Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 1
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (633)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, u kterého vám srdce nejrychleji tepe u prvního dílu. Mnoho mrtvých, samý sníh, opravdu zvláštní, až sympatický černý humor, ale pořád jen variace na Coeny. Nakonec si mě ale i tohle Fargo získalo, asi dvou neústupností, stejně jako hlavní ženská hrdinka. Od počátečních sedmdesáti se mé hodnocení na konci ustálilo na devadesáti procentech, to už jsem taky dlouho nezažil! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně napsat, co je na tomto seriálu skvělého a proč byste jej měli vidět. Když jsem ale narazil na komentáře několika chytřejších, konkrétně na komentář hobitího trolla Bluntmana (Eru, ty víš, že ho od srdce nesnáším), pochopil jsem, že větší službu lidstvu udělám, když jeho fundovaný komentář plný exatní erudice přeložím do lidštiny, tak, aby ho pochopil i debil mého či snad horšího formátu. Vezměme to po(s)tupně. Hobitovy věty budiž kurzívou, překlad tučně. Pilot FARGA je ozvláštňující tím, že oba coenovské přístupy... Pilot jménem Farga činí vše jiným, zvláštním a to tím, že dva vztahy - přístupy někdejších režisérů, bratrů Coenů... (příčinně provázanou sérii černohumorných epizod a spíše umělecky odvyprávěnou a žánrově obtížně kategorizovatelnou tragikomickou existenciální nálož) Tohle se fakt blbě vysvětluje, mno, zkusím to: Seriál, který je plný černého humoru a je z nějaké příčiny provázaný, je vyprávěn uměleckou formou, lze jej těžko zařadit mezi žánry, určit kategorii... bytostná nálož... Nevím, zde možná chybí kus původního textu. Záleží asi na každém, jak to zkusí přeložit. A poslední věta ze Dna pytle: spojuje do jednoho soudržného celku, jenž nejvíc potěší ty, kteří mají filmografii bratří nakoukanou horem spodem. Tedy, na konci vám připomene seriál jakýsi celek, který bude pravděpodobně nějak soudržný... Opět trochu tápu... Tento seriál jakožto tedy soudržný celek potěší nejvíc asi ty, kteří od režisérů původního Farga, bratrů Coenů, viděli všechny jejich další filmy. Doufám, že jsem Vám byl tímto nápomocen. Kdybyste později náhodou narazili na komentář od dalšího ufona, jehož galakčtině nerozumíte, obraťte se na starého dobrého Segrouše. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nenačta si žádné informace o seriálu, celých dvacet epizod jsem důvěřivě předpokládal, že se vskutku jedná o pravdivé události (notabene když vám to cpou před KAŽDÝM dílem). Jsem příznivcem mystifikací, ale tahle nepřinesla vůbec nic (to, že výkonný producent tvrdí, že mu to umožnilo "vyprávět příběh novým způsobem", je pitomina)... A tato domnělá pravdivost událostí také v mých očích celou dobu omlouvala to, proč je celá řada postav úplně dementních nebo retardovaných (platí obzvláště pro druhou sérii), popř. proč se i postavy, které jsou sympatické a inteligentní, velice často chovají a rozhodují jako po lobotomii. Říkal jsem si, že takové do nebe volající debiloviny asi může napsat jenom sám život. A ono ne. Vděčím(e) za to však samotnému panu producentovi, který nám tak může vyprávět příběh novým, imbecilním způsobem... Abych jen nehaněl, první série je až na výše zmíněný neduh bezchybná. Billy Bob Thorton jako nejvíc bad ass zabiják, Allison Tolman jako policejní Mirek Dušín a Martin Freeman jako neskutečně skvěle zahraná přizdisráčská svině. Druhá série, jakkoli je po technické stránce stejně skvěle zpracovaná jako ta první, je snad s výjimkou Loua a jeho tchána obydlena výhradně neschopnými debilními postavami, což mé hodnocení výrazně sráží. A k tomu přičtěme to, že Peggy, jedna z nejnesnesitelnějších postav vůbec, které jsem už od prvního dílu stříhal metr, kdy už jí konečně někdo sejme, všechny tyhle masakry přežila... 70% (1. série - 90%, 2. série - 60%) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První epizoda navnadila na VELMI vtipnou, černohumornou, nekompromisní a atmosférickou sérii. Bohužel v dalších dílech už na mě Fargo nepůsobilo zdaleka tak odzbrojujícím dojmem a především humoru znatelně ubylo. Ta základní dějová linie mě bavila velmi (Martin Freeman je jako Lester výtečný), ale některé vedlejší mě v podstatě naopak vůbec nezajímaly. Poslední dva díly to šlo zase trochu nahoru, ale zdá se mi, že to bylo za cenu několika podivných, neodůvodněných rozhodnutí, které některé postavy učinily. Celkově dobré (vlastně velmi dobré), ale příslib pilotního dílu byl vyšší. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob se vrací !! ;) A ve velkém stylu.. A spolu s ním i zřejmě nejkultovnější snímek hvězdných bratrů Joela a Ethana Coenových.. Není to seguel, ale spíš seriálový remake.. Po pilotu myslím, že právě Fargo více než jiné metatelevizní - Stále více se mi tohle zdá jako dost příznačné definování podobných záležitostí, které zkrátka svým přesahem jednoznačně zvládají ohrožovat co do kvalit i obsazení tvorbu filmovou.. - projekty bude vyžadovat projekci celé první série, aby bylo vůbec možné provést vůbec nějaký bližší rozbor, což by už samo o sobě vlastně mohlo platit za dobré vysvědčení jeho autorům, nicméně tak snadné to tentokrát nebude.. On totiž tenhle nový, mimochodem skvěle obsazený, seriálek plný odkazů bratrocoenovské tvorby nejspíš plně uspokojí spíš fanoušky celé jejich filmografie, než příznivce právě Farga filmového coby předobrazu téhle sérii, protože toho - Alespoň po dvou epizodách to tak vypadá.. - zatím nejspíš bude docela odvážně ozvlášťňovat právě tím spojením dvojí různé poetiky tolik typické právě pro celkovou tvorbu obou bratří, kteří se sice na projektu přímo autorsky nepodílejí, dohlížejí na něj ovšem z pozice výkonných producentů.. Zatím ovšem přiznávám, že jsem nadšený jako již dlouho ne.. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • Stejně jako ve filmu (1996), z něhož seriál vychází, začíná každá epizoda textem „Tohle je skutečný příběh. Popsané události se staly v Minnesotě roku 2006. Na žádost přeživších byla všem změněna jména. Z úcty k zemřelým je všechno ostatní vyprávěno tak, jak se to skutečně stalo“. Toto tvrzení je smyšlené ve filmu i v seriálu. Výkonný producent Noah Hawley se rozhodl pokračovat nápadu bratrů Coenových, což mu dovoluje "vyprávět příběh novým způsobem". (maseer2)
  • Russell Harvard, představitel neslyšícího zabijáka Mr. Wrenche, který se objeví v 1. a 3. sérii, se společně se svým bratrem Rennym už hluchý narodil. (geklon)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama