Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

erased 

všechny recenze uživatele

Další z produkčních přešlapů pana Spielberga. Stejně jako jeho Under the Dome je i Extant hlavně nafouklou bublinou, jejíž klady leží hlavně v lákavém námětu, v tomto případě tedy spíš námětech, protože se věnuje umělé inteligenci, mimozemšťanům i konspiracím. A samozřejmě rodinným dramatům. Extant tak nakonec není ani ryba ani rak a paradoxně se mu daří málo rozpracovávat dílčí témata a přitom zbytečně roztahuje celkový děj, který už ale na rozdíl od nich patří do šedivého průměru. Jediné, co takový průměr dokáže často zachránit je pak obsazení, jenže ani to zde nestojí za řeč: s výjimkou malého Ethana jsou všechny postavy k uzoufání nudné a nesympatické. I přes tu kritiku ale nemůžu říct, že by ve mě právě některá ta témata nevzbuzovala dost často zvědavost, takže jsem se alespoň nemusel do žádné další epizody křečovitě nutit. Předpokládám ale, že druhá série na tom v tomto ohledu bude mnohem hůř. Ta jde ovšem v překombinovanosti ještě o míli dál, což sice nevede k nepřehlednosti, ale děj po časovém skoku posunul všechny dosavadní motivy do až příliš vyhrocené polohy. Mimozemšťani jsou tedy nelidští, umělá inteligence je protilidská, a lidská vláda to má se všemi svými konspiracemi na háku. V jejich středu tak nakonec Molly, Ethan a nově příchozí JD působí jako videoherní postavičky, které představují jediný možný kompromis a zbytečně hrbolatá a papírem šustící cesta k vysněnému soužití vysaje ze zajímavého tématu jakékoliv kouzlo, takže je po této únavné štrece konec série jen trpkým oddechnutím. A ani přes pár ucházejících momentů si takto zábavný a poutavý seriál nepředstavuju. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Taková ztráta času… Skutečně. Pilot ještě ušel, nabídnul poměrně zajímavou zápletku, ukázal lehce futuristický svět, blýsknul se pár CGI momenty, ale pak už to šlo od desíti k pěti. Nezajímavé a nesympatické postavy (všechny!), šnečí tempo, stupidní děj, hloupé chování všech lidí i jiných entit, akční scény na úrovni akčních scén z Ordinace v růžové zahradě (kdyby se o to pokoušeli), logické díry a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Zkrátka to na mě působilo jako nějaký céčkový seriál a ne jako něco, pod čím je mimo jiné podepsán také Steven Spielberg (viděl to vůbec?). A já vůl to sledoval úplně celé, protože jsem nejprve čekal zlepšení a pak už jsem to nějak ze setrvačnosti proklikal do konce (poslední díl kupodivu zas taková hrůza nebyla). Dokonce to vypadá na druhou řadu, tu už já ale rozhodně neuvidím. ()

Reklama

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Začátek bavil, ale čím více dílů mám za sebou, tím více nechci vidět druhou řadu(kdyby měla být). Vše se zatraceně natahuje a z chytré sci-fi je jen ukecaná a uřvaná Halle Berry co chce být maminkou mimozemskýho haranta a manžílek co chce mít děcko robota. Nadšení, které bohužel zmizelo. 5/10 Ten spešl kosmickej oblek na konci neskutečně komickej, ostatně to víc věcí v tomhle seriálu, akorát SkyNet překvapil... :) Nedívejte se na to ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další sterilní sci-fi, kterou produkuje Steven Spilberg. A tak z osobních zkušeností jsem nečekala nic světoborného a nebyla jsem tak zbytečně zklamaná (viz Falling skies, Terra Nova, Under the dome...). Jde tedy o standardní podívanou z blízké budoucnosti, u které mi je celkem jedno, jaká bude. A nic na tom nemění, že v tom hraje Halle Berry. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga s Halle Berry v hlavní roli. Děj se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti. Molly Woods se po 13-ti měsíční sólové misi ve vesmíru vrací zpátky na Zem. Po chvíli je ale překvapena tím, že je těhotná. I když byla ve vesmíru sama a ani předtím se jí s manželem nedařilo otěhotnět. Na vesmírné stanici Seraphim ji totiž navštíví duch jejích bývalého přítele Marcuse, (který je mimozemšťan). A ten ji oplodní. Její manžel John vyrábí robotické prototypy dětí. Jejich syn Ethan je vlastně první. Postupně kolem dítěte začnou být problémy. ještě před narozením jí ho vezmou. To ale netuší, co všechno dovede. Během seriálu dojde k mnoha zvratům a některé postavy i zemřou. Takže už nechci dál nic prozrazovat. Každopádně Halle Berry vypadá na svůj věk úžasně. :) Ve 2. sérii se bojuje nejdřív proti hybridům a pak proti humanichům. Stane se tam toho opravdu hodně a přibývají nové postavy. Končí to trochu otevřeně.. "Napodobuju tanec mých předků." :D ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama