmě se těším na další řady. PS: První řada, scénárista Noah Hawley...druhá řada....scénáristé, Noah Hawley a smečka dalších. Neustálé prupovídky o zážitcích z války, smrdí cizí invencí... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série a spolu s ní nádherná Kirsten Dunst je to pravé, co si tělo žádá. 70. roky, chytrá práce se split screenem, lahodná, fungující, zajímavá, s ideálně odměřenými všemi složkami. Kochám se a jsem blažená z Kikina návratu na malé plátno. Drama graduje, mafiánské rodiny proti místní policii... budou mít náhodní očití svědci navrch? Finále vynikající. A v soukromí jsem ráda, že byla příležitost pro setkání Kik a Jesse Plemonse, už protože potřebovala založit rodinu jako sůl. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama