Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až na ty trapné laciné scare jumpy ala vyskakující znetvořené xichty to je dobrý a místy docela děsivý horor využívající motivy z keltské mytologie. Cage tradičně takovej prkennej sympaťak, Rickova "naštěstí-už-mrtvá" manželka tu ani moc neleze na nervy a efekty neurazí. Je to spíš takové béčko, které tradičně v poslední třetině sklouzne do blábolu, kde příběh utváří přehnaně velká shoda náhod. Ale je to zábavné, odsejpá to a má to creepy bubáka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zaplať duchovi Nicku, jinak tvého syna peklo schvátí a co peklo schvátí, už nenavrátí víme? Neskutečně nudný film na ohrané téma s rádoby mysteriózní zápletkou proložený občas nějakým tím dětským strašením. Navíc ta pointa může někomu přijít originální, ale mě přišla spíš debilní. Jak už to kdosi podotknul, Nick odehraje celej film s jedním výrazem a svoji standartní mimikou kačera Donalda. Ještě než to začalo a viděl jsem logo voltage pictures mi bylo všechno jasný. Po úvodní scéně si pak jenom říkám: Jo teď jsem se měl leknout, aha...15% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Cage opět od několika zdejších stupidit odepsanej ještě před premiérou filmu a troufám si říct, že je zde i spousty tupců, co ani nedokoukali film a po půlce se vrhli na odkliknutí odpadu či jedné hvězdy, společně s geniálním a inteligentním komentem alá "To je ale pičovina"... Bože, jak vy jste skvělí! No nic, myslím si, že po delší době vidíme skvělýho Nicolase společně s (i když lehce ohraným) napínavým hororem, kterej velmi připomíná Insidious a díky dětem s pytlema na škeblích i Sirotčinec. Nicméně horor nadprůměrnej, skvěle naservírovanej, s příjemnou časovou stopáží a kvalitním Cagem. 75% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do určité chvíle jsem vážně přemýšlela nad tím, že dám čtyři hvězdy. Urban legend jsem dlouho ve svém hororovém menu neměla, a tak mě mile překvapil zčásti fantasy a z části hororový příběh, který nám Edel dokázala naservírovat docela pěknou tématickou formou v tomto halloweenském období. Je pravda, že Cage moc nemusím a malý kluk mohl být méně otravnější, ale strašidelné prvky a momenty fungují dokonale mrazivě a lekačky mě samou hrůzou přinutily odhodit ovladač metr daleko. Trochu škoda té snové části, která mi malinko narušila dojem, a proto to na ty čtyři není. Tři velké tomu ale dám ráda, protože ač jsem se této projekci dost bránila a přišla k tomu jako slepá k houslím, můžu říct, že chybu jsem neudělala. Povedená, sympatická, průměrná urban legend záležitost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,343,000▐ v celku sa to drží pri zemi, decentne podané, moc to neprehráva v daných sitáciach a v stanovenom námete, len škoda že dejovo to už príde moc tuctové pri tom koľko sa valí dnes na nás podobných hororov, ničím extra to už neprekvapí, škoda že sa to viac nevenovalo na výstavbe napätia, lepšej dramatizácii, tam sú dosť rezervy /40%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama