Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Recenze (786)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud prskáte smíchy spíš u South Parku než u Pixaru a radši pohoníte u mezirasový bukkake než sledovat Danielu Steel, Buchty a klobásy budou přesně pro vás. Tohle je totiž zvěrstvo, který neuvidíte ani v lecjakym HC pornu. Pokud čekáte, že vulgární mluvou to začne a pojídáním hlavních hrdinů skončí, tak jste pěkně na omylu. Nápady se to tu opravdu hemží. Kde jinde uvidíte postavičky, jako jsou nadrženej pičifuk, co po vykouření džusíka dostane chuť na krev, rozšlapanou žvejku na vozejku ala Stephen Hawking, bagetku vyžadující do sebe zasunout nějakej ten párek a třeba i tu Milfku s viditelně zařízlou kundou. Samozřejmě nesmí chybět pár citací jinejch filmů (třeba Zachraňte vojína Ryana, Terminátor 2 a jiné). A když filmu ke konci už pomalu dochází dech, totálně vás oddělá závěrečnej grupáč, kde kromě všemožných polízanic, šukaček a znásilňovaček dojde i na slaninu prstící plísňák. Tak tak, zkrátka drsná zábava, nic pro jemný dušičky. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě totálně zlej sen. Hromada naprosto neinteligentních vtipů s ještě větší hromadou sprostých slov nacpaná do slizkého a nechutného filmu. A to nemluvím o té ubohé scéně na konci. Ponaučení pro příště? Když k něčemu píše scénář Seth Rogen, nemůže to být nikdy úplně dobrý. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Podívejte, není to žádná sláva, příběh má super zápletku, ale pak se odvíjí poměrně očekávanou cestou. Jenže ocenit takhle ostrý a odvážný humor prostě musím. Buchty a klobásy jsou animák, který plně využívá předností žánru, cáká na nás perverznosti, nadsázku, pubertální humor a.... To je v pohodě. :) 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fakt už musim někam za trest stokrát napsat "Nevěř hypu, nevěř hypu nevěř hypu..." Premisa natažená na úmorných 90 minut, velmi nepromyšlený a nevyužitý svět... vůbec nic tu ani zdaleka nedosahuje potenciálu, který tvůrci otevřeli. Rogen a spol. si měli ujasnit, jestli točí pro děcka, nebo to myslí tentokrát vážně. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tohle food porn nálož sprostých slov a výjevů, které jsou pro někoho přes čáru únosnosti. Na druhou stranu je to animák pro dospělé, tak je jasné, že se nebude zachraňovat Willy. Na jedné straně oceňuju, že se film vyjadřuje k takovým těm „plačivým“ otázkám jako je náboženství, jinakost, etnicita a tak, ale nechává to jen na úrovni legrace, něco hlubšího z toho samozřejmě nikdo nevyvodí. Nakonec v podstatě všechny ty stereotypy jsou využity k tomu, aby pobavily nebo zdramatizovaly scénu. Ovšem některé (pop)kulturní odkazy byly povedené, to samé i návštěva cukrovinkového Stephena Hawkinga. Vybrané písničky byly skvělé a bylo vidět, že si s tím tvůrci vyhráli. Na druhou stranu jen sprosté výrazy a sem tam dobré a hravé nápady nestačí, aby vás film 100% zaujal. Navíc ani animace mě nijak zvlášť nenadchla, neoslovila. Myslím si, že zhlédnutí bolet nebude, pokud nevadí, že to není zrovna příběh s morálním poučením a že vyvrcholení je opravdové vyvrcholení. Lepší 3*. Přeci jen i druhý den po zhlédnutí jsem na film myslela, především z toho důvodu, že jsem netušila, jak ho ohodnotit. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film se mi velmi trefil do vkusu, protože obsahuje spoustu sprosťáren, interpotravinový sex a genocidu baby karotek. Zároveň jde ale o chytré sofistikované podobenství symbolizující holocaust a židovsko-palestinský konflikt. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak jako svého času celovečerní SOUTH PARK mě to sice nesejmulo, ale rozhodně je to dobře vymyšlené, natočené a se spoustou dobrých fórů. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

U mě hodně přes čáru. I proto jsem překvapen, že dojmy, které ve mě tento snímek zanechal jsou spíše pozitivní. Je to hodně ostré, trapně vulgární, ale v tom všem špatném se dokáže vyloupnout velká spousta vtipných momentů. Navíc se Buchtám a klobásám nedá upřít, že se opravdu neotřele věnují dost vážným problémům a dokážou o nich trefně referovat. Takže trošku se stydím, ale líbilo se mi to. Navíc je to těžko zaměnitelné s čímkoliv jiným a bude dost těžké určité scény vyhnat z hlavy. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Aneb další animák, který se někdo z konceptu krátkometráže rozhodnul zpracovat celovečerně a ukázal, že pičovat nestačí. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

"I am sorbitol, maltitol, xylitol, mannitol, calcium, carbonite, soy lecithin, vegetable, triglyceride and talc. But, for expediency's sake. You can call me... Gum" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ironií zůstává ,,mládeži nepřístupný animák", jelikož mládež je jediná skupina které by si tento film mohl líbit. A to mluvím o kategorii zhruba 6-15 let. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smrt a zohavení. Potraviny vydané na pospas Bohům v boji proti víře, která toliko let určovala jejich poslání... Kdo by řekl, že letní blockbusterovou sezónu potáhnou filmy od Setha Rogena a Simona Pegga (opravdu, letošní léto stálo na Star Treku a Sausage Party), ale díky bohu za to. Originalitu a kvalitu dokážou doručit už asi jen oni. Podařilo se vytvořit další klasiku. Bezskrupulózní animák plný nadávek a zvrhlých sexuálních odkazů, o smyslu víry a společenství, kamarádství i moderních vstazích. Nevídanou smršt nápadů (ne vždy plně využitých) s potenciálem pomalu na seriál, těch regálů je moc. Dokonale zmáknuté charaktery personifikující různé pohledy víry i skvělé vysvětlení konceptu náboženství sice trochu mizí ve snaze jít na ruku dnešní době, ale to poselství tam je. Výborné vtipy, povedené titulky. Těším se na nášup. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příliš nejsem fanda Rogenovo harému, ovšem viděl jsem spoustu jeho filmů a asi jsem se více u žádného nebavil tak, jako Sausage Party v naprosto brilantním českém názvu. A i když jsem hodně balancoval na pomezí čtyř a pěti hvězdiček především proto, že cca prostředek je poměrně hluché místo s málo frekventovanými vtipy a nejspíš jsem čekal příliš moc. I tak to ale velmi bohatě vynahradí zbytek filmu, u kterého garantuji, že nic co by se jen vzdáleně tomuhle přisprostlému animáku podobalo zkrátka neexistuje. Zkrátka trefa po všech směrech. PS : Nevím jestli je náhoda a je to skutečně přesné, ale ve Vlkovi z Wall Street se objevilo slovo fuck 506x a zde prý také, ačkoliv za poloviční dobu..9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ono je určitě fajn a osvěžující zprávou, že někdo přišel s animákem, který neřeší rozněžněnou princeznu nebo vtipného opeřence, nýbrž porci nekorektního humoru. Otázka je, zda to funguje a zda tvůrci zvládnou bavit po celou délku. Nezvládnou. Jít o půlhodinový kousek, ve kterém by bylo to málo, co mi přišlo vtipné a odvážné, tetelil bych se blahem. Být v tomhle světě konzervou, je sakra výhra. Čím déle trvanlivou, tím lépe. Kusy zboží si totiž v regálech obchoďáku naivně myslí, že jakmile si je lidé, které oni sami považují za bohy, vyberou a odnesou, čeká je úplně jiný život. Netuší, že je doma rozkrájí, uvaří, sežerou. Dočkal se i balíček párků s Frankem a pečiva s Brendou. Tihle dva se milují a těší se, že se venku do sebe konečně „zasunou“. Jenže tuhle idylu nabourá zákazníkem vrácená hořčice, která než spáchá sebevraždu, vykládá všem, jež chtějí poslouchat, že je to tam venku krapet jinak. Neúnavný Seth Rogen posbíral několik kámošů a společně napsali animák, ve kterém hraje nadržený párek nebo židovský bagel, a evidentně se u toho bavili. Divák už méně. Animovaný svět jim poskytl dostatečně výživnou půdu, mnohokrát jdou s humorem za hranu, jenže spíš se točí v kruhu a utápějí v samoúčelných scénách, nápadů je dost, ale neudeří tak, jak by mohly a měly. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vulgarizmami ovenčený animák pre dospelých, ktorý sa síce nevyhol neustále opakujúcej sa forme vtipu či hluchonemým pasážam, no presto všetko je dostatočne zábavným a originálnym nato, aby som prekročil tieň zaslúžených troch hviezd. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Občas se až příliš tlačí na pilu, nicméně Buchty a klobásy jsou i tak sice neskutečně sprostý, ale zároveň neskutečně nápaditý, originální a anarchisticky zábavný film, který se vymyká asi úplně všemu, co jsem viděl. Není to vůbec tak primitivní podívaná, jak by se mohlo na první pohled a po pár minutách zdát. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Veskrze velmi sympatický film, který není zdaleka tak pitomý a hloupý, jak se o něm snaží spousta lidí tvrdit. Jen si v něm najdou svoje obě dvě skupiny, jak ti s IQ pod sto, tak i někteří, co jsou nad a nehrají si na to, že kakají fialky. Je fakt, že přehnaná ostrost mluvy nerovná se ostrost vtipu, tedy pro mě. Ne, že by mě sprostota a všudypřítomná sexualita urážela, to vůbec, ale její větší nenucenost by přidala filmu na překvapivosti, neboť po chvíli už to člověk skoro nevnímá. Avšak klady jasně převládají; brilantní námět, velmi povedené a netrapné narážky na jiné filmy/žánry i aktuální geopolitickou situaci a dobré situační gagy. Zejména se povedlo vše, co souvisí s masakrováním nebohých potravin, působí to velmi uvěřitelné a brutálně a díky tomu vtipně. Těším se na pokračování a jsem zvědavý, co s ním tvůrci vymyslí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak pro mě spíš lehký zklamání a promarněný potenciál. Ne, že bych se vyloženě nudil, nebo by mě tenhle druh humoru pohoršoval, ale když se furt jenom v lehkých obměnách opakují dokola ty stále stejný přisprostlý fóry, tak to začne časem nudit a upadat do stereotypu. Jako pár nářezových situací a hlášek se tu najde, ale nezbavím se dojmu, že se z toho teda dalo kurevsky víc vytěžit. Nejvtipnější byl nakonec závěrečný titulek přeložil : František Piči Fuka. To o něčem vypovídá...55% ()

Reklama

Reklama