Reklama

Reklama

Pestrobarvec petrklíčový

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou a smyslnou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. (Aerofilms)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

maddy 

všechny recenze uživatele

Nymphomaniac: An Art Film Edition - Lesbian Repackage Artovú produkciu mám rád, ale Duke of Burgundy išiel úplne, ale úplne mimo mňa. Neuznávam totiž pokiaľ je niečo „art“ len preto aby to bolo „art“, takzvaný nasilu artový film. Duke of Burgundy mi pripadal len ako taká zámerná masturbácia nad sebou samým s nasilu vloženou symbolikou a nútenou snahou presvedčiť diváka, že sleduje niečo silne intelektuálne. Nesleduje, pretože vo vnútri je ten film prázdny ako predmetná „human toilet“, ktorá hrá v druhej polovici filmu takmer tretiu hlavnú postavu. Celkovo mi príde tvorba Petra Stricklanda priveľmi vykalkulovaná a už u predošlého snímku Berberian Sound Studio som mal pocit, že sa až priveľmi okato snaží zaujať formálnym spracovaním (dlhé spomalené zábery na ovocie/zeleninu a pod.), ale pritom nemá veľmi čo povedať. U Duke of Burgundy sa dostavila úplne rovnaká skúsenosť – prázdna symbolika, prázdne zábery na postavy a film, ktorý sa hrá na art, ale vo výsledku absolútne nič nedotiahne. Záver namiesto toho, aby priniesol nejakú satisfakciu má len utvrdil v tom, že to celé bolo úplne o ničom. A ja už k ďalšiemu podobnému filmu od Stricklanda nemienim byť zhovievavý, aj keď to nízke hodnotenie mi je trochu ľúto udeliť, pretože kamera, hudba, herci, vizuál sa celkom snažia a oceňujem aj tú snahu o navodenie hypnotickej atmosféry, akurát v mojom prípade sa to všetko míňalo akémukoľvek účinku. Radšej si dám po ďalší krát Trierovú Nymfomanku ako túto jej "artovú verziu v lesbickom podaní". CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si dost dobře nepřečetla rezence na The Duke of Burgundy, protože jsem byla trošku vyjevená. Příběh dvou žen mě až tak neoslovil, možná v něm najdete silné emoce, o tom, co ta druhá postrádá a naopak vyžaduje, ale děj působí hodně jednostranně. Co mě ale hodně zaujalo, je vynikající výkon obou žen. S. B. Knudsen, jež působila svědomitým a panovačným dojmem byla velice zranitelná a její role vám všechno prozradiila, aniž by sama musela něco říct. A na první pohled naivní Ch. D´Anna, která byla ukrutnou holčičkou, která si tvrdě šla za tím, co chce, mohla ze svých očí povědět své touhy, které ji musely být z nějakého důvodu splněny. Proto 3*. Ale nikdy víc, bych se na tento film už nepodívala. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ou, tak po vynikajúcom BERBERIAN SOUND STUDIO je toto sklamanie. Samozrejme, Stricklandov štýl je prítomný aj tu a film je pastva pre oči. Lenže tentokrát ma to proste nevtiahlo, atmosféra nie je ani zďaleka taká hustá a neistá ako v "Studiu" a celé mi to prišlo až príliš zahľadené do seba. Tempo naviac v závere dosť drhlo a miestami som sa regulérne nudil, čo odpustiť nemôžem. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se nevyskytují žádní muži, jen čistá krása (ženy, motýli, spodní prádlo - má vlastní credits v titulkách, kozačky, můry, knihy). Velmi zábavné je prohlédnutí hry dvou hlavních postav, správně absurdně funguje ženská akademická půda aka dýchanky odbornic na motýly, britský všudypřítomný humor, který situace zlehčuje, ale hned vzápětí vede k uvědomění si smutných skutečností. Stačilo by ale prvních šedesát minut pro obsažení výše popsaného, druhá polovina filmu se táhne jak smrad ve znamení zdlouhavých artových surreálů, které tu jistě budou pseudointelektuálové vyzdvihovat. Za mě vzdělávací P.S. V jeden moment filmu jasný odkaz na dílo - http://en.wikipedia.org/wiki/Mothlight ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Motýle sú pre mňa erotickým guilty pleasure. Sú čiastočne psychologické, ale snažia sa byť zbytočne artové, aby namiesto toho boli skutočne psychologické. Postavy sa niekam posunú až v závere, ich rituály svojou repetetívnosťou začnú trochu nudiť a výsledkom je dlhší subjektívny čas filmu, ako ten reálny. Záverečných 20 minút je myslím dosť nezvládnutých, každá scéna tu pôsobí, akoby mala byť posledná. Casting je vynikajúci, herečky sú na svoj vek sexy, charizmatické a pôsobia tajomne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Pestrobarvec petrkličový je název pro druh motýla - Hamearis lucina. (Digi_cz)

Reklama

Reklama