Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojice, nebo možná s asistentkou trojice, mne docela baví. Hlavně alkáč Karl. Pokaždé to má zajímavou atmosféru a pokaždé se mi líbilo, jak si detektivové všímají drobných detailů, které je vedou k dalším stopám. Nicméně (a to mi vadilo i u toho dílu s dětma, u kterýho nevím, jestli byl předtím, nebo až po tomhle) na zábavnosti ubírá, když člověk dopředu zná pachatele. A tentokrát to ubíralo hodně. V podstatě jde jenom o to, na čem ho detektivové dostanou. I tak jsem se ale solidně bavil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mně Zabijáci nabídnou podobně kvalitní podívanou jako předešlá Žena v kleci, a toho se mi i dostalo. Krom už ustálené hlavní dvojice vyšetřovatelů nechybí ani (znovu) zdařilý casting vedlejších rolí, a sice tu už (bohužel) není Sonja Richter, avšak její „nástupkyně“ (mladší i starší verze) rozhodně také zaujme. Znovu nechybí výborná atmosféra, napětí, překážky, humor, a místo „záhady“ je tu dodané slušně zpracované a vhodně dávkované retrospektivní vyprávění. A stejně jako minule je tu bohužel na můj vkus poněkud hollywoodštější konec s 1 krapet slabší režijní berličkou, která mu předchází (nepozorovaný útěk). Vidím to na slušné 4* a těším se na další díl s „Qčkaři“. „Tohle jsem našla v krabici. Kirsten Marie Lassen z internátu Griffenholm.“ – „Zjistěte, kdo to je.“ – „A pokud je mrtvá? Anebo vdaná?“ – „Je v tom nějaký rozdíl?“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

První případ Oddělení Q, Žena v kleci, mě sice vyloženě nezklamal, ale byl jen o něco lepším průměrem. Tohle je ovšem jiná, což je dáno i tím, že film nemusí řešit představování hlavních postav. To už udělala jednička. V tomto případě jsou karty rozdány cca po dvaceti minutách, takže nejde o to zjistit, kdo je vrah, ale o to se mu dostat na kobylku a najít svědka, jehož totožnost je také známá. Takže relativně přímočaré, což zase není u skandinávských kriminálek pravidlem, a stále si uchovávající tradiční severskou syrovost. Herecky přesvědčiili všichni zúčastnění, přičemž mě se nejvíc líbily Danica Curcic a Sarah-Sofie Boussina, které obě ztvárnily postavu Kimmie. Těším se na další "qéčkařské" případy. 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Severské detektivky nejde nemilovat. Ti lidé jsou tak nějak správně narušení a filmům se daří budovat vždy hodně napínavou a přitom přesvědčivou atmosféru. Není zde žádné nadpřirozeno. Zlo prostě přichází z lidí, protože v nich JE a tečka. Zabijáci jsou o něco málo slabší než Muži, kteří nenávidí ženy, ale nic to nemění na faktu že mě se líbili. 75% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film se tváří z počátku jako zajímavá a skvěle provedená kriminálka, pak se ale jaksi zvláštně vyvine v "suchý" a nevýrazný "revenge" kousek... Všechno tak nějak vyplyne do prázdna a veškerý děj a snažení hrdinů přijde na zmar. Provedení je výborné, to rozhodně... ale ne tak, aby mě to nutilo dát výš než 3*. Je to trochu škoda, ten potenciál je dobrý. Navíc je to dost zneklidňující a brutální či násilné, ale prostě to jaksi není úplně ono. Ale kvalitní film to je bezesporu! /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama