Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (291)

movieband 

všechny recenze uživatele

"Too long I've lived, too much I've seen. This planet, our host once so wild and unnouned. We've maped it, paved it. Never imagining that something else was watching us. Creature even more ruthless and predacious than we are. Is a war already lost? Are we destined to be cattle for monsters? Or now when the enemy has finally shown his face do we have a fighting chance? World today is not what it was one week ago. What would it be one week for now? Or month from now?" The Strain je překvapivě v závěru vcelku originální seriál, kde se rozehrávají osudy lidstva před starověkou upíří hrozbou. Má to temnou, (místy vcelku) apokalyptickou atmosféru, perfektní masky (zpracování Mistra se mi líbilo) a vcelku solidně sepsaný scénář. I když to chování postav bylo občas dost na palicu, ale tak budiž del Torovi odpuštěno. Kdo by to sepsal líp ať hodí kamenem. Velké plus seriálu je v tom, že se už od prvního dílu něco děje a nečeká se až do půlky seriálu s rozehráváním příběhu. Už od prvního momentu je divák vtažen do del Torova temného světa a dokáže si navázat vztah s hlavními protagonisty seriálu, i když se ze začátku zdají být nesympatičtí. Budiž stará Martinézová by brutálně lezla krkem. Flashbacky na Setrakianův život byly asi to nejzajímavější z celého seriálu (aspoň pro mě) a navozovaly ději vážnější tón. Celkově se mi první série líbila a doufám,že druhá přijde co nevidět. Za tenhle rok je to rozhodně překvapení na poli seriálové tvorby. 84% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po třech dílech. Pilot je fajn, má to tajemnou atmosféru, zajímavé vedlejší charaktery (upírobijec David Bradley) i pár gore momentů. Jenomže pak se děj začne tříštit do příliš mnoha směrů s příliš mnoho postavami, snesitelná klišé se překlápějí v nesnesitelná (nestačí, že hlavní hrdina zanedbává rodinu, on je ještě bývalý alkoholik), postavy s mocí jsou buď černobíle zlé nebo hloupé a namísto očekávaného masakru, který by byl po konci pilotu zcela na místě, se vyčkává, monstra se vytrácejí neznámo kam a vůbec je třeba celý koncept neúměrně natáhnout na 13 dílů. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl hodně fajn, šířící se nákaza, strach, konspirace a mocenské intriky na pozadí, ale postupně se z toho stal čistý survival, ve kterém ani tak nejde o napětí či budování atmosféry, jako spíš o neustálé upalování ošklivých sosáčků zářivkama. Předlohu jsem nečetl, takže netuším nakolik se výsledek přibližuje jejímu podání, ale něco mi říká, že to takhle rozbředlá kašička nebude. Nejsilnější momenty najdeme ve flashbacích s mladým Abrahamem a nestárnoucím Eichhorstem. To je vůbec hardcore dědula, tenhle Abraham, prvotřídní kydlič a tahoun, tolik entuziasmu a víry aby člověk pohledal. Zamlouvá se mi nápad se zhoubným kmenem, postupná přeměna nakažených obětí je docela fascinující, líbí se mi design sosáčků (připomínají mi mutanty z modernějších dílů videoherní série Resident Evil). Samotný Master je už trošku úsměvný, ale zase se řadím k fandům poctivé řemeslné práce s maskama a jsem rád za minimum CGI volovin. Závěr série jsem tvůrcům úplně nesežral, ale pravděpodobnost, že mě tohle béčko za rok opět přiláká zpět před obrazovku, je docela vysoká. ()

iwigirl 

všechny recenze uživatele

Zamilovana behem prvnich 5 minut. Tenhle serial si rozhodne nenecham ujit! UPDATE po 8.dílu: bohužel se nemůžu čím dál častěji zbavit dojmu, že tohle už jsem přece viděla v několika různě obměněných variantách... Okouzlení tak nějak vyprchalo a obávám se, že zpátky na 5 hvězd už se to u mě nedostane. Možná ani nebudu dokoukávat sérii... Prostě nic, co tu už nebylo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

To je škoda, že se z toho nakonec vyklubala docela běžná upírská rutina, která nedokáže ničím výjimečným překvapit. Zpočátku jsem byla nadměrně nadšená. Asi do sedmého nebo osmého dílu jsem byla naprosto vtáhnutá do děje a každý den viděla alespoň tři díly, takže šlo sledování velmi rychle. Od devátého dílu už tempo uvadalo, bylo tam pořád to samé dokola, bitky s upíry omrzely, průběh děje byl vcelku předvídatelný a upíři už taky nic nového nenabídli.Trošku mi taky neseděla logická kostra děje a vezlo se to v takové té reálně nemožné vlně. Hlavní záporák měl na sobě masku zase jak z hračkářství a nakonec nepotěšil ani poslední díl, i když se snažil působit rádoby tragicky. Bohužel Guillermo del Toro se mi s tímhle serálem do srdce asi nevryje. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • Seriál je natočen podle upíří knižní trilogie od Guillerma del Tora a Chucka Hogana, která vyšla i u nás pod názvem "Zhoubný kmen". Dvojice autorů se podílela i na seriálu. (Illy)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Uhlazený" se zhruba ve druhé minutě Eichorst (Richard Sammel) evidentně nadechne nosem (tedy tím, co z něj zbylo). Ovšem již v první epizodě se dozvídáme, že Strigoi nedýchají. (ČSFD)
  • Cca v čase 06:12 Gus (Miguel Gomez) snídá s Felixem (Pedro Miguel Arce) a Gus má na pravé ruce jizvu. V následujícím záběru ovšem jizvu nemá a takhle se to v několika vteřinách ještě jednou vystřídá. (PatrikP4)

Reklama

Reklama