Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série má jednoznačně nejvyšší počet výborně napsaných a samozřejmě i zahraných postav. Jejich až zvířecím králem je gurmán tělem i duší, sen všech zubařů a posel kdoví čeho, jen ne příjemných Vánoc, V.M. Varga. Když se David Thewlis poprvé objeví, celá scéna rozhovoru je okamžitě jeho, ihned je jasné, že budou hodně velké problémy. Jeho pojetí Vargy je fantastické a to včetně "vrzaného" hlasového projevu. To se potom ty dlouhé monology poslouchají, obzvlášť když jde o rozhodně skutečné příběhy, v nichž už chyběl jen smějící se Kubrick! Vrcholem absurdity je potom právě ona vánoční scéna rozbalování dárků u Emmita, která mimochodem nabízí něco, pro tuto sérii obzvlášť typické, dokonalé propojení obrazu a hudby. Později častěji vážné hudby, tyto scény jsou filmovým zážitkem samy o sobě. Když se ještě v epizodě vánoční ozve ono známé bubnování, dostanu dárek i já... A jak jim to s Nikki Swango sekne, obzvlášť ve výborné únikové lesní scéně, při které i šaman Jurij zjistí, že medvědí kůže se v lese nemusí vyplatit. Z Farga do Twin Peaks je to očividně co by Mr. Wrench sekerou dohodil. Jak jinak chápat "Red Room Bowling", v němž nechybí ani Ray Wise... za to takový Dude! Každopádně dokonalá pocta a uzavření některých linií. A u linií zůstanu, krom výše zmíněných jsou tu Ray a Emmit Stussy, jejich odlišnost zvládá Ewan McGregor výborně, nadchnou obzvlášť společné scény, nejvíce právě finální "předání" známky. Závěrečná epizoda... úplně jiné, nečekané, s jednou famózní tečkou na konec... nebo snad dvojtečkou? 95% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě nanicovatá, nedůsledná, povrchní, děravá, pseudofilosofická a rádoby oduševnělá nuda s nejhorším castem přechytralých bezrozměrných (a pseudoenygmatických) padouchů s občasnými výjezdy do religionistiky. Jedna hvězdička patří Ewanu McGregorovi, který tu plní úlohu oázy v poušti utrpení. Po tomhle mi hodně bylo. Při sledování jsem si připadal jako Sisyfos valící kouli do kopce, na jehož vrcholku stojí David Thwelis a hází po mně medicimbaly. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen, že v urážení inteligence diváka se pokračuje (no přesně takhle se to stalo - true story!!!), ale navíc zábavností klesl na úplné dno. Nezachraňuje to ani Ewanova dvojrole, ani ještě větší nátřesk známých tváří (asi nejvic potěšila dcera Clinta Eastwooda, kdy její “starší verzi” zahrála její matka Frances Fisher. Propojení na první Fargo opět máme (no podle skutečné události přece) a debilita zvratů (v druhé polovině série) je neskutečná. Nenažranost producentů se prostě projevila v plné síle a vyprodukovali pod značkou Fargo brutální shit. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem šťastný, jak dokázali tvůrci zase výborně propracovat příběh, vyždímali z herců maximum a okořenili to zase něčím novým, tentokrát v podobě psychopata Davida Thewlise. Symfonické doprovody, boží oneshoty a skvělá režie jsou rozhodně největším plusem třetí řady, problém je ten, že postavy nejsou tak sympatickí jako v předchozích sériiích. A ačkoli to fakt ubíhá rychle a filosofická epizoda v třetí epizodě či fantastický finální dialog jsou to nejlepší z celého seriálu, nemohu udělat pětikvalt z důvodu toho, co jsem psal předtím. Jediná postava, které se dá fandit je Mekřehoř, který je sám o sobě jedním z důvodů, proč si třetí sezónu pustit. /80%/ ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se ctí ustátá třetí sezóna kriminální antologie po bezmála geniální druhé sezóně takovou laťku snad ani nemohla překročit. I když se základní příběh bratrského sporu nese v docela konvenčním duchu, to, co drží Fargo i potřetí na úrovni pozoruhodného díla, je Hawleyho meta-přístup k látce, který zachází až do krajností toho, zda to, co vidíme, je realita nebo fikce. Antologie tentokrát ještě více relativizuje pojmy dobra, zla a spravedlnosti, čímž je poplatná zejména dnes ve světě pokřivených informací a nedopátratelných informačních zdrojů. V jádru však Hawley stále rozvádí poetiku jednotlivých coenovských filmů (tentokrát i na úrovni citací) a své postavy staví proti absurdním situacím, náhodám a falešným stopám. Nejlepší epizoda: The Law of Non-Contradiction (3) ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno