Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele yvona k tomuto seriálu (13)

Hlava rodiny (2014) (S01E03) 

Mě osobně naprosto uspává Fortunato Cerlino, který nevýrazný, bez náznaku charisma a špatný herec k tomu. Škoda, myslím, že kdokoliv jiný by seriál výrazně pozvedl. ()

Je čas si vyřídit účty (2014) (S01E10) 

S nástupem Marca Palvetti  došlo konečně k výraznému oživení scény plné jinak nudných, nezáživných a netalentovaných herců.  Škoda, že až v posledních epizodách. Tak snad v další sérii... ()

Série 2 (2016) (S02) 

S ohledem na to, že zde není jediná postava, se kterou lze sympatizovat, nefunguje absolutně žádné napětí, protože mi je prostě totálně jedno, co se s kým stane. A to počítám i ženské postavy. Další neštěstí, které se týká i první série, je zoufalé obsazení podřadných herců, kteří si většinou viditelně zahráli jen v Gomoře. To potvrzuje i obsazení nevýrazného, povadlého a nudného Fortunata Cerliniho do role bosse, což je ta největší katastrofa, od které se odvíjí zbytek. ()

V dobrém i ve zlém (2016) (S02E11) 

Přestávám rozlišovat, kdo je s kým, kdo je kdo, kdo koho zabíjí a proč. Všichni vypadají stejně a ke všemu ještě mění strany. Proto mě to už několik dílů ani nezajímá. ()

Hasta la muerte (2017) (S03E02) 

Epizoda postrádá byť jen špetku logiky. Za to dochází k dnes již tradičnímu obohacení, bez kterého  nelze natočit nic, ač tahle srágora vznikla v roce 2017. Doufala jsem, že aspoň ve 3. sérii se autoři zbaví těch příšerných laciných pozlacených interiérů, ale marně. Je mi z nich zle a nedokážu rozlišit, u koho v baráku se zrovna scéna odehrává. ()

Sangue Blu (2017) (S03E05) 

Konečně se úplně změnil scénář, má to švih, zmizely fádní ksichty a s nimi i jejich jediný herecký výkon - tvářit se jako psychotický hovado. Velký posun kupředu. ()

La creatura (2017) (S03E10) 

Začíná se to přibližovat špagetové telenovele. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Komentovala jsem u pár epizod, takže budu stručná. 4. série svým překombinováním, množícími se nevýraznými postavami a především naprostou nelogičností strčí do kapsy i mexické telenovely, což se následně potvrzuje v 5. sérii dokonale. 30% za těch pár akčních scén, byť totálně odfláknutých. ()

Die Farbe des Goldes (2019) (S04E04) odpad!

Smlouva s lidmi, které jsem v životě neviděl, neznám jejich jazyk a nemám je absolutně prověřené na několik miliónů podepsaná bez právníků a okamžitá platba ve zlatě? Ale no tak, chacha, to už je nad moje síly. ()

Überall Schlangen (2019) (S04E05) 

Casting je už od první sezóny katastrofální, takže ani není překvapující, jakého vometáka vybrali  Patricii za partnera (Luciano Giugliano), i když bude asi plnit i jiné poslání. O to hůř. Ten tvor ani není herec. ()

Träume sind nichts für uns (2019) (S04E12) odpad!

Taliáni zatknou bosse, ukryjí ho na utajené místo, ani se neuráčí ho zamknout a je naprostá brnkačka ho během dvou dní a ve dvou lidech odsud dostat. Paráda, sračkovitější konec už vymyslet nemohli. Docela jsem se i nasmála. Zvlášť po tom, co následovalo. ()

Spiel mit dem Feuer (2021) (S05E05) 

Vydržela jsem dosud. Ale ty nesmyslné dialogy plné všelijakých jinotajů, mouder a blbých citátů bible k ničemu nevedoucí mě strašně unavují. ()

Der glückliche Tod (2021) (S05E08) 

Ta svatá válka byla neskutečně odfláknutá. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama