Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (680)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci mezi věže Světového obchodního centra napnout lano a přejít po něm." Celníkům se má říkat pravda a Philippe si tím získal moje sympatie. Jeho kousky na laně se mi moc líbily, pantomimický rozhovor s Annie byl dokonalý a taky se musím přiznat, že jsem si nikdy neuvědomil, jakým problémem může být natáhnutí špagátu mezi dva baráky. Takže se dá napsat, že jsem byl vlastně s filmem spokojen, ale ona to není úplně pravda. Je totiž těžké být napnutý, když vím, že se to povedlo a ještě o něco horší je skutečnost, že jsem si hned po zhlédnutí tohoto snímku nezačal natahovat na zahradě lano mezi dva stromy. Tento pocit to ve mně určitě mělo vyvolat, ale nic takového se nestalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PROČ?“... /// Cesta na to nejvelkolepější pódium na světě, kde se splní bláznivej klukovskej sen (jestli ty jsi chlape toho bin Ládina neinspiroval…). Velký divadlo! Ne kvůli frajerovi, kterej netrpěl závratěma, ale spíš proto, že všichni zúčastnění z tohohle kusu vymáčkli maximum (možná i víc!). Není to jen vo čumění na chlápka na laně. Je to vo pocitech. Dělá se mně blbě při pohledu dolů a přestože jsem už velkej kluk (nebo možná právě proto), dokážu vocenit sílu výzvy a schopnost udělat maximum pro její pokoření. Tohle si zaslouží uroněnou chlapskou kroupu! Páč kdo z vás (nás) dokázal něco, co zůstane navěky? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti a knihy, který napsal Philippe Petit, neznám. 2.) Hledám místo, kde si pověsím lano. 3.) Lano je můj druhej domov. 4.) Thx za titule „Dracarys“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt mě nepřestává překvapovat svým talentem. A co teprve ten příběh samotný, který je o to silnější už tím, že jde o skutečnou událost. Myslím, že se příběh Philippa Petita dočkal opravdu působivého filmového zpracování, které bere dech. Je to příběh o velkém odhodlání, naplnění vlastního snu a nevzdávání se i přes překážky. Jak se říká, štěstí přeje odvážným. To všechno a mnohem víc se filmu podařilo vyobrazit s patřičným důrazem a napětím. Za mě to byl rozhodně velkolepý zážitek. ~(4,4)~ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si chcel pozrieť dokument s rovnakým názvom, ale nebol dostupný. K dispozícii bol iba hraný film od obľúbeného (mnou ani nie) režiséra a zistil to, čo som vedel už pred úvodnými titulkami - že dvojhodinový film je na akciu trvajúcu niekoľko minút priveľkým luxusom. Inak všetko dobré, mám rád filmy o plnení veľkých snov, bolo to aj dobre zahraté, len to čakanie bolo pridlhé. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Docela solidní podívaná. Příběh to má prostý, ale sledování hlavního hrdiny toužící po doslova nesplnitelném snu, to bylo dost zajímavé a i zábavné. Celkově je to film i snad výjimečný, je to nadlehčené a diváka to nezačne ani na minutku nudit. Samozřejmě to v mých očích až tak velká pecka není, ale i tak mi toto netradiční dílko sedlo a mohu jej vřele doporučit snad všem filmovým divákům. Hlavní hrdina Levitt to zvládl na výbornou, i zbytek herců bylo v pohodě. Hudba rovněž solidní. Nejlepší bylo ale přeci jen to finále. To jsem chvílemi snad ani nedýchal. Přišlo mi to až neuvěřitelné, ale o to nejde. Nemám, co bych k tomu dodával, ještě se k tomu minimálně jednou vrátím. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Aby Joseph Gordon-Levitt získal představu o vzdálenosti mezi bývalými věžemi, vydal se k památníku Světového obchodního centra, kde jsou nyní dvě fontány na místech, kde obě věže stály, a tuto vzdálenost si mezi nimi prošel. Také zavzpomínal, kdy on sám byl na vyhlídce na vrcholu jedné z věží v létě 2001 a řekl k tomu, že ten pocit z výšky na něj působil, spíše jako by byl na obloze než na nějaké vysoké budově. (šerminator)
  • Přechod mezi věžemi se natáčel před zeleným plátnem, s lanem napnutým 12 stop (3,6 metrů) nad zemí. (Kackac)
  • Petit (Joseph Gordon-Levitt) s jeho kamrády ve filmu nejdříve zkoušejí zvolený způsob přenesení lana na danou vzdálenost a teprve poté si vzdálenost zjišťují. (šerminator)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama