Reklama

Reklama

Croodsovi: Nový věk

  • USA The Croods: A New Age (více)
Trailer 1

Za to, že jsou Croodsovi trochu zaostalí, může nepochybně táta Grug. Ten se držel hesla „Všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil jim tak v osobním rozvoji. Když konečně překonali strach a Grugův odpor, zjistili Croodsovi, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek. Po mnoha našlapaných kilometrech a řadě příjemných i nepříjemných zážitků Croodsovi takové místo našli. Mělo jen jednu nevýhodu. Žila na něm jiná rodina – Lepšíkovi. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi. Vynalézavý Fíla Lepšík, hlava rodiny, zajistil svým blízkým komfort, o jakém se Croodsovým ani nesnilo. I díky tomu je jeho rodina milá, vlídná a přátelská a plně připravená přivítat Croodsovy ve svém stromovém domě, kde mají kromě mnoha vymožeností i pravěkého předchůdce televize. Z historie víme, že když na sebe narazí různě vyspělé civilizace, nevyhnutelně to mezi nimi začne skřípat. A skřípe to i mezi Croodsovými a Lepšíkovými a je to slyšet na míle daleko. To skřípání dosáhne to až za vysokou zeď, kterou Lepšíkovi vybudovali, aby se ochránili před nebezpečím, které tam číhá. Jenže žádnou zeď nepostavíte tak, aby byla nepřekonatelná, a tak je dost možné, že se hrubá síla neotesaných Croodsů ještě bude náramně hodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

melloun 

všechny recenze uživatele

Všichni vypadají tak stejně a zároveň tak jinak oproti minule. Po tolika letech je jasné, že došlo k technologickému pokroku, ale ten zásah nebyl proveden s citem jako u některých pixarovek. Nové postavy jsou fajn, ale příběh je trošku "modernější" a ztratil se u toho kousíček srdce i duše jeskyních lidí. Bohužel se vůbec nedrží konce velmi povedené jedničky, takže ve výsledku takové klasické více všeho než minule. A tak je to vlastně se vším. Všechno tak trochu naruby a jinak. Ne přímo zklamání, avšak silné rozčarování, protože pokračování ve srovnání s jedničkou pokulhává ve všech směrech. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podarilo sa vystavať pútavú zápletku, ktorá stavia predovšetkým na rozpore dvoch odlišných rodín. Jedni si myslia, že sú vyššie na evolučnom rebríčku a tí druhí nimi kvôli tomu zase opovrhujú. Rozprávanie má dobré tempo, nikde sa zbytočne nezdržuje a zvládne pobaviť ako detského, tak dospelého diváka. Dobre sa pozerá aj na krásne animácie prostredia a jednotlivých postáv a zvierat. Celý film sprevádza aj chytľavá hudba, ktorou si pravdepodobne budete pohmkávať ešte nejaký čas po konci. Len chvíľami tvorcovia trochu podceňujú diváka, niektoré závery by si určite dokázal odvodiť sám. Tvorcom sa prekvapivo dobre podarilo aj veľké množstvo vtipov, či už konverzačných, alebo situačných. Často vychádza z rôznych paralel k modernej dobe. Za animáciou stojí štúdio DreamWorks, takže ani neprekvapí, že je naozaj na čo pozerať. Každý obraz hýri pestrofarebnými farbami, ktoré uchvátia aj oko dospelého diváka. Zvlášť podarené je prostredie exotickej džungle. (29.8.2022) ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát tři hvězdy, jsou tam sice věci, u kterých člověk přivře oči a nebo se tolik nezasměje, jako u prvního dílu, nicméně jsem se bavil, stopáž je dostatečně krátká na to, aby byla zábavná, nenudila a nabídla předvídatelný happyending. Takže za rok 2020 se povedly celkově 2 animáky - Frčíme a tento díl The Croods. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak u pokračování bývá, i v tomto případě bude hodně záležet na tom, jak moc se divákovi líbil první díl. Pro mě byli Croodsovi průměrný animák s občasnými zábavnými scénami. Druhý díl je jen nastavovanou kaší, která se nikam neposouvá a snaží se bavit infantilními frky a popkulturními narážkami. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si nepamatuju zhola nic, takže jsem do toho šel trochu s obavami. Dostal jsem ale barevnou, rodinnou zábavu plnou vtipů, roztomilých zvířátek a celkem fajn humoru. A nevidím teda důvod tomu trochu nepřihrát a nedat tam tu bonusovou čtvrtou. Příjemných 90 minut je tak akorát, děti to budou milovat, dospělákovi to rychle uteče a bude se u toho i pěkně bavit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Pri finálnej bitke s obrovskou príšerou postava meno Tank hodí do oka príšery papek, čo spôsobí vypichnutie oka. Lenže v nasledujúcej scéne už príšera má obe oči. (peetrejr)
  • Jack Black a hudební skupina HAIM napsali a nazpívali k filmu píseň „We Are Here Together“. (Yoshitsune)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (více)

Reklama

Reklama