Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (263)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Přitroublého Sida, věčně negativního Diega i spořádanou rodinku mamuta Mannyho jsem si za celá léta vývoje série Ice Age, která se do světa probíjí prakticky souběžně s tím, jak já stárnu, oblíbil opravdu hodně. Jednička je neopředená klasika, která malým dětem kromě pohodové komedie nabídne i smutnou zápletku. Kupříkladu třetí díl absolutně miluju, hlavně pro přítomnost a nezapomenutelné dialogy dvou přitroublých krysáků (či co oni dva mají vlastně představovat). Dvojku se čtyřkou jsem nikdy nevnímal jako výjimečné příspěvky do série, ovšem loňská pětka udělala definitivní zářez. Když již po 14 letech od samotné jedničky nebylo z čeho vařit, přihodilo se drobet fantasmagorického nádechu, jenž Době ledové absolutně nesvědčí, a vznikl díl s podtitulem Collision Course. Je velká škoda, že jsem si návrat mých velkých oblíbenců z dětství již nemohl užít alespoň místy tohoto filmu. Jen doufám, že pokračování nepohořelo jen v mých očích a zazdilo tak dveře dalším stejně odfláknutým následovníkům. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hroznej úpadek! Ice Age už je totálně vyždímaná značka a zaplať pánbůh, že tržby v kině padaj, protože takhle máme šanci, že se dalšího naprosto zbytečnýho nástavku už nedočkáme. Přišlo mi, že si tvůrci řekli: "Ale co, serem na to, stačí, když to bude barevný, bude se tam přemízat pár zvířátek, na konci se zazpívá a děcka v kině budem přehazovat vidlema." Tahle ohraná šablona už však v dnešní přeanimákované době neobstojí hoši, takže se s podobnou sračkou běžte bodnout! A co jste udělali se Scrattem? Nevím, zda se stydět nebo stydět. Když se po tomhle komerčním bezduchym zvratku podívám na první Dobu ledovou, musím opětovně vyzdvihnout její kvality a zaplakat nad tím, kam to tahle série dopracovala. ()

Reklama

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že už další doba ledová nepřijde. Všechno je špatně, kouzlo prvního, potažmo třetího dílu je definitivně pryč a je vidět, ze z toho tvůrci chtěli vytřískat poslední peníze. Veverka už vůbec není vtipná, stejně jako hlavní parta z jedničky, která už bohužel díky všem těm partnerkám nemá ve filmu prostor. Hlavně, že je tu zase morální poučení pro děti... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A sme tam! To, čo som vyčítal predchádzajúcej časti, sa tu zdvojnásobilo. Kde sú tie inteligentné vtípky, ktoré potešili aj dospelých ( tých som tu napočítal asi jeden ), kde je príbeh ktorý je zábavný a nekričí ťahaním za vlasy? Séria padá na dno a bolo by zrejme lepšie to všetko ukončiť. Alebo ešte lepšie, keďže ľudkovia už do kina veľmi nechodia, čo takto hodiť tento námet to TV? Diváci sú predsa len v dnešnej dobe radšej pred telkou. Teda okrem mňa. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

"Jo, jo, jo, jo, jakože hodně jo, jo." Koncentrát toho nejhoršího z celé série. Kam tahle kdysi má oblíbená série dokázala klesnout, je neuvěřitelné. Tvůrci už nevědí coby a přicházejí s čímdál víc mimo zápletkou. Postavy z předchozích dílů se už evidentně vyčerpaly a jak celkem pěkně skončily jejich příběhy minule, nebylo třeba je už dál rozvíjet, proč je nenechat v klidu žít? Ti co byli kdysi vtipní, už jsou naopak trapní, protože opakovaný vtip už není vtipem a ty postavy nic jiného už neumí. A když je to po třetí (v některých případe dokonce po páté!) za sebou to samé, už je to nuda. Jediné, co se drží, je animace, ale co na tom, když všechno ostatní je mi vyloženě protivné. Netočte už další díly, prosím. 1/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama