Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Miluji takovéhle filmy, nemusí to být nutně horor, mám rád ten zápal těch tvůrců natočit film, který by rádi a jdou přes různé překážky, ta největší bývá nedostatek financí a byť na tohle filmu je to znát, nevadilo mi to. Vadili mi jiné věci, které občas převažovali to dobré v tohle filmu. Ale popořadě, nejprve je třeba zmínit to co je na tomhle filmu skvělé. Za prvé obsazení, v tomhle směru nejvíc stojí za zmínku Lance Henriksen, Camille Balsamo, Matt Winston a Reid Collums, jejich postavy sou nejvíc výrazné a taky sou to největší sympaťáci z celého filmu. Pak sou tady masky a efekty, některá monstra sou fakt parádně udělaný, je tedy škoda že film je tolik neukazuje. No a pak atmosféra, která je místy bravurně budovaná, ale místy film zkouší být dramatický a to se mu né úplně dobře daří. No a teď hlavně ty negativní, nejvíc mi vadilo že sem cpali Ruské špiony a pak to že se hned v úvodu zjistí, proti čemu stojí, co to umí a jak takového nakaženého odhalit a jak s tím i bojovat. Věc z roku 2011 možná neni dokonalá, ale právě ty to, důležité věci zvládá relativně dobře. Takže proto tenhle film má tři hvězdičky a Věc z roku 2011 čtyři. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Harbindžerský nedomrd je vynikajícím příkladem toho, jak z důvěřivých blbců vysomrovat čtyři sta tisíc dolarů na údajně originální projekt s fantastickými efekty, za třista devadesát devět tisíc si pak nakoupit přízeň žen a rozličné luxusní hmotné statky a za zbytek po těch downech mrsknout debilní a nudný plagiát Věci s odpornými neherci, lákajícím Bišopem, který dneska ze zoufalství hraje i za stravenky do bulharské kantýny a s triky, za něž by se styděl i zfetovaný Švankmajer. Ten startovač kopů je ale úžasná věc! Hned zítra si tam vyvěsím, že potřebuju tak dvacet míčů na famózní dvojku tohoto skvostu. Mám totiž naprosto unikátní a neotřelý scénář a s výtvarným kroužkem při Zvláštní škole v Radvanicích domluvené fuckt spektakulární efiksa! Obsadím se samozřejmě i do hlavní role, dám si pásku přes oko, budu si říkat Had Plíseň a zachraňovat z postapokalyptické Ostravy presidenta hornických odborů, uneseného zmutovanými, lidožravými pankáči. Na toho už mi kývnul samotný Norbert Lichý a já perfektně vyčistil objektiv své Nokie 3510, jindy pocákaný jogurtem. Nikomu to, prosím, neříkejte, ale mám to zkalkulované maximálně tak na dva Palacké. Litr sežere plastelína na ty Chobotnice z druhého patra, druhé tágo je na ketering pro Norberta, Radegast mi přislíbil prodat hekťák za velkoobchodní cenu, když jsem takový nadějný filmař. Původně se to mělo neotřele jmenovat Útěk z Ostravy, ale po vzoru svých zaoceánských kolegů to nakonec raději nazvu Moravskoslezský asperger. Bude to hit!!! ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Alec Gillis síce môže mať rád The Thing a vyžobral si peniaze na Kickstarteru, ale to neznamená, že sa v ňom zrazu zrodí aj režijný talent. Ten totiž nepobral ani náhodou. Harbinger Down sa síce pýšil tým, že bude vsádzať na praktické efekty, ale pravda to je iba v prípade pár monštier, inak si až priveľmi často a hlavne lacno vypomáha CGI efektmi. To by mohlo byť vo výsledku jedno a podobné záležitosti ani neriešim. Pokiaľ to vyzerá dobre, tak je úplne nepodstatné, či to bolo za pomoci praktických efektov alebo sa renderovalo na počítačoch. V Harbinger Down však CGI bije do očí, evidentne na neho neboli peniaze a Gillis sa vybral radšej tou ľahšou cestou, než by naplnil to čo sľuboval. Najväčším kameňom úrazu je však otrasná réžia, ktorá nedokáže vykúzliť ani kúsok atmosféry, nebodaj napätia alebo akúkoľvek zaujímavejšiu scénu. Herci alebo v tomto prípade skôr otrasní neherci sa prenesú filmom s jedným výrazom, ich postavy sú stelesnením tých najotravnejších klišé a predbiehajú sa v tom kto stvárňuje väčšieho idiota. Ono to je vlastne celé plných tých najdementnejších klišé a keď prišla na rad scénu s odhalením ruskej agentky, tak som si už skutočne klepal na čelo ako to celé môže niekto myslieť vážne. A tak nakoniec z Harbinger Down nie je nič iné, než C-éčková ultra-dementná variácia na The Thing. Pokiaľ takéto niečo Gillis myslí ako poctu, tak ďakujem pekne. Jeho film je totiž ledva na úrovni produkcie Asylum a na rozdiel od nich to bohužiaľ v tomto prípade aj niekto myslel vážne. Čo je na ešte väčšie zaplakanie. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak sa nakoniec ten výborný námet o Gagarinovi, ktorý na Jupitery požral besné huby predsa len podarilo zmrviť. Vizuálne spracovanie slabé a úprimne povedané, pokiaľ chce niekto vidieť mäsožravý muškát, nech si pustí "Adéla ještě nevečeřela". Hororové prvky s minimálnym účinkom, pričom jediné čo dokázalo zamraziť boli vločky vo veľkosti vredov pouličného narkomana. Digitálne efekty mi nikdy nerobili dobre, takže nejaké tie pudingové zliatky ala Terminátor mi prišli skôr trápne než strach naháňajúce. Veľká slabota - 40%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama