Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do určité chvíle jsem vážně přemýšlela nad tím, že dám čtyři hvězdy. Urban legend jsem dlouho ve svém hororovém menu neměla, a tak mě mile překvapil zčásti fantasy a z části hororový příběh, který nám Edel dokázala naservírovat docela pěknou tématickou formou v tomto halloweenském období. Je pravda, že Cage moc nemusím a malý kluk mohl být méně otravnější, ale strašidelné prvky a momenty fungují dokonale mrazivě a lekačky mě samou hrůzou přinutily odhodit ovladač metr daleko. Trochu škoda té snové části, která mi malinko narušila dojem, a proto to na ty čtyři není. Tři velké tomu ale dám ráda, protože ač jsem se této projekci dost bránila a přišla k tomu jako slepá k houslím, můžu říct, že chybu jsem neudělala. Povedená, sympatická, průměrná urban legend záležitost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si dal schůzku s duchy. Měl trochu bobky jít na ní sám, kontaktoval tedy Strakonického dudáka, ten už má s létajícími přízraky své zkušenosti. Nakonec byl Cage rád, že u tupé nevstávají zbytky vlasů hrůzou. Až by si totiž tenhle film pustil někde v soukromí, zaplatil by mile rád specialistovi, aby jeho postavu z filmu vygumoval. Režisér Uli Edel. Na toho bych vzal kříž, zkřížil hnáty a pochcal ho. Totálně béčkový a slabý režisér, který přišel v roce 2015 s hororem, který by vyděsil maximálně sousedovic Alíka. Jestli jste se u tohoto filmu lekli, gratuluji, splnili jste bobříka odvahy. Triky tak předpotopní, že Karel Zeman by po zhlédnutí tohoto filmu požádal, jestli by mu dodatečně nemohli sehnat do pokračování Cesty do pravěku právě ten tým trikařů, který dělal na tomhle filmu. Určitě by žasl nad supem, respektive kondorem, který v jeho filmu nevypadal tak dobře. Většinu času film nedává pražádný smysl. Cage se tváří zaníceně, Sarah Wayne Callies se tváří nadrženě, jejich filmový synek je hnusně nesympatický, až mám pocit, že se Cageovi ulevilo, že beze stopy zmizel o Halloweenu. Ale ve stupidním scénáři stálo, že jej 90. minut musí hledat. A tak hledá, tu se zastaví na policii, tu zajde za bezdomovcem, tamhle pokecá s kolegyní z práce, do toho vidí nadpřirozené sračky a pak z toho filmu zvrací. Na filmovou záležitost je zde přemíra televizních režijních postupů, Edel se totiž převážně věnuje televizní režii. Cage tímto sračkovým hororem si o něco víc uzavřel cestu ke kvalitním režisérům. Už mu chybí jen film s režisérem Uwe Bolem, aby svůj pád definitivně stvrdil. Tohle byl, až na náznaky pochmurné atmosféry, krásně zoufalý blábol, kupodivu bez finální pointy. Kéž by kdysi obdivovaný herec tuhle schůzku s duchy zmeškal. 20% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja navzdory všetkému mám tento kúsok do cela rád. Skoro vždy ho pozerám v tomto období a aj keď nejde o nejaký prevratný či inovatívny kúsok, ale rýchlo plynie a vytvorená legenda je tiež dobre spracovaná. Je len škoda, že film sa zameral hlavne na detektívnu činnosť, kde si Cage túto profesiu oprášil od dôb 8mm, len tam bol na stope inému zločinu. A nezameral sa viac na babiznu, ktorá tam nemala veľký priestor, ale aj tak v malom priestore to vedela pekne roztočiť a aj jej vizáž bol neopozeraný. Mám tri filmy, ktoré pozerám v tomto období a tento bol vždy až tretí, no tento krát som pozmenil poradie a urobil som dobre. Pekne navodil atmosféru aj náladu na ďalšie podobné filmy. Silné 4*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky se jedná o jakýsi klon Insidious se záporákem z Mama, přičemž se nebavíme o thrilleru, jak stojí v hlavičce výše, nýbrž o regulérní duchařině. Uli Edel zvládá řemeslo s přehledem, pár scén bylo teda mizerně střižených a závěr docela o ničem, ale je třeba přiznat, že pátrání odbarvenýho a vypodbradkovaných Nicka Kejdža, na němž už musí maskéři zadělat jak na Kájovi Gottovic, je absolutně nenudné a místy dokonce i jakštakš creepy. Za mě dobrý s chlupem navrch. 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je sice pravdou,že Nicolas Cage se v posledních letech objevuje jen v těch filmech,které za nic nestojí a odnášejí si od recenzentů samé zápory.Ale film Brána temnoty určitě do takové kolonky nepatří.Hororový příběh je sice staromódní a nic nového tomuto žánru nedává,ale i tak se mi docela líbil.Opravdu strašidelné scény se ve filmu vyskytly.Cage to v hlavní roli ještě zvládl,ale vedlejší role nic moc.Kdyby autoři zamakali o trochu více u příběhové části a obsazení,byl by to lepší film.Takto jen průměr.Hodnocení:60% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama